Utolsó 10 cikk
Nem hagyhatjuk szó nélkülNem hagyhatjuk szó nélkül

 

          Az elmúlt nyolc esztendő legnagyobb kormány ellenes tűntetése zajlott szombaton este Budapesten. Joguk van hozzá, hiszen egy működő demokrácia ezt lehetővé teszi. Sokat mondó azonban, hogy erre mindössze hat nappal a FIDESZ – KDMP pártszövetség elsöprő, győzelmét hozó parlamenti választások után került sor.

 

Légy az első aki kommentálja
Az intő ukrán példaAz intő ukrán példa

 

          A Magyarországon vasárnap lezajlott parlamenti választás eredményei csak szombaton fognak majd véglegessé válni, azonban a leadott szavazatok 98% - a megszámlálása után az már kiderült, hogy a FIDESZ – KDMP koalíció elsöprő győzelmet aratott.  

Légy az első aki kommentálja
Fontoljuk megFontoljuk meg

 

 

          Európa nyugati fele egyre nagyobb léptekkel rohan a vesztébe. És ez a folyamat visszafordíthatatlannak tűnik, mert megroppantották az egykor hatalmas és befolyásos nemzetek gerincét.Európa nyugati fele egyre nagyobb léptekkel rohan a vesztébe. 

Légy az első aki kommentálja
Nem adhatjuk felNem adhatjuk fel

 

          Húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe, hiszen nagypénteken bekövetkezett kereszthalálával Jézus megváltotta bűneitől az emberiséget. Vasárnapi feltámadása által pedig az elmúlás fölött is győzedelmeskedett és ezzel beteljesítette a próféciát.  

Légy az első aki kommentálja
Ördögi színjátékÖrdögi színjáték

 

          Felháborító ugyan, de nem meglepő a román taláros testület hétfői döntése, mely kimondja, hogy a marosvásárhelyi római katolikus iskola újraalapításáról rendelkező törvény alkotmányellenes. 

Légy az első aki kommentálja
SzabadságharcainkSzabadságharcaink

 

       Az 1848 – 49 – es magyar forradalom és szabadságharc magasztos eszméinek, valamint dicső tetteinek emlékezete örökre beleégett a nemzet lelkébe, illetve tudatába. Onnan pedig sem utasítással, sem parancsszóval, de még fenyegetőzéssel sem lehet kitörülni, mert ez a mi szellemi örökségünk és az is marad.

Légy az első aki kommentálja
Tiltott megemlékezésTiltott megemlékezés

   

     Halálának (1998. 02. 17) évfordulóján, Sepsiszentgyörgyön immár negyedik alkalommal hajtottak fejet Wass Albert emberi nagysága előtt a vártemplom fala mellett tiszteletére ültetett fa tövében elhelyezett emléktáblánál. Az idei megemlékezést azonban beárnyékolta a rendőrség, fenyegetésnek is beillő átirata, melyben a rendezvény megtartásának súlyos következményeire figyelmeztették az érintetteteket.

Légy az első aki kommentálja
Fenyegetés és jogsértésFenyegetés és jogsértés

 

      A 2002/31 – es sürgősségi kormányrendelet 5. cikkelye szerint Romániában 3 hónaptól 3 évig terjedő börtönnel és bizonyos jogok megvonásával büntethető az emberiesség elleni népirtásért, illetve háborús bűncselekményekért elítélt személyek kultuszának nyilvánosság előtt történő népszerűsítése

Légy az első aki kommentálja
Tudatos rémhírkeltés?Tudatos rémhírkeltés?

 

          „Meg nem erősített hírek szerint, a mai napon megérkezett Sepsiszentgyörgyre a Románia által az EU követelésének megfelelően befogadott migránsok első ötvenfős csoportja, amelyet a városban telepített le a román hatalom."  

Légy az első aki kommentálja
Rágalmaz és félrevezetRágalmaz és félrevezet

 

          Háborús bűnök és népirtás nyilvános támogatása, illetve demagóg eszmék nyilvános hirdetése vádjával tett feljelentést a brassói táblabíróság mellett működő ügyészségen Mircea Diacon, a Kovászna Megyei Fogyasztóvédelmi Hatóság vezetője, Tamás Sándor, Kovászna megye önkormányzatának elnöke ellen

Légy az első aki kommentálja


2011 május 13 :: Múltba néző :: II. János Pál és az isteni csoda
II. János Pál és az isteni csoda

 

 

 

 

II. János Pál és az isteni csoda

 

 

 

 

           Karol Józef Wojtyła, vagyis a néhai II. János Pál pápa nemrég történt boldoggá avatása alkalmából, több vele kapcsolatos, illetve kapcsolatba hozható különös eset került nyilvánosságra. Ezek egyike, az ellene 1981. május 13-án elkövetett merénylethez kötődik, mely esemény 30. évfordulóján, úgy érezzük, hogy érdemes olvasóink elé tárni. Mindenekelőtt azonban felidézzük, hogy mi is történt ezen a szomorú napon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

          17,19 órakor, miközben a pápa egy nyitott terepjáróról üdvözölte a vatikáni Szent Péter téren általános kihallgatásra összegyűlt tömeget, egy férfi, akiről később kiderült, hogy a török nemzetiségű Mehmet Ali Ağca, közvetlen közelről több lövést adott le rá. Egy golyó a hasába, a másik a bal kezébe, a harmadik pedig a jobb karjába fúródott, minek következtében Gemelli klinikán 6 órás műtétet kellett végrehajtani rajta. A sebek okozta több mint három és fél liter vérveszteségtől a szentatya vérkeringése kis híján összeomlott, belső vérzését is alig tudták elállítani és több sérült bélszakaszát el kellett távolítani.

 

 

 

 

 

 

 

 

          Az orvosok már akkor valóságos csodának nevezték, hogy a hasába hatolt golyó egyetlen létfontosságú szervet sem érintett, az esetek 99,99%-ban ugyanis az ilyen sérülések halált okoznak. A történtek ellenére Szent Péter utóda már öt nap múlva elhagyta az intenzív osztályt, június elején pedig visszatért a Vatikánba.

 

 

 

 

 

 

 

 

         Életben maradását első pillanattól Szűz Máriának tulajdonította, azt mondván, hogy ő irányította a golyók útját, ezért a testéből kioperált golyót gyémántoktól ékesítve a Fatimai Madonna szobrának lábánál helyezte el. Részleteket azonban soha sem árult el az általa akkor átéltekről. Mivel előbb-utóbb minden titok kiderül, 2009-ben a közvélemény tudomására jutott, hogy létezik egy fénykép, melyet a pápa egyik testőre készített a merényletet követő pillanatokban, melyen a Szűzanya látszik, amint karjaiban tartja az összecsukló pápát.

 

 

 

 

 

 

 

 

          Dr. Joaquin Navarro Valls, orvos – pszichiáter, újságíró, aki 22 évig volt a Vatikán szóvivője, a felvétellel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy évekig tanulmányoztatták a képet és előhívásának minőségét, mert kezdetben nem volt tisztán kivehető, s csak több szakértői vizsgálat egybehangzó eredménye után döntöttek úgy, hogy amit látnak nem trükk, hanem Isten anyjának csodálatos ajándéka. Máig érthetetlen mindenki előtt, hogy a szentatya miért nem engedte ezt nyilvánosság elé tárni.

 

 

 

 

 

 

 

          A történtekkel kapcsolatban néhány dolgot szeretnénk kihangsúlyozni:

 

A pápa a lövések pillanatában is kezében tartotta a rózsafűzért.

 

A testőrök közül többen is látták, amint egy ismeretlen asszony siet az összeroskadó főpap mellé és megcsókolja őt, majd amilyen hirtelen felbukkant, úgy el is tűnik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Thomas Wenski, a Püspöki Konferencia Nemzetközi Politikai Bizottságának elnöke annyira komolyan vette a történteket, hogy üvegre festette a szóban forgó képet, mely floridai székhelyén előkelő helyen látható.

 

 

 

Bedő Zoltán: Székely Hírmondó

 

Kommentárok ( 0 )
Kommentáld
Lépj be a kontódba, hogy kommentáld ezt a cikket. ha még nincs kontód a kikelet.ro -n feliratkozhatsz itt
Login:

Elfelejtetted a jelszavad?


[ Vissza ]