Utolsó 10 cikk
Addig nem tűnhetünk el….Addig nem tűnhetünk el….

 

 

Most, hogy örökre eltávozott közülünk, elemi erővel törnek fel belőlem a Kányádi Sándorhoz fűződő személyes élményeim. Ezek egyike végérvényesen beleégette magát a tudatomba és kapaszkodót nyújtott életem nehéz pillanataiban, ezért közkincsé teszem.

Légy az első aki kommentálja
Tartson meg téged nekünk az Úr!Tartson meg téged nekünk az Úr!

 

 

          Vannak emberek, akik szikáron állják a történelem viharait, akár a sziklatörmelékkel megszórt székely földbe kapaszkodó fenyők és nem hajolnak meg a nagy időben.  

Légy az első aki kommentálja
A haza szolgálatábanA haza szolgálatában

     

 

          Éppen 150 évvel ezelőtt, 1868. június 18. látott napvilágot Kenderesen Vitéz Nagybányai Horthy Miklós, egy olyan református család sarjaként, amely 1657 – ben nyerte el a nemességet Erdélyben.

Légy az első aki kommentálja
Voltunk, vagyunk és leszünk!Voltunk, vagyunk és leszünk!

 

 

          A Párizs melletti versailles-i kastély parkjában található Nagy – Trianon palotában, 1920. június 4 –én Magyarországot rákényszerítették egy olyan békeszerződésnek hazudott diktátum aláírására, melynek következtében elveszítette területének 71,5 (232.448 km2) és lakósságának 63, 5% - t (13 271 370 fő).

Légy az első aki kommentálja
Elismerték Székelyföld létezésétElismerték Székelyföld létezését

 

          A képviselőház után kedden 96 ellene és 9 mellette szóló szavazattal a román parlament szenátusa is elutasította Székelyföld területi autonómiájának a törvénytervezetét, amelyet a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) dolgozott ki és Kulcsár - Terza József háromszéki képviselő terjesztett be az elmúlt esztendőben.  

Légy az első aki kommentálja
A megmaradás életerő kérdéseA megmaradás életerő kérdése

           

 

          A múltba tekintve, de a jövőbe nézve, derűlátón, de nem elbizakodottan, kellő szerénységgel, de határozottan fogalmazta meg a valóság alapjára épített, azonban merészen felfelé ívelő terveit Orbán Viktor, a miniszterelnöki eskü letétele után. Úgy, ahogyan ez egy magyar kormányfőtől elvárható.

Légy az első aki kommentálja
A magyar érdek és igazság védelmébenA magyar érdek és igazság védelmében

 

          Magyarországot és annak demokratikusan megválasztott kormányát gyalázták az Európai Parlament április 26 – án lezajlott ülésén, aljas rágalmak és hazugságok tömkelegét zúdítva rájuk. Minderre pedig a LIBE Bizottság, anyaországunkról szóló jelentéstervezetének az ismertetése szolgáltatott alkalmat és nyújtott lehetőséget. 

Légy az első aki kommentálja
Nem hagyhatjuk szó nélkülNem hagyhatjuk szó nélkül

 

          Az elmúlt nyolc esztendő legnagyobb kormány ellenes tűntetése zajlott szombaton este Budapesten. Joguk van hozzá, hiszen egy működő demokrácia ezt lehetővé teszi. Sokat mondó azonban, hogy erre mindössze hat nappal a FIDESZ – KDMP pártszövetség elsöprő, győzelmét hozó parlamenti választások után került sor.

 

Légy az első aki kommentálja
Az intő ukrán példaAz intő ukrán példa

 

          A Magyarországon vasárnap lezajlott parlamenti választás eredményei csak szombaton fognak majd véglegessé válni, azonban a leadott szavazatok 98% - a megszámlálása után az már kiderült, hogy a FIDESZ – KDMP koalíció elsöprő győzelmet aratott.  

Légy az első aki kommentálja
Fontoljuk megFontoljuk meg

 

 

          Európa nyugati fele egyre nagyobb léptekkel rohan a vesztébe. És ez a folyamat visszafordíthatatlannak tűnik, mert megroppantották az egykor hatalmas és befolyásos nemzetek gerincét.Európa nyugati fele egyre nagyobb léptekkel rohan a vesztébe. 

Légy az első aki kommentálja


2011 május 13 :: Múltba néző :: II. János Pál és az isteni csoda
II. János Pál és az isteni csoda

 

 

 

 

II. János Pál és az isteni csoda

 

 

 

 

           Karol Józef Wojtyła, vagyis a néhai II. János Pál pápa nemrég történt boldoggá avatása alkalmából, több vele kapcsolatos, illetve kapcsolatba hozható különös eset került nyilvánosságra. Ezek egyike, az ellene 1981. május 13-án elkövetett merénylethez kötődik, mely esemény 30. évfordulóján, úgy érezzük, hogy érdemes olvasóink elé tárni. Mindenekelőtt azonban felidézzük, hogy mi is történt ezen a szomorú napon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

          17,19 órakor, miközben a pápa egy nyitott terepjáróról üdvözölte a vatikáni Szent Péter téren általános kihallgatásra összegyűlt tömeget, egy férfi, akiről később kiderült, hogy a török nemzetiségű Mehmet Ali Ağca, közvetlen közelről több lövést adott le rá. Egy golyó a hasába, a másik a bal kezébe, a harmadik pedig a jobb karjába fúródott, minek következtében Gemelli klinikán 6 órás műtétet kellett végrehajtani rajta. A sebek okozta több mint három és fél liter vérveszteségtől a szentatya vérkeringése kis híján összeomlott, belső vérzését is alig tudták elállítani és több sérült bélszakaszát el kellett távolítani.

 

 

 

 

 

 

 

 

          Az orvosok már akkor valóságos csodának nevezték, hogy a hasába hatolt golyó egyetlen létfontosságú szervet sem érintett, az esetek 99,99%-ban ugyanis az ilyen sérülések halált okoznak. A történtek ellenére Szent Péter utóda már öt nap múlva elhagyta az intenzív osztályt, június elején pedig visszatért a Vatikánba.

 

 

 

 

 

 

 

 

         Életben maradását első pillanattól Szűz Máriának tulajdonította, azt mondván, hogy ő irányította a golyók útját, ezért a testéből kioperált golyót gyémántoktól ékesítve a Fatimai Madonna szobrának lábánál helyezte el. Részleteket azonban soha sem árult el az általa akkor átéltekről. Mivel előbb-utóbb minden titok kiderül, 2009-ben a közvélemény tudomására jutott, hogy létezik egy fénykép, melyet a pápa egyik testőre készített a merényletet követő pillanatokban, melyen a Szűzanya látszik, amint karjaiban tartja az összecsukló pápát.

 

 

 

 

 

 

 

 

          Dr. Joaquin Navarro Valls, orvos – pszichiáter, újságíró, aki 22 évig volt a Vatikán szóvivője, a felvétellel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy évekig tanulmányoztatták a képet és előhívásának minőségét, mert kezdetben nem volt tisztán kivehető, s csak több szakértői vizsgálat egybehangzó eredménye után döntöttek úgy, hogy amit látnak nem trükk, hanem Isten anyjának csodálatos ajándéka. Máig érthetetlen mindenki előtt, hogy a szentatya miért nem engedte ezt nyilvánosság elé tárni.

 

 

 

 

 

 

 

          A történtekkel kapcsolatban néhány dolgot szeretnénk kihangsúlyozni:

 

A pápa a lövések pillanatában is kezében tartotta a rózsafűzért.

 

A testőrök közül többen is látták, amint egy ismeretlen asszony siet az összeroskadó főpap mellé és megcsókolja őt, majd amilyen hirtelen felbukkant, úgy el is tűnik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Thomas Wenski, a Püspöki Konferencia Nemzetközi Politikai Bizottságának elnöke annyira komolyan vette a történteket, hogy üvegre festette a szóban forgó képet, mely floridai székhelyén előkelő helyen látható.

 

 

 

Bedő Zoltán: Székely Hírmondó

 

Kommentárok ( 0 )
Kommentáld
Lépj be a kontódba, hogy kommentáld ezt a cikket. ha még nincs kontód a kikelet.ro -n feliratkozhatsz itt
Login:

Elfelejtetted a jelszavad?


[ Vissza ]