Utolsó 10 cikk
Tudatos rémhírkeltés?Tudatos rémhírkeltés?

 

          „Meg nem erősített hírek szerint, a mai napon megérkezett Sepsiszentgyörgyre a Románia által az EU követelésének megfelelően befogadott migránsok első ötvenfős csoportja, amelyet a városban telepített le a román hatalom."  

Légy az első aki kommentálja
Rágalmaz és félrevezetRágalmaz és félrevezet

 

          Háborús bűnök és népirtás nyilvános támogatása, illetve demagóg eszmék nyilvános hirdetése vádjával tett feljelentést a brassói táblabíróság mellett működő ügyészségen Mircea Diacon, a Kovászna Megyei Fogyasztóvédelmi Hatóság vezetője, Tamás Sándor, Kovászna megye önkormányzatának elnöke ellen

Légy az első aki kommentálja
A közös imádság felhajtó ereje.A közös imádság felhajtó ereje.

 

Amint a testnek, úgy a léleknek is szüksége van táplálékra, melynek alapját, mint kenyérben a kovász, az Ige képezi. Hiszen van-e, lehet-e, bárminek mélyebb szellemi és igazságtöltete, mint Isten kimondott, kinyilatkoztatott, vagy megtestesült szavának?

Légy az első aki kommentálja
Szabadságot követelünk!Szabadságot követelünk!

 

          Hétfő esti maratoni ülésén, a Szociáldemokrata Párt Országos végrehajtó Bizottsága megvonta a támogatást Mihai Tudose kormányfőtől, aki ezt követően bejelentette, hogy azonnali hatállyal lemond. Mi, erdélyi magyarok akár örülhetnénk is a hír hallatán, hiszen megszabadultunk a székelyeket akasztással fenyegető miniszterelnöktől, de sajnos erre semmi okunk.

Légy az első aki kommentálja
Példaképünk marad Példaképünk marad

 

          Születésének 110. évfordulóján (1908. január 8.) Gróf Czegei Wass Albert erdélyi nagybirtokosra, katonatisztre, íróra, költőre, közéleti személyiségre és politikusra emlékezünk. Egy olyan egyéniségre, aki a vészterhelt 20. század legsötétebb időszakaiban is erkölcsi fáklyaként lobogva mutatta az irányt amerre haladnunk kellett és az utat, amelyen a fényre juthatunk.

Légy az első aki kommentálja
A kormányfőnek távozni kellA kormányfőnek távozni kell

 

 

          Amennyiben a székely zászlót kitűzik a helyi intézményekre, mellette fognak lógni a helyi felelősök is – fenyegette meg Mihai Tudose a székelyeket a Realitatea hírtelevízió egyenes adásában.

Légy az első aki kommentálja
Madéfalva üzeneteMadéfalva üzenete

 

          1764. január 7. vérrel íródott be a székelység történelmébe. E nap hajnalán, ugyanis Madéfalván több száz ártatlan személyt, köztük gyermekeket, asszonyokat és öregeket gyilkoltak halomra báró Siskovicz (mások szerint Siskovics vagy Siskowich) József altábornagy parancsára, Caratto osztrák császári ezredes katonái.

Légy az első aki kommentálja
Embert próbáló időkEmbert próbáló idők

 

          Óesztendő vége és az újnak kezdete a vissza, illetve magunkba tekintés, összegzés és számadás időszaka kell, hogy legyen. Csak így tudjuk ugyanis megállapítani, hogy földi létünk vándorútján most éppen hol járunk, és milyen irányba tartunk.

Légy az első aki kommentálja
Cinkos magyarellenességCinkos magyarellenesség

 

          Az ünneplés egy természetes emberi szükséglet, ezért egyénnek és közösségeknek egyaránt jogában áll, mint ahogy az erre okot adó esemény kiválasztása is. Ez utóbbi során viszont tekintettel kellene lenni mások érzékenységére is.

Légy az első aki kommentálja
Románia nem jogállamRománia nem jogállam

 

          November 15 – én Sepsiszentgyörgyön újra bebizonyosodott, hogy Románia nem jogállam, hiszen egy olyan ország, melyben csendőr bakanccsal tiporják el a magyar nemzeti közösség akaratát, nem nevezhető annak.

Légy az első aki kommentálja


2013 július 19 :: Publicisztika :: Autonómiát akarunk
Autonómiát akarunk

 

 

 

 

Autonómiát akarunk


 

 

           A történelemnek vannak olyan pillanatai mikor lapulni és hallgatni nem csak gyávaságból fakadó bűn, hanem árulás is, hiszen létünk a tét. Ránk, erdélyi magyarokra és székelyekre ez a megállapítás napjainkban hatványozottan igaz, mert olyan sorsfordító és embert próbáló időket élünk, mikor véglegesen eldől, hogy a jövőben részesei leszünk-e, szeretett szülőföldünk történelmének, vagy múlt időben fognak emlegetni minket.

 

 

 

 

 

 

 

 

           Sajnos ez nem túlzott, hanem tényszerű és a valóságnak megfelelő megállapítás. Erre bárki rádöbbenhet, aki követi és elemzi a román hatalom minket érintő intézkedéseit, melyek egyike sem a véletlen műve, hanem az ellenünkben aprólékosan kidolgozott ördögi terv megvalósításának szerves része.

 

 

 

 

 

 

 

          Közéjük tartozik két ártatlan magyar ember letöltendő börtönbüntetésre történő elítélése és a Székely Mikó Kollégium visszaállamosításának aljas szándéka is, mert mindezek a megalázásunkon, megfélemlítésünkön és a türelmünk tesztelésén túl, a vagyonunkból történő végleges kisemmizésünk felé tett lépései a román hatalomnak. Intézményeinktől és javainktól megfosztva ugyanis az önazonosságunkra törő idegen erők játékszerévé válunk, bábukká, kiket ide-oda rángathatnak kényük-kedvük, illetve érdekeik szerint.

 

 

 

 

 

 

 

 

          A Mikó üggyel ellenünk indított hadjárat, jelképeink megtámadásával, használatuk tiltásával, és nyilvános gyalázásunkkal folytatódott, s a székely megyék, román többségű régiókba való besorolásában kellene kicsúcsosodnia, legalábbis a hatalom szándéka szerint. Ezt viszont végképp nem engedhetjük, hiszen a beolvasztásunkba még sem egyezhetünk bele.

 

 

 

 

 

 

 

 

          De nem is történhet meg, ha egységesen szegülünk szembe ezzel az aljas szándékkal, s közben arra is vigyázunk, hogy erőinket a sok apró csatában el ne tékozoljuk. Ha csak és kizárólagosan a területi autonómia megszerzése érdekében folytatott, közös, keserves és elszánt küzdelemre összpontosítunk. És erre kell, összpontosítanunk, mert jócskán felgyülemlett gondjainknak nincsen más, megvalósítható megoldása. Vonuljunk hát az utcára százszor, ha kell és üvöltsünk együtt, teli torokból, hogy Bukarestben is hallható legyen, autonómiát akarunk! És azt is egyértelművé kell tennünk, hogy ettől a követelésünktől minket nem lehet eltántorítani!

 

 

 

Bedő Zoltán: Székely Hírmondó

 

További fotók:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentárok ( 0 )
Kommentáld
Lépj be a kontódba, hogy kommentáld ezt a cikket. ha még nincs kontód a kikelet.ro -n feliratkozhatsz itt
Login:

Elfelejtetted a jelszavad?


[ Vissza ]