Utolsó 10 cikk
Tudatos rémhírkeltés?Tudatos rémhírkeltés?

 

          „Meg nem erősített hírek szerint, a mai napon megérkezett Sepsiszentgyörgyre a Románia által az EU követelésének megfelelően befogadott migránsok első ötvenfős csoportja, amelyet a városban telepített le a román hatalom."  

Légy az első aki kommentálja
Rágalmaz és félrevezetRágalmaz és félrevezet

 

          Háborús bűnök és népirtás nyilvános támogatása, illetve demagóg eszmék nyilvános hirdetése vádjával tett feljelentést a brassói táblabíróság mellett működő ügyészségen Mircea Diacon, a Kovászna Megyei Fogyasztóvédelmi Hatóság vezetője, Tamás Sándor, Kovászna megye önkormányzatának elnöke ellen

Légy az első aki kommentálja
A közös imádság felhajtó ereje.A közös imádság felhajtó ereje.

 

Amint a testnek, úgy a léleknek is szüksége van táplálékra, melynek alapját, mint kenyérben a kovász, az Ige képezi. Hiszen van-e, lehet-e, bárminek mélyebb szellemi és igazságtöltete, mint Isten kimondott, kinyilatkoztatott, vagy megtestesült szavának?

Légy az első aki kommentálja
Szabadságot követelünk!Szabadságot követelünk!

 

          Hétfő esti maratoni ülésén, a Szociáldemokrata Párt Országos végrehajtó Bizottsága megvonta a támogatást Mihai Tudose kormányfőtől, aki ezt követően bejelentette, hogy azonnali hatállyal lemond. Mi, erdélyi magyarok akár örülhetnénk is a hír hallatán, hiszen megszabadultunk a székelyeket akasztással fenyegető miniszterelnöktől, de sajnos erre semmi okunk.

Légy az első aki kommentálja
Példaképünk marad Példaképünk marad

 

          Születésének 110. évfordulóján (1908. január 8.) Gróf Czegei Wass Albert erdélyi nagybirtokosra, katonatisztre, íróra, költőre, közéleti személyiségre és politikusra emlékezünk. Egy olyan egyéniségre, aki a vészterhelt 20. század legsötétebb időszakaiban is erkölcsi fáklyaként lobogva mutatta az irányt amerre haladnunk kellett és az utat, amelyen a fényre juthatunk.

Légy az első aki kommentálja
A kormányfőnek távozni kellA kormányfőnek távozni kell

 

 

          Amennyiben a székely zászlót kitűzik a helyi intézményekre, mellette fognak lógni a helyi felelősök is – fenyegette meg Mihai Tudose a székelyeket a Realitatea hírtelevízió egyenes adásában.

Légy az első aki kommentálja
Madéfalva üzeneteMadéfalva üzenete

 

          1764. január 7. vérrel íródott be a székelység történelmébe. E nap hajnalán, ugyanis Madéfalván több száz ártatlan személyt, köztük gyermekeket, asszonyokat és öregeket gyilkoltak halomra báró Siskovicz (mások szerint Siskovics vagy Siskowich) József altábornagy parancsára, Caratto osztrák császári ezredes katonái.

Légy az első aki kommentálja
Embert próbáló időkEmbert próbáló idők

 

          Óesztendő vége és az újnak kezdete a vissza, illetve magunkba tekintés, összegzés és számadás időszaka kell, hogy legyen. Csak így tudjuk ugyanis megállapítani, hogy földi létünk vándorútján most éppen hol járunk, és milyen irányba tartunk.

Légy az első aki kommentálja
Cinkos magyarellenességCinkos magyarellenesség

 

          Az ünneplés egy természetes emberi szükséglet, ezért egyénnek és közösségeknek egyaránt jogában áll, mint ahogy az erre okot adó esemény kiválasztása is. Ez utóbbi során viszont tekintettel kellene lenni mások érzékenységére is.

Légy az első aki kommentálja
Románia nem jogállamRománia nem jogállam

 

          November 15 – én Sepsiszentgyörgyön újra bebizonyosodott, hogy Románia nem jogállam, hiszen egy olyan ország, melyben csendőr bakanccsal tiporják el a magyar nemzeti közösség akaratát, nem nevezhető annak.

Légy az első aki kommentálja


2011 május 13 :: Múltba néző :: II. János Pál és az isteni csoda
II. János Pál és az isteni csoda

 

 

 

 

II. János Pál és az isteni csoda

 

 

 

 

           Karol Józef Wojtyła, vagyis a néhai II. János Pál pápa nemrég történt boldoggá avatása alkalmából, több vele kapcsolatos, illetve kapcsolatba hozható különös eset került nyilvánosságra. Ezek egyike, az ellene 1981. május 13-án elkövetett merénylethez kötődik, mely esemény 30. évfordulóján, úgy érezzük, hogy érdemes olvasóink elé tárni. Mindenekelőtt azonban felidézzük, hogy mi is történt ezen a szomorú napon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

          17,19 órakor, miközben a pápa egy nyitott terepjáróról üdvözölte a vatikáni Szent Péter téren általános kihallgatásra összegyűlt tömeget, egy férfi, akiről később kiderült, hogy a török nemzetiségű Mehmet Ali Ağca, közvetlen közelről több lövést adott le rá. Egy golyó a hasába, a másik a bal kezébe, a harmadik pedig a jobb karjába fúródott, minek következtében Gemelli klinikán 6 órás műtétet kellett végrehajtani rajta. A sebek okozta több mint három és fél liter vérveszteségtől a szentatya vérkeringése kis híján összeomlott, belső vérzését is alig tudták elállítani és több sérült bélszakaszát el kellett távolítani.

 

 

 

 

 

 

 

 

          Az orvosok már akkor valóságos csodának nevezték, hogy a hasába hatolt golyó egyetlen létfontosságú szervet sem érintett, az esetek 99,99%-ban ugyanis az ilyen sérülések halált okoznak. A történtek ellenére Szent Péter utóda már öt nap múlva elhagyta az intenzív osztályt, június elején pedig visszatért a Vatikánba.

 

 

 

 

 

 

 

 

         Életben maradását első pillanattól Szűz Máriának tulajdonította, azt mondván, hogy ő irányította a golyók útját, ezért a testéből kioperált golyót gyémántoktól ékesítve a Fatimai Madonna szobrának lábánál helyezte el. Részleteket azonban soha sem árult el az általa akkor átéltekről. Mivel előbb-utóbb minden titok kiderül, 2009-ben a közvélemény tudomására jutott, hogy létezik egy fénykép, melyet a pápa egyik testőre készített a merényletet követő pillanatokban, melyen a Szűzanya látszik, amint karjaiban tartja az összecsukló pápát.

 

 

 

 

 

 

 

 

          Dr. Joaquin Navarro Valls, orvos – pszichiáter, újságíró, aki 22 évig volt a Vatikán szóvivője, a felvétellel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy évekig tanulmányoztatták a képet és előhívásának minőségét, mert kezdetben nem volt tisztán kivehető, s csak több szakértői vizsgálat egybehangzó eredménye után döntöttek úgy, hogy amit látnak nem trükk, hanem Isten anyjának csodálatos ajándéka. Máig érthetetlen mindenki előtt, hogy a szentatya miért nem engedte ezt nyilvánosság elé tárni.

 

 

 

 

 

 

 

          A történtekkel kapcsolatban néhány dolgot szeretnénk kihangsúlyozni:

 

A pápa a lövések pillanatában is kezében tartotta a rózsafűzért.

 

A testőrök közül többen is látták, amint egy ismeretlen asszony siet az összeroskadó főpap mellé és megcsókolja őt, majd amilyen hirtelen felbukkant, úgy el is tűnik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Thomas Wenski, a Püspöki Konferencia Nemzetközi Politikai Bizottságának elnöke annyira komolyan vette a történteket, hogy üvegre festette a szóban forgó képet, mely floridai székhelyén előkelő helyen látható.

 

 

 

Bedő Zoltán: Székely Hírmondó

 

Kommentárok ( 0 )
Kommentáld
Lépj be a kontódba, hogy kommentáld ezt a cikket. ha még nincs kontód a kikelet.ro -n feliratkozhatsz itt
Login:

Elfelejtetted a jelszavad?


[ Vissza ]