Utolsó 10 cikk
Tartson meg téged nekünk az Úr!Tartson meg téged nekünk az Úr!

 

 

          Vannak emberek, akik szikáron állják a történelem viharait, akár a sziklatörmelékkel megszórt székely földbe kapaszkodó fenyők és nem hajolnak meg a nagy időben.  

Légy az első aki kommentálja
A haza szolgálatábanA haza szolgálatában

     

 

          Éppen 150 évvel ezelőtt, 1868. június 18. látott napvilágot Kenderesen Vitéz Nagybányai Horthy Miklós, egy olyan református család sarjaként, amely 1657 – ben nyerte el a nemességet Erdélyben.

Légy az első aki kommentálja
Voltunk, vagyunk és leszünk!Voltunk, vagyunk és leszünk!

 

 

          A Párizs melletti versailles-i kastély parkjában található Nagy – Trianon palotában, 1920. június 4 –én Magyarországot rákényszerítették egy olyan békeszerződésnek hazudott diktátum aláírására, melynek következtében elveszítette területének 71,5 (232.448 km2) és lakósságának 63, 5% - t (13 271 370 fő).

Légy az első aki kommentálja
Elismerték Székelyföld létezésétElismerték Székelyföld létezését

 

          A képviselőház után kedden 96 ellene és 9 mellette szóló szavazattal a román parlament szenátusa is elutasította Székelyföld területi autonómiájának a törvénytervezetét, amelyet a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) dolgozott ki és Kulcsár - Terza József háromszéki képviselő terjesztett be az elmúlt esztendőben.  

Légy az első aki kommentálja
A megmaradás életerő kérdéseA megmaradás életerő kérdése

           

 

          A múltba tekintve, de a jövőbe nézve, derűlátón, de nem elbizakodottan, kellő szerénységgel, de határozottan fogalmazta meg a valóság alapjára épített, azonban merészen felfelé ívelő terveit Orbán Viktor, a miniszterelnöki eskü letétele után. Úgy, ahogyan ez egy magyar kormányfőtől elvárható.

Légy az első aki kommentálja
A magyar érdek és igazság védelmébenA magyar érdek és igazság védelmében

 

          Magyarországot és annak demokratikusan megválasztott kormányát gyalázták az Európai Parlament április 26 – án lezajlott ülésén, aljas rágalmak és hazugságok tömkelegét zúdítva rájuk. Minderre pedig a LIBE Bizottság, anyaországunkról szóló jelentéstervezetének az ismertetése szolgáltatott alkalmat és nyújtott lehetőséget. 

Légy az első aki kommentálja
Nem hagyhatjuk szó nélkülNem hagyhatjuk szó nélkül

 

          Az elmúlt nyolc esztendő legnagyobb kormány ellenes tűntetése zajlott szombaton este Budapesten. Joguk van hozzá, hiszen egy működő demokrácia ezt lehetővé teszi. Sokat mondó azonban, hogy erre mindössze hat nappal a FIDESZ – KDMP pártszövetség elsöprő, győzelmét hozó parlamenti választások után került sor.

 

Légy az első aki kommentálja
Az intő ukrán példaAz intő ukrán példa

 

          A Magyarországon vasárnap lezajlott parlamenti választás eredményei csak szombaton fognak majd véglegessé válni, azonban a leadott szavazatok 98% - a megszámlálása után az már kiderült, hogy a FIDESZ – KDMP koalíció elsöprő győzelmet aratott.  

Légy az első aki kommentálja
Fontoljuk megFontoljuk meg

 

 

          Európa nyugati fele egyre nagyobb léptekkel rohan a vesztébe. És ez a folyamat visszafordíthatatlannak tűnik, mert megroppantották az egykor hatalmas és befolyásos nemzetek gerincét.Európa nyugati fele egyre nagyobb léptekkel rohan a vesztébe. 

Légy az első aki kommentálja
Nem adhatjuk felNem adhatjuk fel

 

          Húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe, hiszen nagypénteken bekövetkezett kereszthalálával Jézus megváltotta bűneitől az emberiséget. Vasárnapi feltámadása által pedig az elmúlás fölött is győzedelmeskedett és ezzel beteljesítette a próféciát.  

Légy az első aki kommentálja


2013 október 25 :: Publicisztika :: Csak együtt győzhetünk
Csak együtt győzhetünk

 

 

 

 

Csak együtt győzhetünk

 

 

 

           Az élet színpadának nagy rendezője időnként mindenkinek, így az egyéneknek és népeknek is alkalmat teremt a helyzetük megváltoztatására, azt viszont már rájuk bízza, hogy eldöntsék, élnek – e vagy sem ezzel a lehetőséggel, s mikor eljön az időn, akkor fognak-e megfontoltan, de határozottan és bátran cselekedni kell.

 

 

 

 

 

 

 

     A nagyvilág eseményeit és az ország történéseit figyelve egyértelműen megállapítható, hogy a csillagok állása végre számunkra is kedvező, s az csupán a kérdés, hogy tudunk-e, képesek leszünk-e élni e rég nem volt lehetőséggel? Bízom benne, hogy igen, mert, ha életünk útja továbbra is a régi kerékvágásban halad tovább, akkor már nem lesz, aki kivárjon még egy kedvező pillanatot. Az élet minden területéről történő lassú, de következetes visszaszorításunk során ugyanis már egy olyan sarkalatos ponthoz hátráltunk, ahonnan önfeladás nélkül már tovább nem visszakozhatunk.

 

 

 

 

 

 

 

 

             Ezért, ha őseink földjén, továbbra is magyarként akarunk élni, akkor meg kell vetnünk végre a lábunkat és a kétkedőkben tudatosítani kell, hogy a történelem folyamán egy népnek sem adták ajándékba a szabadságot, azért áldozatokat vállalva, és keményen meg kellett küzdeni. De pont mi ne tudnánk ezt, akiknek ősei évszázadokon át véradót fizettek a honért? Továbbá azt is be kell az elménkbe vésni, hogy a szülőföldet nem elhagyni, hanem megtartani, és a vagyonunkat nem eladni, hanem gyarapítani kell, s a magyar nőknek gyermekeket hozni a világra, hogy pusztulás és gyengülés helyett gyarapodjon és erősödjön a nemzet.


 

 

 

 

 

                    Most, 2013. október 27-én végre elérkezik a mi időnk és vele együtt a rég nem volt lehetőség, hogy megmutassuk magunkat és kinyilvánítsuk akaratunkat a nagyvilágnak. Meghátrálni, lapulni, vagy közömbösnek maradni, utódaink ellen elkövetett bűn és vétek, hiszen Isten azért bízta ránk ezt a nemes feladatot, hogy megoldjuk, és ezáltal jövőt biztosítsunk az utánunk jövő nemzedéknek.

 

 

 

 

 

 

 

 

                  Mindez persze hiú ábránd és szép álom marad, összefogás nélkül, mert csak akkor vesznek komolyan minket, ha sokan vagyunk és egyet akarunk, ezért mindenkire szükség van, a Székelyek nagy menetelésén.

 

 

 

Bedő Zoltán

Kommentárok ( 0 )


Kommentáld
Lépj be a kontódba, hogy kommentáld ezt a cikket. ha még nincs kontód a kikelet.ro -n feliratkozhatsz itt
Login:

Elfelejtetted a jelszavad?


[ Vissza ]