Utolsó 10 cikk
Megbocsájtunk, de nem feledünkMegbocsájtunk, de nem feledünk

 

          A történelem folyamán nem csak messziről jött hordák fosztogatták és mészárolták le a magyarságot, hanem a területszerzési szándékkal ellenünk szövetkezett szomszéd népek is. És cselekedték ezt annak ellenére, hogy éppen a Magyar Királyság védőszárnyai alatt cseperedtek nemzetté.

Légy az első aki kommentálja
A küzdelem folytatódikA küzdelem folytatódik

 

          A nyugati világ kormányai, beleértve a szabadság és demokrácia védelmezőjének magát világszerte kikiáltó Amerikai Egyesült Államokét is, 1956 őszén már a kibontakozásának pillanatában elárulták a magyar forradalmat.

Légy az első aki kommentálja
Gondolatok egy évfordulónGondolatok egy évfordulón

 

          A szabadságvágyat és igényt nem lehet feledtetni, pótolni, vagy elfojtani. Sem megbilincselni, gúzsba kötni és leláncolni. De száműzni, börtönbe zárni, illetve elpusztítani sem.

Légy az első aki kommentálja
Örök főhajtás jár nekikÖrök főhajtás jár nekik

 

          Elődeink alakjának és tetteinek a felidézése nem csak erkölcsi kötelesség, hanem hosszútávon a siker záloga is. Úgy egyénenként, mint nemzetként. Hiszen erényeikből és hibáikból egyaránt tanulni lehet, emberi tartásuk pedig minket is helytállásra kötelez.

Légy az első aki kommentálja
A demokrácia megcsúfolásaA demokrácia megcsúfolása

 

 

          Rendőri erőszakba torkolt Katalóniában a vasárnap megtartott népszavazás, mely a jelenleg Spanyolországhoz tartozó tartomány függetlenségéről, vagy ennek elutasításáról volt hívatott dönteni.

Légy az első aki kommentálja
A németeknek elegük lettA németeknek elegük lett

 

          Vereségnek is beillő győzelmet aratott Németországban az Angela Merkel által vezetett CDU/CSU, vagyis a Kereszténydemokrata Unió és Bajor Keresztény – szociális Unió által alkotott pártszövetség a vasárnapi választásokon.

Légy az első aki kommentálja
Esély a megmaradásraEsély a megmaradásra

 

          Évtizedek óta egy ránk nézve végzetes folyamat, ingatlanjaink kiárusításának a cselekvő részvevői és ebből kifolyólag bűnrészesei vagyunk. Hiszen földjeink, erdeink, és házaink idegen kézbe történő juttatásának a megakadályozása helyett, inkább eladjuk őseink vagyonát.

Légy az első aki kommentálja
Gyűlöletszítás a hatalomért Gyűlöletszítás a hatalomért

         

          Kihasználva a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban való jelenlétét, az egyre erősödő magyarellenes hisztériáról, annak hátteréről és céljairól, semlegesítésének lehetőségeiről, valamint a magyar – román kapcsolatok jövőjéről faggattuk dr. Valentin Stant, a Bukaresti Egyetem Történelem Karának professzorát.

Légy az első aki kommentálja
Mi nem ünnepelhetünkMi nem ünnepelhetünk

 

          Újabb magyarellenes hisztériát váltott ki a román médiában Kelemen Hunor RMDSZ elnöknek ama kijelentése, mely szerint a románságnak el kell fogadnia, hogy mi nem fogjuk tudni és nem is akarjuk ünnepelni 1918-at.

Légy az első aki kommentálja
Államfő SzékelyföldönÁllamfő Székelyföldön

 

          Klaus Iohannis román államfő július 18 –n Hargita és Kovászna megyébe látogat, jelentette be meglepetésszerűen Madalina Dobrovolschi, az elnöki hivatal szóvivője.

Légy az első aki kommentálja


2013 július 19 :: Publicisztika :: Autonómiát akarunk
Autonómiát akarunk

 

 

 

 

Autonómiát akarunk


 

 

           A történelemnek vannak olyan pillanatai mikor lapulni és hallgatni nem csak gyávaságból fakadó bűn, hanem árulás is, hiszen létünk a tét. Ránk, erdélyi magyarokra és székelyekre ez a megállapítás napjainkban hatványozottan igaz, mert olyan sorsfordító és embert próbáló időket élünk, mikor véglegesen eldől, hogy a jövőben részesei leszünk-e, szeretett szülőföldünk történelmének, vagy múlt időben fognak emlegetni minket.

 

 

 

 

 

 

 

 

           Sajnos ez nem túlzott, hanem tényszerű és a valóságnak megfelelő megállapítás. Erre bárki rádöbbenhet, aki követi és elemzi a román hatalom minket érintő intézkedéseit, melyek egyike sem a véletlen műve, hanem az ellenünkben aprólékosan kidolgozott ördögi terv megvalósításának szerves része.

 

 

 

 

 

 

 

          Közéjük tartozik két ártatlan magyar ember letöltendő börtönbüntetésre történő elítélése és a Székely Mikó Kollégium visszaállamosításának aljas szándéka is, mert mindezek a megalázásunkon, megfélemlítésünkön és a türelmünk tesztelésén túl, a vagyonunkból történő végleges kisemmizésünk felé tett lépései a román hatalomnak. Intézményeinktől és javainktól megfosztva ugyanis az önazonosságunkra törő idegen erők játékszerévé válunk, bábukká, kiket ide-oda rángathatnak kényük-kedvük, illetve érdekeik szerint.

 

 

 

 

 

 

 

 

          A Mikó üggyel ellenünk indított hadjárat, jelképeink megtámadásával, használatuk tiltásával, és nyilvános gyalázásunkkal folytatódott, s a székely megyék, román többségű régiókba való besorolásában kellene kicsúcsosodnia, legalábbis a hatalom szándéka szerint. Ezt viszont végképp nem engedhetjük, hiszen a beolvasztásunkba még sem egyezhetünk bele.

 

 

 

 

 

 

 

 

          De nem is történhet meg, ha egységesen szegülünk szembe ezzel az aljas szándékkal, s közben arra is vigyázunk, hogy erőinket a sok apró csatában el ne tékozoljuk. Ha csak és kizárólagosan a területi autonómia megszerzése érdekében folytatott, közös, keserves és elszánt küzdelemre összpontosítunk. És erre kell, összpontosítanunk, mert jócskán felgyülemlett gondjainknak nincsen más, megvalósítható megoldása. Vonuljunk hát az utcára százszor, ha kell és üvöltsünk együtt, teli torokból, hogy Bukarestben is hallható legyen, autonómiát akarunk! És azt is egyértelművé kell tennünk, hogy ettől a követelésünktől minket nem lehet eltántorítani!

 

 

 

Bedő Zoltán: Székely Hírmondó

 

További fotók:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentárok ( 0 )
Kommentáld
Lépj be a kontódba, hogy kommentáld ezt a cikket. ha még nincs kontód a kikelet.ro -n feliratkozhatsz itt
Login:

Elfelejtetted a jelszavad?


[ Vissza ]