Utolsó 10 cikk
Megbocsájtunk, de nem feledünkMegbocsájtunk, de nem feledünk

 

          A történelem folyamán nem csak messziről jött hordák fosztogatták és mészárolták le a magyarságot, hanem a területszerzési szándékkal ellenünk szövetkezett szomszéd népek is. És cselekedték ezt annak ellenére, hogy éppen a Magyar Királyság védőszárnyai alatt cseperedtek nemzetté.

Légy az első aki kommentálja
A küzdelem folytatódikA küzdelem folytatódik

 

          A nyugati világ kormányai, beleértve a szabadság és demokrácia védelmezőjének magát világszerte kikiáltó Amerikai Egyesült Államokét is, 1956 őszén már a kibontakozásának pillanatában elárulták a magyar forradalmat.

Légy az első aki kommentálja
Gondolatok egy évfordulónGondolatok egy évfordulón

 

          A szabadságvágyat és igényt nem lehet feledtetni, pótolni, vagy elfojtani. Sem megbilincselni, gúzsba kötni és leláncolni. De száműzni, börtönbe zárni, illetve elpusztítani sem.

Légy az első aki kommentálja
Örök főhajtás jár nekikÖrök főhajtás jár nekik

 

          Elődeink alakjának és tetteinek a felidézése nem csak erkölcsi kötelesség, hanem hosszútávon a siker záloga is. Úgy egyénenként, mint nemzetként. Hiszen erényeikből és hibáikból egyaránt tanulni lehet, emberi tartásuk pedig minket is helytállásra kötelez.

Légy az első aki kommentálja
A demokrácia megcsúfolásaA demokrácia megcsúfolása

 

 

          Rendőri erőszakba torkolt Katalóniában a vasárnap megtartott népszavazás, mely a jelenleg Spanyolországhoz tartozó tartomány függetlenségéről, vagy ennek elutasításáról volt hívatott dönteni.

Légy az első aki kommentálja
A németeknek elegük lettA németeknek elegük lett

 

          Vereségnek is beillő győzelmet aratott Németországban az Angela Merkel által vezetett CDU/CSU, vagyis a Kereszténydemokrata Unió és Bajor Keresztény – szociális Unió által alkotott pártszövetség a vasárnapi választásokon.

Légy az első aki kommentálja
Esély a megmaradásraEsély a megmaradásra

 

          Évtizedek óta egy ránk nézve végzetes folyamat, ingatlanjaink kiárusításának a cselekvő részvevői és ebből kifolyólag bűnrészesei vagyunk. Hiszen földjeink, erdeink, és házaink idegen kézbe történő juttatásának a megakadályozása helyett, inkább eladjuk őseink vagyonát.

Légy az első aki kommentálja
Gyűlöletszítás a hatalomért Gyűlöletszítás a hatalomért

         

          Kihasználva a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban való jelenlétét, az egyre erősödő magyarellenes hisztériáról, annak hátteréről és céljairól, semlegesítésének lehetőségeiről, valamint a magyar – román kapcsolatok jövőjéről faggattuk dr. Valentin Stant, a Bukaresti Egyetem Történelem Karának professzorát.

Légy az első aki kommentálja
Mi nem ünnepelhetünkMi nem ünnepelhetünk

 

          Újabb magyarellenes hisztériát váltott ki a román médiában Kelemen Hunor RMDSZ elnöknek ama kijelentése, mely szerint a románságnak el kell fogadnia, hogy mi nem fogjuk tudni és nem is akarjuk ünnepelni 1918-at.

Légy az első aki kommentálja
Államfő SzékelyföldönÁllamfő Székelyföldön

 

          Klaus Iohannis román államfő július 18 –n Hargita és Kovászna megyébe látogat, jelentette be meglepetésszerűen Madalina Dobrovolschi, az elnöki hivatal szóvivője.

Légy az első aki kommentálja


2013 június 06 :: Publicisztika :: Nem fogadhatjuk el
Nem fogadhatjuk el

 

 

 

 

Nem fogadhatjuk el

 

 

 

           Magyarország erőszakos feldarabolásának és szétosztásának évfordulóján, ismét a nacionalizmus szelleme járja be Európa keleti felét. Hátborzongató, hogy 93 esztendővel nemzeti tragédiánk után, az utódállamokban még kormányra kerülhetnek olyan sötét erők, akik saját szülőföldönkön is megkérdőjelezik nemzeti létünket. Tehetik, mert 1920-ban, Párizs közelében, a Trianon kastélyban egyszerűen szétosztották Magyarországot, mi pedig máig sem tértünk magunkhoz a döbbenettől.

 

 

 

 

 

 

 

      Ilyen körülmények között, amikor még önön értékeinkkel sem rendelkezhetünk, nehéz döntenünk sorskérdéseinkben, azonban egy dolgot így is leszögezhetünk: Mi csak önmagunkban bízhatunk és önmagunkra számíthatunk, ezért nem dőlhetünk be az álnok hatalom szirénhangjainak sem, hanem Árgus szemekkel figyelve őket, azonnal szóvá kell tennünk az ellenünkbe és kárunkra tett lépéseiket.

 

 

 

 

 

 

 

          Mára ugyanis már alig maradt valamink, amit sorjában leltározhatnánk. Hatalmas, színmagyar lakóságú területek kerültek az akkor még nem is létező Szlovákiához, és teljes országrész lett a románoké oly módon, hogy a mai napig sem hiszik el. Ezért gyűlölnek és félnek minket, s hogy az igazság eszünkbe se jusson, bennünk is megpróbálnak félelmet kelteni.

 

 

 

 

 

 

 

          Éppen ezért, mi nem szabad féljünk. Nekünk ugyanis nem félni, hanem háborogni kell, mikor Bukarestben egy olyan kormányfő regnál, akinek jelszavává vált, hogy Székelyföld nincs, de, ha mégis, szerinte az csak román lehet, mert ők így akarják.

 

 

 

 

 

 

 

 

          Úgy érzik, hogy ezt megtehetik, mert az Európai Unió is egyre hűségesebben betartja, a Trianonban annak idején összegyűlt nagyhatalmak parancsait. S mivel ezt azóta is, békekötésnek nevezik, jó hangosan ki kell mondanunk minden alkalommal, hogy nem volt az. Nagyhatalmi érdekű, vad parancsolatot kényszerítettek ránk 93 esztendeje, melyet olyanok írták alá, akik szinte semmit sem tudtak Magyarországról, így nem fogadhatjuk el ezt a diktátumot!


 

 

Bedő Zoltán: Székely Hírmondó

 

További fotók:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentárok ( 0 )
Kommentáld
Lépj be a kontódba, hogy kommentáld ezt a cikket. ha még nincs kontód a kikelet.ro -n feliratkozhatsz itt
Login:

Elfelejtetted a jelszavad?


[ Vissza ]