Utolsó 10 cikk
Esély a megmaradásraEsély a megmaradásra

 

          Évtizedek óta egy ránk nézve végzetes folyamat, ingatlanjaink kiárusításának a cselekvő részvevői és ebből kifolyólag bűnrészesei vagyunk. Hiszen földjeink, erdeink, és házaink idegen kézbe történő juttatásának a megakadályozása helyett, inkább eladjuk őseink vagyonát.

Légy az első aki kommentálja
Gyűlöletszítás a hatalomért Gyűlöletszítás a hatalomért

         

          Kihasználva a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban való jelenlétét, az egyre erősödő magyarellenes hisztériáról, annak hátteréről és céljairól, semlegesítésének lehetőségeiről, valamint a magyar – román kapcsolatok jövőjéről faggattuk dr. Valentin Stant, a Bukaresti Egyetem Történelem Karának professzorát.

Légy az első aki kommentálja
Mi nem ünnepelhetünkMi nem ünnepelhetünk

 

          Újabb magyarellenes hisztériát váltott ki a román médiában Kelemen Hunor RMDSZ elnöknek ama kijelentése, mely szerint a románságnak el kell fogadnia, hogy mi nem fogjuk tudni és nem is akarjuk ünnepelni 1918-at.

Légy az első aki kommentálja
Államfő SzékelyföldönÁllamfő Székelyföldön

 

          Klaus Iohannis román államfő július 18 –n Hargita és Kovászna megyébe látogat, jelentette be meglepetésszerűen Madalina Dobrovolschi, az elnöki hivatal szóvivője.

Légy az első aki kommentálja
Örök bizonyosságÖrök bizonyosság

 

Isten az embert érző, gondolkodó, valamint tudattal és szabad akarattal rendelkező lénynek teremtette, ezzel megnyitván előtte a korlátlan fejlődés lehetőségét, de a csúfos bukásét is. És csak tiszteletet, szeretetet, valamint némi engedelmességet kért ezért cserébe.

Légy az első aki kommentálja
Múltunk ismerete a jövőnk zálogaMúltunk ismerete a jövőnk záloga

 

          1848. március 15. örökre beleégette magát a magyar nemzet lelkébe és tudatába, mert egy olyan dicsőséges korszaknak a kezdetét jelentette, melyre tudomásom szerint nem akad példa a történelemben.

Légy az első aki kommentálja
Székely SzabadságSzékely Szabadság

 

Immár 97 esztendeje, hogy a székely nemzet újból idegen uralom alá került. És ezúttal sem a saját hibájából, netán gyávaságából, hanem egy vérlázító békediktátum következtében, hiszen idegenek döntöttek rólunk - nélkülünk és akaratunk ellenére.

Légy az első aki kommentálja
Szekus módszerek és intézkedésekSzekus módszerek és intézkedések

 

          Az erdélyi magyar sajtóban az elmúlt héten futótűzként terjedt a hír, hogy a marosvásárhelyi II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Gimnázium több diákjának a szüleit beidézte és tanúként hallgatta ki a korrupcióellenes ügyészség.

Légy az első aki kommentálja
Az üldözöttre emlékeztekAz üldözöttre emlékeztek

 

          Halálának évfordulója alkalmából (1998. február 17) Sepsiszentgyörgyön ebben az esztendőben szombat délután hajtottak fejet Wass Albert emberi nagysága előtt.

Légy az első aki kommentálja
A példaképünk volt és maradA példaképünk volt és marad

 

          Egy megcsonkított testű, idegen határok közé szorított, vagyonából kiforgatott, intézményeiből kilakoltatott, szülőföldjén üldözött nemzetnek nem marad más kapaszkodója csak a múltja. Életereje pedig az önazonosságát meghatározó nyelvéből és a kultúrájából fakad.

Légy az első aki kommentálja


2013 október 25 :: Publicisztika :: Csak együtt győzhetünk
Csak együtt győzhetünk

 

 

 

 

Csak együtt győzhetünk

 

 

 

           Az élet színpadának nagy rendezője időnként mindenkinek, így az egyéneknek és népeknek is alkalmat teremt a helyzetük megváltoztatására, azt viszont már rájuk bízza, hogy eldöntsék, élnek – e vagy sem ezzel a lehetőséggel, s mikor eljön az időn, akkor fognak-e megfontoltan, de határozottan és bátran cselekedni kell.

 

 

 

 

 

 

 

     A nagyvilág eseményeit és az ország történéseit figyelve egyértelműen megállapítható, hogy a csillagok állása végre számunkra is kedvező, s az csupán a kérdés, hogy tudunk-e, képesek leszünk-e élni e rég nem volt lehetőséggel? Bízom benne, hogy igen, mert, ha életünk útja továbbra is a régi kerékvágásban halad tovább, akkor már nem lesz, aki kivárjon még egy kedvező pillanatot. Az élet minden területéről történő lassú, de következetes visszaszorításunk során ugyanis már egy olyan sarkalatos ponthoz hátráltunk, ahonnan önfeladás nélkül már tovább nem visszakozhatunk.

 

 

 

 

 

 

 

 

             Ezért, ha őseink földjén, továbbra is magyarként akarunk élni, akkor meg kell vetnünk végre a lábunkat és a kétkedőkben tudatosítani kell, hogy a történelem folyamán egy népnek sem adták ajándékba a szabadságot, azért áldozatokat vállalva, és keményen meg kellett küzdeni. De pont mi ne tudnánk ezt, akiknek ősei évszázadokon át véradót fizettek a honért? Továbbá azt is be kell az elménkbe vésni, hogy a szülőföldet nem elhagyni, hanem megtartani, és a vagyonunkat nem eladni, hanem gyarapítani kell, s a magyar nőknek gyermekeket hozni a világra, hogy pusztulás és gyengülés helyett gyarapodjon és erősödjön a nemzet.


 

 

 

 

 

                    Most, 2013. október 27-én végre elérkezik a mi időnk és vele együtt a rég nem volt lehetőség, hogy megmutassuk magunkat és kinyilvánítsuk akaratunkat a nagyvilágnak. Meghátrálni, lapulni, vagy közömbösnek maradni, utódaink ellen elkövetett bűn és vétek, hiszen Isten azért bízta ránk ezt a nemes feladatot, hogy megoldjuk, és ezáltal jövőt biztosítsunk az utánunk jövő nemzedéknek.

 

 

 

 

 

 

 

 

                  Mindez persze hiú ábránd és szép álom marad, összefogás nélkül, mert csak akkor vesznek komolyan minket, ha sokan vagyunk és egyet akarunk, ezért mindenkire szükség van, a Székelyek nagy menetelésén.

 

 

 

Bedő Zoltán

Kommentárok ( 0 )


Kommentáld
Lépj be a kontódba, hogy kommentáld ezt a cikket. ha még nincs kontód a kikelet.ro -n feliratkozhatsz itt
Login:

Elfelejtetted a jelszavad?


[ Vissza ]