Utolsó 10 cikk
Tudatos rémhírkeltés?Tudatos rémhírkeltés?

 

          „Meg nem erősített hírek szerint, a mai napon megérkezett Sepsiszentgyörgyre a Románia által az EU követelésének megfelelően befogadott migránsok első ötvenfős csoportja, amelyet a városban telepített le a román hatalom."  

Légy az első aki kommentálja
Rágalmaz és félrevezetRágalmaz és félrevezet

 

          Háborús bűnök és népirtás nyilvános támogatása, illetve demagóg eszmék nyilvános hirdetése vádjával tett feljelentést a brassói táblabíróság mellett működő ügyészségen Mircea Diacon, a Kovászna Megyei Fogyasztóvédelmi Hatóság vezetője, Tamás Sándor, Kovászna megye önkormányzatának elnöke ellen

Légy az első aki kommentálja
A közös imádság felhajtó ereje.A közös imádság felhajtó ereje.

 

Amint a testnek, úgy a léleknek is szüksége van táplálékra, melynek alapját, mint kenyérben a kovász, az Ige képezi. Hiszen van-e, lehet-e, bárminek mélyebb szellemi és igazságtöltete, mint Isten kimondott, kinyilatkoztatott, vagy megtestesült szavának?

Légy az első aki kommentálja
Szabadságot követelünk!Szabadságot követelünk!

 

          Hétfő esti maratoni ülésén, a Szociáldemokrata Párt Országos végrehajtó Bizottsága megvonta a támogatást Mihai Tudose kormányfőtől, aki ezt követően bejelentette, hogy azonnali hatállyal lemond. Mi, erdélyi magyarok akár örülhetnénk is a hír hallatán, hiszen megszabadultunk a székelyeket akasztással fenyegető miniszterelnöktől, de sajnos erre semmi okunk.

Légy az első aki kommentálja
Példaképünk marad Példaképünk marad

 

          Születésének 110. évfordulóján (1908. január 8.) Gróf Czegei Wass Albert erdélyi nagybirtokosra, katonatisztre, íróra, költőre, közéleti személyiségre és politikusra emlékezünk. Egy olyan egyéniségre, aki a vészterhelt 20. század legsötétebb időszakaiban is erkölcsi fáklyaként lobogva mutatta az irányt amerre haladnunk kellett és az utat, amelyen a fényre juthatunk.

Légy az első aki kommentálja
A kormányfőnek távozni kellA kormányfőnek távozni kell

 

 

          Amennyiben a székely zászlót kitűzik a helyi intézményekre, mellette fognak lógni a helyi felelősök is – fenyegette meg Mihai Tudose a székelyeket a Realitatea hírtelevízió egyenes adásában.

Légy az első aki kommentálja
Madéfalva üzeneteMadéfalva üzenete

 

          1764. január 7. vérrel íródott be a székelység történelmébe. E nap hajnalán, ugyanis Madéfalván több száz ártatlan személyt, köztük gyermekeket, asszonyokat és öregeket gyilkoltak halomra báró Siskovicz (mások szerint Siskovics vagy Siskowich) József altábornagy parancsára, Caratto osztrák császári ezredes katonái.

Légy az első aki kommentálja
Embert próbáló időkEmbert próbáló idők

 

          Óesztendő vége és az újnak kezdete a vissza, illetve magunkba tekintés, összegzés és számadás időszaka kell, hogy legyen. Csak így tudjuk ugyanis megállapítani, hogy földi létünk vándorútján most éppen hol járunk, és milyen irányba tartunk.

Légy az első aki kommentálja
Cinkos magyarellenességCinkos magyarellenesség

 

          Az ünneplés egy természetes emberi szükséglet, ezért egyénnek és közösségeknek egyaránt jogában áll, mint ahogy az erre okot adó esemény kiválasztása is. Ez utóbbi során viszont tekintettel kellene lenni mások érzékenységére is.

Légy az első aki kommentálja
Románia nem jogállamRománia nem jogállam

 

          November 15 – én Sepsiszentgyörgyön újra bebizonyosodott, hogy Románia nem jogállam, hiszen egy olyan ország, melyben csendőr bakanccsal tiporják el a magyar nemzeti közösség akaratát, nem nevezhető annak.

Légy az első aki kommentálja


2010 augusztus 24 :: Múltba néző :: Szembe kell szállni a zsarnoksággal 2
Szembe kell szállni a zsarnoksággal 2

 

 

 

 

Szembe kell szállni a zsarnoksággal


2.

 

           Hajnalban civil és egyenruhás szekusok hada lepte el a fennsíkot és a környező erdőket. Brassó, Hargita, valamint Kovászna megyéből vezényelték ki a terrorelhárító alakulatokat, melyekhez a milícia bevethető állománya is csatlakozott. Az emberek csoportokba verődve követték a fejleményeket. Az éjszaka folyamán elhangzott beszédekkel ugyanis sikerült az egymás iránti felelősségérzet addig csak pislákoló lángját fellobbantani. A szigorúan tiltott magyar és székely himnusz eléneklésével pedig önbecsülésüket is visszanyerték. Mindezen közösségi élmények hatására tudatosult bennük, hogy gondjainkat megoldani csak összefogással lehet, mert csak együtt vagyunk erősek, ezért senki sem mozdult el a tábor területéről. Egymás jelenlétéből merítettünk bátorságot ahhoz, hogy felemelt fejjel nézhessünk farkasszemet a minket körülvevő rohamosztagokkal.

 

 

 

 

 

 

 

          Elszántságunkat a parancsnokok is érzékelték, s valószínű ez is hozzájárult taktikájuk megváltoztatásához. No, meg a környező falvakból búcsúra érkezők egyre növekvő száma is. Ilyen körülmények között nem vállalták a nagy valószínűséggel összecsapáshoz vezető tömegoszlatást, ezért inkább az erdőbe visszahúzódva követték a tó környéki történéseket. Másnap viszont megelőztek minket, s már pirkadatkor megszállták a helyszínt, de igazoltatásunk és adataink felvétele után ismét visszahúzódtak állásaikba. Néhány nap után már alig mutatkozva, csak finoman érzékeltették a jelenlétük, mi pedig igyekeztünk tudomást sem venni róluk. Végül bántatlanul térhettünk haza otthonainkba.

 

 

 

 

 

 

 

          Vészjósló csend következett, mely az idő múlásával kezdte felőrölni az idegeinket. A szülők még nehezebben viselték a bizonytalanságot. Édesanyám ki sem bírta. Agyvérzés következtében belehalt a feszült várakozásba. A kivárásnak nem csak taktikai, hanem stratégiai okai is voltak. A hatalmi gőgben tobzódó és a társadalom egészét ellenőrzés alatt tartó diktatúrát ugyanis váratlanul és felkészületlenül érte a zendülésünk, ezért időre volt szükségük válaszlépéseik kidolgozására. Ugyanakkor az esemény futótűzként terjedő híre is óvatosságra intette őket, hiszen határon kívül és belül egyaránt a figyelem központjába kerültünk. Ilyen körülmények között jobbnak látták megvárni a kedélyek lecsillapodását.

 

 

 

Bedő Zoltán: Székely Hírmondó

 

Folytatjuk:

 

Kommentárok ( 0 )
Kommentáld
Lépj be a kontódba, hogy kommentáld ezt a cikket. ha még nincs kontód a kikelet.ro -n feliratkozhatsz itt
Login:

Elfelejtetted a jelszavad?


[ Vissza ]