Utolsó 10 cikk
Ördögi színjátékÖrdögi színjáték

 

          Felháborító ugyan, de nem meglepő a román taláros testület hétfői döntése, mely kimondja, hogy a marosvásárhelyi római katolikus iskola újraalapításáról rendelkező törvény alkotmányellenes. 

Légy az első aki kommentálja
SzabadságharcainkSzabadságharcaink

 

       Az 1848 – 49 – es magyar forradalom és szabadságharc magasztos eszméinek, valamint dicső tetteinek emlékezete örökre beleégett a nemzet lelkébe, illetve tudatába. Onnan pedig sem utasítással, sem parancsszóval, de még fenyegetőzéssel sem lehet kitörülni, mert ez a mi szellemi örökségünk és az is marad.

Légy az első aki kommentálja
Tiltott megemlékezésTiltott megemlékezés

   

     Halálának (1998. 02. 17) évfordulóján, Sepsiszentgyörgyön immár negyedik alkalommal hajtottak fejet Wass Albert emberi nagysága előtt a vártemplom fala mellett tiszteletére ültetett fa tövében elhelyezett emléktáblánál. Az idei megemlékezést azonban beárnyékolta a rendőrség, fenyegetésnek is beillő átirata, melyben a rendezvény megtartásának súlyos következményeire figyelmeztették az érintetteteket.

Légy az első aki kommentálja
Fenyegetés és jogsértésFenyegetés és jogsértés

 

      A 2002/31 – es sürgősségi kormányrendelet 5. cikkelye szerint Romániában 3 hónaptól 3 évig terjedő börtönnel és bizonyos jogok megvonásával büntethető az emberiesség elleni népirtásért, illetve háborús bűncselekményekért elítélt személyek kultuszának nyilvánosság előtt történő népszerűsítése

Légy az első aki kommentálja
Tudatos rémhírkeltés?Tudatos rémhírkeltés?

 

          „Meg nem erősített hírek szerint, a mai napon megérkezett Sepsiszentgyörgyre a Románia által az EU követelésének megfelelően befogadott migránsok első ötvenfős csoportja, amelyet a városban telepített le a román hatalom."  

Légy az első aki kommentálja
Rágalmaz és félrevezetRágalmaz és félrevezet

 

          Háborús bűnök és népirtás nyilvános támogatása, illetve demagóg eszmék nyilvános hirdetése vádjával tett feljelentést a brassói táblabíróság mellett működő ügyészségen Mircea Diacon, a Kovászna Megyei Fogyasztóvédelmi Hatóság vezetője, Tamás Sándor, Kovászna megye önkormányzatának elnöke ellen

Légy az első aki kommentálja
A közös imádság felhajtó ereje.A közös imádság felhajtó ereje.

 

Amint a testnek, úgy a léleknek is szüksége van táplálékra, melynek alapját, mint kenyérben a kovász, az Ige képezi. Hiszen van-e, lehet-e, bárminek mélyebb szellemi és igazságtöltete, mint Isten kimondott, kinyilatkoztatott, vagy megtestesült szavának?

Légy az első aki kommentálja
Szabadságot követelünk!Szabadságot követelünk!

 

          Hétfő esti maratoni ülésén, a Szociáldemokrata Párt Országos végrehajtó Bizottsága megvonta a támogatást Mihai Tudose kormányfőtől, aki ezt követően bejelentette, hogy azonnali hatállyal lemond. Mi, erdélyi magyarok akár örülhetnénk is a hír hallatán, hiszen megszabadultunk a székelyeket akasztással fenyegető miniszterelnöktől, de sajnos erre semmi okunk.

Légy az első aki kommentálja
Példaképünk marad Példaképünk marad

 

          Születésének 110. évfordulóján (1908. január 8.) Gróf Czegei Wass Albert erdélyi nagybirtokosra, katonatisztre, íróra, költőre, közéleti személyiségre és politikusra emlékezünk. Egy olyan egyéniségre, aki a vészterhelt 20. század legsötétebb időszakaiban is erkölcsi fáklyaként lobogva mutatta az irányt amerre haladnunk kellett és az utat, amelyen a fényre juthatunk.

Légy az első aki kommentálja
A kormányfőnek távozni kellA kormányfőnek távozni kell

 

 

          Amennyiben a székely zászlót kitűzik a helyi intézményekre, mellette fognak lógni a helyi felelősök is – fenyegette meg Mihai Tudose a székelyeket a Realitatea hírtelevízió egyenes adásában.

Légy az első aki kommentálja


2013 október 25 :: Publicisztika :: Csak együtt győzhetünk
Csak együtt győzhetünk

 

 

 

 

Csak együtt győzhetünk

 

 

 

           Az élet színpadának nagy rendezője időnként mindenkinek, így az egyéneknek és népeknek is alkalmat teremt a helyzetük megváltoztatására, azt viszont már rájuk bízza, hogy eldöntsék, élnek – e vagy sem ezzel a lehetőséggel, s mikor eljön az időn, akkor fognak-e megfontoltan, de határozottan és bátran cselekedni kell.

 

 

 

 

 

 

 

     A nagyvilág eseményeit és az ország történéseit figyelve egyértelműen megállapítható, hogy a csillagok állása végre számunkra is kedvező, s az csupán a kérdés, hogy tudunk-e, képesek leszünk-e élni e rég nem volt lehetőséggel? Bízom benne, hogy igen, mert, ha életünk útja továbbra is a régi kerékvágásban halad tovább, akkor már nem lesz, aki kivárjon még egy kedvező pillanatot. Az élet minden területéről történő lassú, de következetes visszaszorításunk során ugyanis már egy olyan sarkalatos ponthoz hátráltunk, ahonnan önfeladás nélkül már tovább nem visszakozhatunk.

 

 

 

 

 

 

 

 

             Ezért, ha őseink földjén, továbbra is magyarként akarunk élni, akkor meg kell vetnünk végre a lábunkat és a kétkedőkben tudatosítani kell, hogy a történelem folyamán egy népnek sem adták ajándékba a szabadságot, azért áldozatokat vállalva, és keményen meg kellett küzdeni. De pont mi ne tudnánk ezt, akiknek ősei évszázadokon át véradót fizettek a honért? Továbbá azt is be kell az elménkbe vésni, hogy a szülőföldet nem elhagyni, hanem megtartani, és a vagyonunkat nem eladni, hanem gyarapítani kell, s a magyar nőknek gyermekeket hozni a világra, hogy pusztulás és gyengülés helyett gyarapodjon és erősödjön a nemzet.


 

 

 

 

 

                    Most, 2013. október 27-én végre elérkezik a mi időnk és vele együtt a rég nem volt lehetőség, hogy megmutassuk magunkat és kinyilvánítsuk akaratunkat a nagyvilágnak. Meghátrálni, lapulni, vagy közömbösnek maradni, utódaink ellen elkövetett bűn és vétek, hiszen Isten azért bízta ránk ezt a nemes feladatot, hogy megoldjuk, és ezáltal jövőt biztosítsunk az utánunk jövő nemzedéknek.

 

 

 

 

 

 

 

 

                  Mindez persze hiú ábránd és szép álom marad, összefogás nélkül, mert csak akkor vesznek komolyan minket, ha sokan vagyunk és egyet akarunk, ezért mindenkire szükség van, a Székelyek nagy menetelésén.

 

 

 

Bedő Zoltán

Kommentárok ( 0 )


Kommentáld
Lépj be a kontódba, hogy kommentáld ezt a cikket. ha még nincs kontód a kikelet.ro -n feliratkozhatsz itt
Login:

Elfelejtetted a jelszavad?


[ Vissza ]