Utolsó 10 cikk
Tartson meg téged nekünk az Úr!Tartson meg téged nekünk az Úr!

 

 

          Vannak emberek, akik szikáron állják a történelem viharait, akár a sziklatörmelékkel megszórt székely földbe kapaszkodó fenyők és nem hajolnak meg a nagy időben.  

Légy az első aki kommentálja
A haza szolgálatábanA haza szolgálatában

     

 

          Éppen 150 évvel ezelőtt, 1868. június 18. látott napvilágot Kenderesen Vitéz Nagybányai Horthy Miklós, egy olyan református család sarjaként, amely 1657 – ben nyerte el a nemességet Erdélyben.

Légy az első aki kommentálja
Voltunk, vagyunk és leszünk!Voltunk, vagyunk és leszünk!

 

 

          A Párizs melletti versailles-i kastély parkjában található Nagy – Trianon palotában, 1920. június 4 –én Magyarországot rákényszerítették egy olyan békeszerződésnek hazudott diktátum aláírására, melynek következtében elveszítette területének 71,5 (232.448 km2) és lakósságának 63, 5% - t (13 271 370 fő).

Légy az első aki kommentálja
Elismerték Székelyföld létezésétElismerték Székelyföld létezését

 

          A képviselőház után kedden 96 ellene és 9 mellette szóló szavazattal a román parlament szenátusa is elutasította Székelyföld területi autonómiájának a törvénytervezetét, amelyet a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) dolgozott ki és Kulcsár - Terza József háromszéki képviselő terjesztett be az elmúlt esztendőben.  

Légy az első aki kommentálja
A megmaradás életerő kérdéseA megmaradás életerő kérdése

           

 

          A múltba tekintve, de a jövőbe nézve, derűlátón, de nem elbizakodottan, kellő szerénységgel, de határozottan fogalmazta meg a valóság alapjára épített, azonban merészen felfelé ívelő terveit Orbán Viktor, a miniszterelnöki eskü letétele után. Úgy, ahogyan ez egy magyar kormányfőtől elvárható.

Légy az első aki kommentálja
A magyar érdek és igazság védelmébenA magyar érdek és igazság védelmében

 

          Magyarországot és annak demokratikusan megválasztott kormányát gyalázták az Európai Parlament április 26 – án lezajlott ülésén, aljas rágalmak és hazugságok tömkelegét zúdítva rájuk. Minderre pedig a LIBE Bizottság, anyaországunkról szóló jelentéstervezetének az ismertetése szolgáltatott alkalmat és nyújtott lehetőséget. 

Légy az első aki kommentálja
Nem hagyhatjuk szó nélkülNem hagyhatjuk szó nélkül

 

          Az elmúlt nyolc esztendő legnagyobb kormány ellenes tűntetése zajlott szombaton este Budapesten. Joguk van hozzá, hiszen egy működő demokrácia ezt lehetővé teszi. Sokat mondó azonban, hogy erre mindössze hat nappal a FIDESZ – KDMP pártszövetség elsöprő, győzelmét hozó parlamenti választások után került sor.

 

Légy az első aki kommentálja
Az intő ukrán példaAz intő ukrán példa

 

          A Magyarországon vasárnap lezajlott parlamenti választás eredményei csak szombaton fognak majd véglegessé válni, azonban a leadott szavazatok 98% - a megszámlálása után az már kiderült, hogy a FIDESZ – KDMP koalíció elsöprő győzelmet aratott.  

Légy az első aki kommentálja
Fontoljuk megFontoljuk meg

 

 

          Európa nyugati fele egyre nagyobb léptekkel rohan a vesztébe. És ez a folyamat visszafordíthatatlannak tűnik, mert megroppantották az egykor hatalmas és befolyásos nemzetek gerincét.Európa nyugati fele egyre nagyobb léptekkel rohan a vesztébe. 

Légy az első aki kommentálja
Nem adhatjuk felNem adhatjuk fel

 

          Húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe, hiszen nagypénteken bekövetkezett kereszthalálával Jézus megváltotta bűneitől az emberiséget. Vasárnapi feltámadása által pedig az elmúlás fölött is győzedelmeskedett és ezzel beteljesítette a próféciát.  

Légy az első aki kommentálja


2013 november 04 :: Publicisztika :: A szabadságért meg kell küzdeni
A szabadságért meg kell küzdeni

 

 

 

 

A szabadságért meg kell küzdeni

 

 

 

                 Számunkra, akiket magyar szívvel és lélekkel áldott meg az Úr, az ősz valóban az elmúlás és enyészet időszaka, hiszen alig oltja ki sortűz, illetve kötél, vitéz tábornokaink életét 1849. október 6-án, az aradi várban, alig temetjük el a kommunista diktatúra elleni harcban, 1956. október 22 után elesett hőseink, máris egy újabb szomorú időpont következik a nemzet életében, 1956. november 4.

 

 

 

 

 

 

 

 

                 Ennek a napnak hajnalán ugyanis, miután Maléter Pál honvédelmi miniszterrel az élen tőrbe csalták és letartóztatták a magyar honvédség vezérkarát, az Orosz Birodalom, vagyis a Szovjetunió tankhadosztályai, repülőszázadai és szárazföldi csapatai, hadüzenet nélkül özönlötték el a kommunizmus és idegen uralom béklyójától alighogy megszabadult Magyarországot.

 

 

 

 

 

 

                                      Bár emberi számítás és józan ész szerint, a jól előkészített támadással értelmetlen volt szembeszegülni, a fővárosi felkelők egy része még sem volt hajlandó a nehezen megszerzett szabadságról önként lemondani és újból fegyvert ragadott annak védelmében, de követték őket Pécs, Miskolc, Keszthely és Sztálin város ellenállói is.

 

 

 

 

 

 

 

 

               A legmodernebb haditechnikával felszerelt, és létszámában is több ezerszeres túlerőben lévő megszálló hadsereg pedig, kénytelen volt napokon át tartó, elkeseredett harcot folytatni a Budapesten és vidéken kialakult ellenállási gócok felszámolása érdekében. A civilizált világ és a nyugati nagyhatalmak vezetői pedig cinikus tétlenséggel szemlélték, hogy vérzik el egy ország a szabadság és emberi méltóság védelmében.

 

 

 

 

 

 

 

                        Mindezek ellenére, e szomorú őszi évfordulókon és a sorozatos tragédiák által okozott gyász hatására sem szabad magunkba roskadnunk, hanem vérző szívvel fejet hajtva ugyan vértanúink emléke előtt, de hittel teli lélekkel és bizakodva kell, tekintsünk a holnap elébe.

 

 

 

 

 

 

 

 

                         Ezt követeli tőlünk őseinknek a nemzet oltárán hozott folyamatos áldozata, valamint az aradi 13 és a pesti srácok magatartása is, hiszen küzdelmük egyik esetben sem volt hiábavaló, mert példájuk súlya alatt összeroppant az elnyomás és az önkény.

 

 

 

Bedő Zoltán: Székely Hírmondó

 

Kommentárok ( 0 )

Kommentáld
Lépj be a kontódba, hogy kommentáld ezt a cikket. ha még nincs kontód a kikelet.ro -n feliratkozhatsz itt
Login:

Elfelejtetted a jelszavad?


[ Vissza ]