Utolsó 10 cikk
A megmaradás életerő kérdéseA megmaradás életerő kérdése

           A múltba tekintve, de a jövőbe nézve, derűlátón, de nem elbizakodottan, kellő szerénységgel, de határozottan fogalmazta meg a valóság alapjára épített, azonban merészen felfelé ívelő terveit Orbán Viktor, a miniszterelnöki eskü letétele után. Úgy, ahogyan ez egy magyar kormányfőtől elvárható.

Légy az első aki kommentálja
A magyar érdek és igazság védelmébenA magyar érdek és igazság védelmében

 

          Magyarországot és annak demokratikusan megválasztott kormányát gyalázták az Európai Parlament április 26 – án lezajlott ülésén, aljas rágalmak és hazugságok tömkelegét zúdítva rájuk. Minderre pedig a LIBE Bizottság, anyaországunkról szóló jelentéstervezetének az ismertetése szolgáltatott alkalmat és nyújtott lehetőséget. 

Légy az első aki kommentálja
Nem hagyhatjuk szó nélkülNem hagyhatjuk szó nélkül

 

          Az elmúlt nyolc esztendő legnagyobb kormány ellenes tűntetése zajlott szombaton este Budapesten. Joguk van hozzá, hiszen egy működő demokrácia ezt lehetővé teszi. Sokat mondó azonban, hogy erre mindössze hat nappal a FIDESZ – KDMP pártszövetség elsöprő, győzelmét hozó parlamenti választások után került sor.

 

Légy az első aki kommentálja
Az intő ukrán példaAz intő ukrán példa

 

          A Magyarországon vasárnap lezajlott parlamenti választás eredményei csak szombaton fognak majd véglegessé válni, azonban a leadott szavazatok 98% - a megszámlálása után az már kiderült, hogy a FIDESZ – KDMP koalíció elsöprő győzelmet aratott.  

Légy az első aki kommentálja
Fontoljuk megFontoljuk meg

 

 

          Európa nyugati fele egyre nagyobb léptekkel rohan a vesztébe. És ez a folyamat visszafordíthatatlannak tűnik, mert megroppantották az egykor hatalmas és befolyásos nemzetek gerincét.Európa nyugati fele egyre nagyobb léptekkel rohan a vesztébe. 

Légy az első aki kommentálja
Nem adhatjuk felNem adhatjuk fel

 

          Húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe, hiszen nagypénteken bekövetkezett kereszthalálával Jézus megváltotta bűneitől az emberiséget. Vasárnapi feltámadása által pedig az elmúlás fölött is győzedelmeskedett és ezzel beteljesítette a próféciát.  

Légy az első aki kommentálja
Ördögi színjátékÖrdögi színjáték

 

          Felháborító ugyan, de nem meglepő a román taláros testület hétfői döntése, mely kimondja, hogy a marosvásárhelyi római katolikus iskola újraalapításáról rendelkező törvény alkotmányellenes. 

Légy az első aki kommentálja
SzabadságharcainkSzabadságharcaink

 

       Az 1848 – 49 – es magyar forradalom és szabadságharc magasztos eszméinek, valamint dicső tetteinek emlékezete örökre beleégett a nemzet lelkébe, illetve tudatába. Onnan pedig sem utasítással, sem parancsszóval, de még fenyegetőzéssel sem lehet kitörülni, mert ez a mi szellemi örökségünk és az is marad.

Légy az első aki kommentálja
Tiltott megemlékezésTiltott megemlékezés

   

     Halálának (1998. 02. 17) évfordulóján, Sepsiszentgyörgyön immár negyedik alkalommal hajtottak fejet Wass Albert emberi nagysága előtt a vártemplom fala mellett tiszteletére ültetett fa tövében elhelyezett emléktáblánál. Az idei megemlékezést azonban beárnyékolta a rendőrség, fenyegetésnek is beillő átirata, melyben a rendezvény megtartásának súlyos következményeire figyelmeztették az érintetteteket.

Légy az első aki kommentálja
Fenyegetés és jogsértésFenyegetés és jogsértés

 

      A 2002/31 – es sürgősségi kormányrendelet 5. cikkelye szerint Romániában 3 hónaptól 3 évig terjedő börtönnel és bizonyos jogok megvonásával büntethető az emberiesség elleni népirtásért, illetve háborús bűncselekményekért elítélt személyek kultuszának nyilvánosság előtt történő népszerűsítése

Légy az első aki kommentálja


2014 január 10 :: Publicisztika :: Gondolatok egy új év hajnalán
Gondolatok egy új év hajnalán

 

 

 

 

Gondolatok egy új év hajnalán

 

 

 

           Átlépvén egy újabb év küszöbén, állítsuk le magunkat az életformává vedlett rohanásban és szánjunk némi időt a magunkba nézésre még, ha fáj is, mert önvizsgálat nélkül jelenlegi állapotunkon sem tudunk javítani. Tépjük fel tudatunk mélyéről az elvetélt gondolatokat és megtagadott álmokat, cibáljuk elő lelkünk bugyraiból a száműzött érzelmeket és elfojtott vágyakat, bármily nehéz, mert a múlttal való szembesülés nélkül eligazodni a mában sem tudunk.

 

 

 

 

 

 

 

          Ilyenkor ne csak otthonunkban, hanem bensőnkben is végezzük el az év végi rendteremtést és nagytakarítást, mert csak megtisztult lélekkel és ragyogó elmével lehet terveket szőni és jövőt építeni. Mert csak a tényekkel szembesülve jöhetünk rá, hogy mikor és miben hibáztunk, melyik volt az pont, ahol felfelé ívelő életünk hirtelen megbicsaklott, hol és miért siklottak mellékvágányra elképzeléseink. Mert csak így vonhatjuk le a tévedésmentes újrakezdéshez elengedhetetlen tanulságokat, melyre viszont lelkiismeretünk és felelősségtudatunk egyaránt kötelez.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

          A mindenkori bajok gyökere ugyanis abban keresendő, hogy képtelenek vagyunk elfogadni, hogy a világ, egy jól kigondolt és meghatározott szabályok szerint létrehozott végtelen tér-idő ötvözet, melyben nincsenek véletlenek, minden-mindennel összefügg, és fontos szerepe van a legjelentéktelenebbnek tűnő létformának, vagy mozzanatnak is. Hogy nem csak értelemmel és akarattal rendelkező, fizikai szükségletek kielégítésére szorítkozó hús-vér, teremtmények vagyunk, hanem magas fokú szellemi igényeket hordozó, lények is. Hogy társas létre ítéltek bennünket, így egymagunkban boldogtalanokká és esendőkké vállunk.

 

 

 

 

 

 

 

 

          Pedig csak mindezek tudatában döbbenünk rá, hogy életmódunkért és tetteinkért nem csak önmagunknak tartozunk felelősséggel, hanem annak a kisebb-nagyobb közösségnek is, amelynek a tagjai vagyunk. Csak mindezek tudatában nyernek értelmet, s telítődnek meg tartalommal az olyan túl egyszerűnek, vagy éppen túl elvontnak vélt fogalmak, mint a család, nemzet, haza, melyek nélkül élni lehet ugyan, de nem érdemes. Éppen ezért, a tévelygések beismeréséből fakadó újrakezdés elhatározásával és véghezvitelével nem csak önmagunknak, hanem nekik is tartozunk.

 

 

 

Bedő Zoltán, Székely Hírmondó

 

További fotók:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Kommentárok ( 0 )
Kommentáld
Lépj be a kontódba, hogy kommentáld ezt a cikket. ha még nincs kontód a kikelet.ro -n feliratkozhatsz itt
Login:

Elfelejtetted a jelszavad?


[ Vissza ]