Utolsó 10 cikk
Megbocsájtunk, de nem feledünkMegbocsájtunk, de nem feledünk

 

          A történelem folyamán nem csak messziről jött hordák fosztogatták és mészárolták le a magyarságot, hanem a területszerzési szándékkal ellenünk szövetkezett szomszéd népek is. És cselekedték ezt annak ellenére, hogy éppen a Magyar Királyság védőszárnyai alatt cseperedtek nemzetté.

Légy az első aki kommentálja
A küzdelem folytatódikA küzdelem folytatódik

 

          A nyugati világ kormányai, beleértve a szabadság és demokrácia védelmezőjének magát világszerte kikiáltó Amerikai Egyesült Államokét is, 1956 őszén már a kibontakozásának pillanatában elárulták a magyar forradalmat.

Légy az első aki kommentálja
Gondolatok egy évfordulónGondolatok egy évfordulón

 

          A szabadságvágyat és igényt nem lehet feledtetni, pótolni, vagy elfojtani. Sem megbilincselni, gúzsba kötni és leláncolni. De száműzni, börtönbe zárni, illetve elpusztítani sem.

Légy az első aki kommentálja
Örök főhajtás jár nekikÖrök főhajtás jár nekik

 

          Elődeink alakjának és tetteinek a felidézése nem csak erkölcsi kötelesség, hanem hosszútávon a siker záloga is. Úgy egyénenként, mint nemzetként. Hiszen erényeikből és hibáikból egyaránt tanulni lehet, emberi tartásuk pedig minket is helytállásra kötelez.

Légy az első aki kommentálja
A demokrácia megcsúfolásaA demokrácia megcsúfolása

 

 

          Rendőri erőszakba torkolt Katalóniában a vasárnap megtartott népszavazás, mely a jelenleg Spanyolországhoz tartozó tartomány függetlenségéről, vagy ennek elutasításáról volt hívatott dönteni.

Légy az első aki kommentálja
A németeknek elegük lettA németeknek elegük lett

 

          Vereségnek is beillő győzelmet aratott Németországban az Angela Merkel által vezetett CDU/CSU, vagyis a Kereszténydemokrata Unió és Bajor Keresztény – szociális Unió által alkotott pártszövetség a vasárnapi választásokon.

Légy az első aki kommentálja
Esély a megmaradásraEsély a megmaradásra

 

          Évtizedek óta egy ránk nézve végzetes folyamat, ingatlanjaink kiárusításának a cselekvő részvevői és ebből kifolyólag bűnrészesei vagyunk. Hiszen földjeink, erdeink, és házaink idegen kézbe történő juttatásának a megakadályozása helyett, inkább eladjuk őseink vagyonát.

Légy az első aki kommentálja
Gyűlöletszítás a hatalomért Gyűlöletszítás a hatalomért

         

          Kihasználva a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban való jelenlétét, az egyre erősödő magyarellenes hisztériáról, annak hátteréről és céljairól, semlegesítésének lehetőségeiről, valamint a magyar – román kapcsolatok jövőjéről faggattuk dr. Valentin Stant, a Bukaresti Egyetem Történelem Karának professzorát.

Légy az első aki kommentálja
Mi nem ünnepelhetünkMi nem ünnepelhetünk

 

          Újabb magyarellenes hisztériát váltott ki a román médiában Kelemen Hunor RMDSZ elnöknek ama kijelentése, mely szerint a románságnak el kell fogadnia, hogy mi nem fogjuk tudni és nem is akarjuk ünnepelni 1918-at.

Légy az első aki kommentálja
Államfő SzékelyföldönÁllamfő Székelyföldön

 

          Klaus Iohannis román államfő július 18 –n Hargita és Kovászna megyébe látogat, jelentette be meglepetésszerűen Madalina Dobrovolschi, az elnöki hivatal szóvivője.

Légy az első aki kommentálja


2013 október 25 :: Publicisztika :: Csak együtt győzhetünk
Csak együtt győzhetünk

 

 

 

 

Csak együtt győzhetünk

 

 

 

           Az élet színpadának nagy rendezője időnként mindenkinek, így az egyéneknek és népeknek is alkalmat teremt a helyzetük megváltoztatására, azt viszont már rájuk bízza, hogy eldöntsék, élnek – e vagy sem ezzel a lehetőséggel, s mikor eljön az időn, akkor fognak-e megfontoltan, de határozottan és bátran cselekedni kell.

 

 

 

 

 

 

 

     A nagyvilág eseményeit és az ország történéseit figyelve egyértelműen megállapítható, hogy a csillagok állása végre számunkra is kedvező, s az csupán a kérdés, hogy tudunk-e, képesek leszünk-e élni e rég nem volt lehetőséggel? Bízom benne, hogy igen, mert, ha életünk útja továbbra is a régi kerékvágásban halad tovább, akkor már nem lesz, aki kivárjon még egy kedvező pillanatot. Az élet minden területéről történő lassú, de következetes visszaszorításunk során ugyanis már egy olyan sarkalatos ponthoz hátráltunk, ahonnan önfeladás nélkül már tovább nem visszakozhatunk.

 

 

 

 

 

 

 

 

             Ezért, ha őseink földjén, továbbra is magyarként akarunk élni, akkor meg kell vetnünk végre a lábunkat és a kétkedőkben tudatosítani kell, hogy a történelem folyamán egy népnek sem adták ajándékba a szabadságot, azért áldozatokat vállalva, és keményen meg kellett küzdeni. De pont mi ne tudnánk ezt, akiknek ősei évszázadokon át véradót fizettek a honért? Továbbá azt is be kell az elménkbe vésni, hogy a szülőföldet nem elhagyni, hanem megtartani, és a vagyonunkat nem eladni, hanem gyarapítani kell, s a magyar nőknek gyermekeket hozni a világra, hogy pusztulás és gyengülés helyett gyarapodjon és erősödjön a nemzet.


 

 

 

 

 

                    Most, 2013. október 27-én végre elérkezik a mi időnk és vele együtt a rég nem volt lehetőség, hogy megmutassuk magunkat és kinyilvánítsuk akaratunkat a nagyvilágnak. Meghátrálni, lapulni, vagy közömbösnek maradni, utódaink ellen elkövetett bűn és vétek, hiszen Isten azért bízta ránk ezt a nemes feladatot, hogy megoldjuk, és ezáltal jövőt biztosítsunk az utánunk jövő nemzedéknek.

 

 

 

 

 

 

 

 

                  Mindez persze hiú ábránd és szép álom marad, összefogás nélkül, mert csak akkor vesznek komolyan minket, ha sokan vagyunk és egyet akarunk, ezért mindenkire szükség van, a Székelyek nagy menetelésén.

 

 

 

Bedő Zoltán

Kommentárok ( 0 )


Kommentáld
Lépj be a kontódba, hogy kommentáld ezt a cikket. ha még nincs kontód a kikelet.ro -n feliratkozhatsz itt
Login:

Elfelejtetted a jelszavad?


[ Vissza ]