Utolsó 10 cikk
Esély a megmaradásraEsély a megmaradásra

 

          Évtizedek óta egy ránk nézve végzetes folyamat, ingatlanjaink kiárusításának a cselekvő részvevői és ebből kifolyólag bűnrészesei vagyunk. Hiszen földjeink, erdeink, és házaink idegen kézbe történő juttatásának a megakadályozása helyett, inkább eladjuk őseink vagyonát.

Légy az első aki kommentálja
Gyűlöletszítás a hatalomért Gyűlöletszítás a hatalomért

         

          Kihasználva a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban való jelenlétét, az egyre erősödő magyarellenes hisztériáról, annak hátteréről és céljairól, semlegesítésének lehetőségeiről, valamint a magyar – román kapcsolatok jövőjéről faggattuk dr. Valentin Stant, a Bukaresti Egyetem Történelem Karának professzorát.

Légy az első aki kommentálja
Mi nem ünnepelhetünkMi nem ünnepelhetünk

 

          Újabb magyarellenes hisztériát váltott ki a román médiában Kelemen Hunor RMDSZ elnöknek ama kijelentése, mely szerint a románságnak el kell fogadnia, hogy mi nem fogjuk tudni és nem is akarjuk ünnepelni 1918-at.

Légy az első aki kommentálja
Államfő SzékelyföldönÁllamfő Székelyföldön

 

          Klaus Iohannis román államfő július 18 –n Hargita és Kovászna megyébe látogat, jelentette be meglepetésszerűen Madalina Dobrovolschi, az elnöki hivatal szóvivője.

Légy az első aki kommentálja
Örök bizonyosságÖrök bizonyosság

 

Isten az embert érző, gondolkodó, valamint tudattal és szabad akarattal rendelkező lénynek teremtette, ezzel megnyitván előtte a korlátlan fejlődés lehetőségét, de a csúfos bukásét is. És csak tiszteletet, szeretetet, valamint némi engedelmességet kért ezért cserébe.

Légy az első aki kommentálja
Múltunk ismerete a jövőnk zálogaMúltunk ismerete a jövőnk záloga

 

          1848. március 15. örökre beleégette magát a magyar nemzet lelkébe és tudatába, mert egy olyan dicsőséges korszaknak a kezdetét jelentette, melyre tudomásom szerint nem akad példa a történelemben.

Légy az első aki kommentálja
Székely SzabadságSzékely Szabadság

 

Immár 97 esztendeje, hogy a székely nemzet újból idegen uralom alá került. És ezúttal sem a saját hibájából, netán gyávaságából, hanem egy vérlázító békediktátum következtében, hiszen idegenek döntöttek rólunk - nélkülünk és akaratunk ellenére.

Légy az első aki kommentálja
Szekus módszerek és intézkedésekSzekus módszerek és intézkedések

 

          Az erdélyi magyar sajtóban az elmúlt héten futótűzként terjedt a hír, hogy a marosvásárhelyi II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Gimnázium több diákjának a szüleit beidézte és tanúként hallgatta ki a korrupcióellenes ügyészség.

Légy az első aki kommentálja
Az üldözöttre emlékeztekAz üldözöttre emlékeztek

 

          Halálának évfordulója alkalmából (1998. február 17) Sepsiszentgyörgyön ebben az esztendőben szombat délután hajtottak fejet Wass Albert emberi nagysága előtt.

Légy az első aki kommentálja
A példaképünk volt és maradA példaképünk volt és marad

 

          Egy megcsonkított testű, idegen határok közé szorított, vagyonából kiforgatott, intézményeiből kilakoltatott, szülőföldjén üldözött nemzetnek nem marad más kapaszkodója csak a múltja. Életereje pedig az önazonosságát meghatározó nyelvéből és a kultúrájából fakad.

Légy az első aki kommentálja


2011 május 13 :: Múltba néző :: II. János Pál és az isteni csoda
II. János Pál és az isteni csoda

 

 

 

 

II. János Pál és az isteni csoda

 

 

 

 

           Karol Józef Wojtyła, vagyis a néhai II. János Pál pápa nemrég történt boldoggá avatása alkalmából, több vele kapcsolatos, illetve kapcsolatba hozható különös eset került nyilvánosságra. Ezek egyike, az ellene 1981. május 13-án elkövetett merénylethez kötődik, mely esemény 30. évfordulóján, úgy érezzük, hogy érdemes olvasóink elé tárni. Mindenekelőtt azonban felidézzük, hogy mi is történt ezen a szomorú napon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

          17,19 órakor, miközben a pápa egy nyitott terepjáróról üdvözölte a vatikáni Szent Péter téren általános kihallgatásra összegyűlt tömeget, egy férfi, akiről később kiderült, hogy a török nemzetiségű Mehmet Ali Ağca, közvetlen közelről több lövést adott le rá. Egy golyó a hasába, a másik a bal kezébe, a harmadik pedig a jobb karjába fúródott, minek következtében Gemelli klinikán 6 órás műtétet kellett végrehajtani rajta. A sebek okozta több mint három és fél liter vérveszteségtől a szentatya vérkeringése kis híján összeomlott, belső vérzését is alig tudták elállítani és több sérült bélszakaszát el kellett távolítani.

 

 

 

 

 

 

 

 

          Az orvosok már akkor valóságos csodának nevezték, hogy a hasába hatolt golyó egyetlen létfontosságú szervet sem érintett, az esetek 99,99%-ban ugyanis az ilyen sérülések halált okoznak. A történtek ellenére Szent Péter utóda már öt nap múlva elhagyta az intenzív osztályt, június elején pedig visszatért a Vatikánba.

 

 

 

 

 

 

 

 

         Életben maradását első pillanattól Szűz Máriának tulajdonította, azt mondván, hogy ő irányította a golyók útját, ezért a testéből kioperált golyót gyémántoktól ékesítve a Fatimai Madonna szobrának lábánál helyezte el. Részleteket azonban soha sem árult el az általa akkor átéltekről. Mivel előbb-utóbb minden titok kiderül, 2009-ben a közvélemény tudomására jutott, hogy létezik egy fénykép, melyet a pápa egyik testőre készített a merényletet követő pillanatokban, melyen a Szűzanya látszik, amint karjaiban tartja az összecsukló pápát.

 

 

 

 

 

 

 

 

          Dr. Joaquin Navarro Valls, orvos – pszichiáter, újságíró, aki 22 évig volt a Vatikán szóvivője, a felvétellel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy évekig tanulmányoztatták a képet és előhívásának minőségét, mert kezdetben nem volt tisztán kivehető, s csak több szakértői vizsgálat egybehangzó eredménye után döntöttek úgy, hogy amit látnak nem trükk, hanem Isten anyjának csodálatos ajándéka. Máig érthetetlen mindenki előtt, hogy a szentatya miért nem engedte ezt nyilvánosság elé tárni.

 

 

 

 

 

 

 

          A történtekkel kapcsolatban néhány dolgot szeretnénk kihangsúlyozni:

 

A pápa a lövések pillanatában is kezében tartotta a rózsafűzért.

 

A testőrök közül többen is látták, amint egy ismeretlen asszony siet az összeroskadó főpap mellé és megcsókolja őt, majd amilyen hirtelen felbukkant, úgy el is tűnik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Thomas Wenski, a Püspöki Konferencia Nemzetközi Politikai Bizottságának elnöke annyira komolyan vette a történteket, hogy üvegre festette a szóban forgó képet, mely floridai székhelyén előkelő helyen látható.

 

 

 

Bedő Zoltán: Székely Hírmondó

 

Kommentárok ( 0 )
Kommentáld
Lépj be a kontódba, hogy kommentáld ezt a cikket. ha még nincs kontód a kikelet.ro -n feliratkozhatsz itt
Login:

Elfelejtetted a jelszavad?


[ Vissza ]