Utolsó 10 cikk
Esély a megmaradásraEsély a megmaradásra

 

          Évtizedek óta egy ránk nézve végzetes folyamat, ingatlanjaink kiárusításának a cselekvő részvevői és ebből kifolyólag bűnrészesei vagyunk. Hiszen földjeink, erdeink, és házaink idegen kézbe történő juttatásának a megakadályozása helyett, inkább eladjuk őseink vagyonát.

Légy az első aki kommentálja
Gyűlöletszítás a hatalomért Gyűlöletszítás a hatalomért

         

          Kihasználva a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban való jelenlétét, az egyre erősödő magyarellenes hisztériáról, annak hátteréről és céljairól, semlegesítésének lehetőségeiről, valamint a magyar – román kapcsolatok jövőjéről faggattuk dr. Valentin Stant, a Bukaresti Egyetem Történelem Karának professzorát.

Légy az első aki kommentálja
Mi nem ünnepelhetünkMi nem ünnepelhetünk

 

          Újabb magyarellenes hisztériát váltott ki a román médiában Kelemen Hunor RMDSZ elnöknek ama kijelentése, mely szerint a románságnak el kell fogadnia, hogy mi nem fogjuk tudni és nem is akarjuk ünnepelni 1918-at.

Légy az első aki kommentálja
Államfő SzékelyföldönÁllamfő Székelyföldön

 

          Klaus Iohannis román államfő július 18 –n Hargita és Kovászna megyébe látogat, jelentette be meglepetésszerűen Madalina Dobrovolschi, az elnöki hivatal szóvivője.

Légy az első aki kommentálja
Örök bizonyosságÖrök bizonyosság

 

Isten az embert érző, gondolkodó, valamint tudattal és szabad akarattal rendelkező lénynek teremtette, ezzel megnyitván előtte a korlátlan fejlődés lehetőségét, de a csúfos bukásét is. És csak tiszteletet, szeretetet, valamint némi engedelmességet kért ezért cserébe.

Légy az első aki kommentálja
Múltunk ismerete a jövőnk zálogaMúltunk ismerete a jövőnk záloga

 

          1848. március 15. örökre beleégette magát a magyar nemzet lelkébe és tudatába, mert egy olyan dicsőséges korszaknak a kezdetét jelentette, melyre tudomásom szerint nem akad példa a történelemben.

Légy az első aki kommentálja
Székely SzabadságSzékely Szabadság

 

Immár 97 esztendeje, hogy a székely nemzet újból idegen uralom alá került. És ezúttal sem a saját hibájából, netán gyávaságából, hanem egy vérlázító békediktátum következtében, hiszen idegenek döntöttek rólunk - nélkülünk és akaratunk ellenére.

Légy az első aki kommentálja
Szekus módszerek és intézkedésekSzekus módszerek és intézkedések

 

          Az erdélyi magyar sajtóban az elmúlt héten futótűzként terjedt a hír, hogy a marosvásárhelyi II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Gimnázium több diákjának a szüleit beidézte és tanúként hallgatta ki a korrupcióellenes ügyészség.

Légy az első aki kommentálja
Az üldözöttre emlékeztekAz üldözöttre emlékeztek

 

          Halálának évfordulója alkalmából (1998. február 17) Sepsiszentgyörgyön ebben az esztendőben szombat délután hajtottak fejet Wass Albert emberi nagysága előtt.

Légy az első aki kommentálja
A példaképünk volt és maradA példaképünk volt és marad

 

          Egy megcsonkított testű, idegen határok közé szorított, vagyonából kiforgatott, intézményeiből kilakoltatott, szülőföldjén üldözött nemzetnek nem marad más kapaszkodója csak a múltja. Életereje pedig az önazonosságát meghatározó nyelvéből és a kultúrájából fakad.

Légy az első aki kommentálja


2013 november 04 :: Publicisztika :: A szabadságért meg kell küzdeni
A szabadságért meg kell küzdeni

 

 

 

 

A szabadságért meg kell küzdeni

 

 

 

                 Számunkra, akiket magyar szívvel és lélekkel áldott meg az Úr, az ősz valóban az elmúlás és enyészet időszaka, hiszen alig oltja ki sortűz, illetve kötél, vitéz tábornokaink életét 1849. október 6-án, az aradi várban, alig temetjük el a kommunista diktatúra elleni harcban, 1956. október 22 után elesett hőseink, máris egy újabb szomorú időpont következik a nemzet életében, 1956. november 4.

 

 

 

 

 

 

 

 

                 Ennek a napnak hajnalán ugyanis, miután Maléter Pál honvédelmi miniszterrel az élen tőrbe csalták és letartóztatták a magyar honvédség vezérkarát, az Orosz Birodalom, vagyis a Szovjetunió tankhadosztályai, repülőszázadai és szárazföldi csapatai, hadüzenet nélkül özönlötték el a kommunizmus és idegen uralom béklyójától alighogy megszabadult Magyarországot.

 

 

 

 

 

 

                                      Bár emberi számítás és józan ész szerint, a jól előkészített támadással értelmetlen volt szembeszegülni, a fővárosi felkelők egy része még sem volt hajlandó a nehezen megszerzett szabadságról önként lemondani és újból fegyvert ragadott annak védelmében, de követték őket Pécs, Miskolc, Keszthely és Sztálin város ellenállói is.

 

 

 

 

 

 

 

 

               A legmodernebb haditechnikával felszerelt, és létszámában is több ezerszeres túlerőben lévő megszálló hadsereg pedig, kénytelen volt napokon át tartó, elkeseredett harcot folytatni a Budapesten és vidéken kialakult ellenállási gócok felszámolása érdekében. A civilizált világ és a nyugati nagyhatalmak vezetői pedig cinikus tétlenséggel szemlélték, hogy vérzik el egy ország a szabadság és emberi méltóság védelmében.

 

 

 

 

 

 

 

                        Mindezek ellenére, e szomorú őszi évfordulókon és a sorozatos tragédiák által okozott gyász hatására sem szabad magunkba roskadnunk, hanem vérző szívvel fejet hajtva ugyan vértanúink emléke előtt, de hittel teli lélekkel és bizakodva kell, tekintsünk a holnap elébe.

 

 

 

 

 

 

 

 

                         Ezt követeli tőlünk őseinknek a nemzet oltárán hozott folyamatos áldozata, valamint az aradi 13 és a pesti srácok magatartása is, hiszen küzdelmük egyik esetben sem volt hiábavaló, mert példájuk súlya alatt összeroppant az elnyomás és az önkény.

 

 

 

Bedő Zoltán: Székely Hírmondó

 

Kommentárok ( 0 )

Kommentáld
Lépj be a kontódba, hogy kommentáld ezt a cikket. ha még nincs kontód a kikelet.ro -n feliratkozhatsz itt
Login:

Elfelejtetted a jelszavad?


[ Vissza ]