Utolsó 10 cikk
Megbocsájtunk, de nem feledünkMegbocsájtunk, de nem feledünk

 

          A történelem folyamán nem csak messziről jött hordák fosztogatták és mészárolták le a magyarságot, hanem a területszerzési szándékkal ellenünk szövetkezett szomszéd népek is. És cselekedték ezt annak ellenére, hogy éppen a Magyar Királyság védőszárnyai alatt cseperedtek nemzetté.

Légy az első aki kommentálja
A küzdelem folytatódikA küzdelem folytatódik

 

          A nyugati világ kormányai, beleértve a szabadság és demokrácia védelmezőjének magát világszerte kikiáltó Amerikai Egyesült Államokét is, 1956 őszén már a kibontakozásának pillanatában elárulták a magyar forradalmat.

Légy az első aki kommentálja
Gondolatok egy évfordulónGondolatok egy évfordulón

 

          A szabadságvágyat és igényt nem lehet feledtetni, pótolni, vagy elfojtani. Sem megbilincselni, gúzsba kötni és leláncolni. De száműzni, börtönbe zárni, illetve elpusztítani sem.

Légy az első aki kommentálja
Örök főhajtás jár nekikÖrök főhajtás jár nekik

 

          Elődeink alakjának és tetteinek a felidézése nem csak erkölcsi kötelesség, hanem hosszútávon a siker záloga is. Úgy egyénenként, mint nemzetként. Hiszen erényeikből és hibáikból egyaránt tanulni lehet, emberi tartásuk pedig minket is helytállásra kötelez.

Légy az első aki kommentálja
A demokrácia megcsúfolásaA demokrácia megcsúfolása

 

 

          Rendőri erőszakba torkolt Katalóniában a vasárnap megtartott népszavazás, mely a jelenleg Spanyolországhoz tartozó tartomány függetlenségéről, vagy ennek elutasításáról volt hívatott dönteni.

Légy az első aki kommentálja
A németeknek elegük lettA németeknek elegük lett

 

          Vereségnek is beillő győzelmet aratott Németországban az Angela Merkel által vezetett CDU/CSU, vagyis a Kereszténydemokrata Unió és Bajor Keresztény – szociális Unió által alkotott pártszövetség a vasárnapi választásokon.

Légy az első aki kommentálja
Esély a megmaradásraEsély a megmaradásra

 

          Évtizedek óta egy ránk nézve végzetes folyamat, ingatlanjaink kiárusításának a cselekvő részvevői és ebből kifolyólag bűnrészesei vagyunk. Hiszen földjeink, erdeink, és házaink idegen kézbe történő juttatásának a megakadályozása helyett, inkább eladjuk őseink vagyonát.

Légy az első aki kommentálja
Gyűlöletszítás a hatalomért Gyűlöletszítás a hatalomért

         

          Kihasználva a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban való jelenlétét, az egyre erősödő magyarellenes hisztériáról, annak hátteréről és céljairól, semlegesítésének lehetőségeiről, valamint a magyar – román kapcsolatok jövőjéről faggattuk dr. Valentin Stant, a Bukaresti Egyetem Történelem Karának professzorát.

Légy az első aki kommentálja
Mi nem ünnepelhetünkMi nem ünnepelhetünk

 

          Újabb magyarellenes hisztériát váltott ki a román médiában Kelemen Hunor RMDSZ elnöknek ama kijelentése, mely szerint a románságnak el kell fogadnia, hogy mi nem fogjuk tudni és nem is akarjuk ünnepelni 1918-at.

Légy az első aki kommentálja
Államfő SzékelyföldönÁllamfő Székelyföldön

 

          Klaus Iohannis román államfő július 18 –n Hargita és Kovászna megyébe látogat, jelentette be meglepetésszerűen Madalina Dobrovolschi, az elnöki hivatal szóvivője.

Légy az első aki kommentálja


2013 november 04 :: Publicisztika :: A szabadságért meg kell küzdeni
A szabadságért meg kell küzdeni

 

 

 

 

A szabadságért meg kell küzdeni

 

 

 

                 Számunkra, akiket magyar szívvel és lélekkel áldott meg az Úr, az ősz valóban az elmúlás és enyészet időszaka, hiszen alig oltja ki sortűz, illetve kötél, vitéz tábornokaink életét 1849. október 6-án, az aradi várban, alig temetjük el a kommunista diktatúra elleni harcban, 1956. október 22 után elesett hőseink, máris egy újabb szomorú időpont következik a nemzet életében, 1956. november 4.

 

 

 

 

 

 

 

 

                 Ennek a napnak hajnalán ugyanis, miután Maléter Pál honvédelmi miniszterrel az élen tőrbe csalták és letartóztatták a magyar honvédség vezérkarát, az Orosz Birodalom, vagyis a Szovjetunió tankhadosztályai, repülőszázadai és szárazföldi csapatai, hadüzenet nélkül özönlötték el a kommunizmus és idegen uralom béklyójától alighogy megszabadult Magyarországot.

 

 

 

 

 

 

                                      Bár emberi számítás és józan ész szerint, a jól előkészített támadással értelmetlen volt szembeszegülni, a fővárosi felkelők egy része még sem volt hajlandó a nehezen megszerzett szabadságról önként lemondani és újból fegyvert ragadott annak védelmében, de követték őket Pécs, Miskolc, Keszthely és Sztálin város ellenállói is.

 

 

 

 

 

 

 

 

               A legmodernebb haditechnikával felszerelt, és létszámában is több ezerszeres túlerőben lévő megszálló hadsereg pedig, kénytelen volt napokon át tartó, elkeseredett harcot folytatni a Budapesten és vidéken kialakult ellenállási gócok felszámolása érdekében. A civilizált világ és a nyugati nagyhatalmak vezetői pedig cinikus tétlenséggel szemlélték, hogy vérzik el egy ország a szabadság és emberi méltóság védelmében.

 

 

 

 

 

 

 

                        Mindezek ellenére, e szomorú őszi évfordulókon és a sorozatos tragédiák által okozott gyász hatására sem szabad magunkba roskadnunk, hanem vérző szívvel fejet hajtva ugyan vértanúink emléke előtt, de hittel teli lélekkel és bizakodva kell, tekintsünk a holnap elébe.

 

 

 

 

 

 

 

 

                         Ezt követeli tőlünk őseinknek a nemzet oltárán hozott folyamatos áldozata, valamint az aradi 13 és a pesti srácok magatartása is, hiszen küzdelmük egyik esetben sem volt hiábavaló, mert példájuk súlya alatt összeroppant az elnyomás és az önkény.

 

 

 

Bedő Zoltán: Székely Hírmondó

 

Kommentárok ( 0 )

Kommentáld
Lépj be a kontódba, hogy kommentáld ezt a cikket. ha még nincs kontód a kikelet.ro -n feliratkozhatsz itt
Login:

Elfelejtetted a jelszavad?


[ Vissza ]