Utolsó 10 cikk
Megbocsájtunk, de nem feledünkMegbocsájtunk, de nem feledünk

 

          A történelem folyamán nem csak messziről jött hordák fosztogatták és mészárolták le a magyarságot, hanem a területszerzési szándékkal ellenünk szövetkezett szomszéd népek is. És cselekedték ezt annak ellenére, hogy éppen a Magyar Királyság védőszárnyai alatt cseperedtek nemzetté.

Légy az első aki kommentálja
A küzdelem folytatódikA küzdelem folytatódik

 

          A nyugati világ kormányai, beleértve a szabadság és demokrácia védelmezőjének magát világszerte kikiáltó Amerikai Egyesült Államokét is, 1956 őszén már a kibontakozásának pillanatában elárulták a magyar forradalmat.

Légy az első aki kommentálja
Gondolatok egy évfordulónGondolatok egy évfordulón

 

          A szabadságvágyat és igényt nem lehet feledtetni, pótolni, vagy elfojtani. Sem megbilincselni, gúzsba kötni és leláncolni. De száműzni, börtönbe zárni, illetve elpusztítani sem.

Légy az első aki kommentálja
Örök főhajtás jár nekikÖrök főhajtás jár nekik

 

          Elődeink alakjának és tetteinek a felidézése nem csak erkölcsi kötelesség, hanem hosszútávon a siker záloga is. Úgy egyénenként, mint nemzetként. Hiszen erényeikből és hibáikból egyaránt tanulni lehet, emberi tartásuk pedig minket is helytállásra kötelez.

Légy az első aki kommentálja
A demokrácia megcsúfolásaA demokrácia megcsúfolása

 

 

          Rendőri erőszakba torkolt Katalóniában a vasárnap megtartott népszavazás, mely a jelenleg Spanyolországhoz tartozó tartomány függetlenségéről, vagy ennek elutasításáról volt hívatott dönteni.

Légy az első aki kommentálja
A németeknek elegük lettA németeknek elegük lett

 

          Vereségnek is beillő győzelmet aratott Németországban az Angela Merkel által vezetett CDU/CSU, vagyis a Kereszténydemokrata Unió és Bajor Keresztény – szociális Unió által alkotott pártszövetség a vasárnapi választásokon.

Légy az első aki kommentálja
Esély a megmaradásraEsély a megmaradásra

 

          Évtizedek óta egy ránk nézve végzetes folyamat, ingatlanjaink kiárusításának a cselekvő részvevői és ebből kifolyólag bűnrészesei vagyunk. Hiszen földjeink, erdeink, és házaink idegen kézbe történő juttatásának a megakadályozása helyett, inkább eladjuk őseink vagyonát.

Légy az első aki kommentálja
Gyűlöletszítás a hatalomért Gyűlöletszítás a hatalomért

         

          Kihasználva a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban való jelenlétét, az egyre erősödő magyarellenes hisztériáról, annak hátteréről és céljairól, semlegesítésének lehetőségeiről, valamint a magyar – román kapcsolatok jövőjéről faggattuk dr. Valentin Stant, a Bukaresti Egyetem Történelem Karának professzorát.

Légy az első aki kommentálja
Mi nem ünnepelhetünkMi nem ünnepelhetünk

 

          Újabb magyarellenes hisztériát váltott ki a román médiában Kelemen Hunor RMDSZ elnöknek ama kijelentése, mely szerint a románságnak el kell fogadnia, hogy mi nem fogjuk tudni és nem is akarjuk ünnepelni 1918-at.

Légy az első aki kommentálja
Államfő SzékelyföldönÁllamfő Székelyföldön

 

          Klaus Iohannis román államfő július 18 –n Hargita és Kovászna megyébe látogat, jelentette be meglepetésszerűen Madalina Dobrovolschi, az elnöki hivatal szóvivője.

Légy az első aki kommentálja


2014 november 05 :: Publicisztika :: Küzdelem nélkül nincsen győzelem
Küzdelem nélkül nincsen győzelem

 

 

 

 

Küzdelem nélkül nincsen győzelem

 

 

 

          A szabadságszeretet egy alapvető emberi vonás, mert gondolkodó és érző lényként, egyéni belátásunk szerint szeretnénk rendelkezni saját életünkkel, éppen ezért nehezen viseljük el, hogy mások uralkodjanak fölöttünk. Ez a megállapítás a magyarságra is igaz, hiszen létünk krónikája vérrel íródott be az emberiség történetébe és nem hódításokról, hanem hazánk megvédéséről, illetve a függetlenségünkért folytatott szakadatlan harcról szól.

 

 

 

 

 

 

         Nem történt ez másként, 1956 - an sem, amikor a lerombolt, kifosztott, szétdarabolt Magyarország, megtizedelt, leigázott és megalázott lakósága egyként lázadt fel a zsarnokság és az idegen uralom ellen. Nem okoskodott azon, hogy miként kellene eljárni, nem elmélkedett, hogy vajon elérkezett – e, ennek az ideje, nem mérlegelte, hogy ehhez mit szólnak mások és nem latolgatta a győzelem esélyeit sem, hanem azt mondta, elég volt, s kijelentésének szellemében cselekedett. Elszántan, bátran, önfeláldozó módon és egységesen, mert a magyar nép mindig is tudta, hogy a rabszolgaság nem emberhez méltó állapot, ezért inkább a hősi halált választotta a szabadságért folytatott küzdelemben, mintsem a hódítók jármának viselését egy életen át.

 

 

 

 

 

 

                Amint már a történelem folyamán többször előfordult, ezúttal is a fiatalok álltak ki elsőként a képzeletbeli, majd valóságos barikádra, és szintén az ő hitük s lendületük ragadta magával már az első órákban a különböző korosztályokhoz tartozó magyarok széles tömegeit. Kezdetben békés tűntetéseken követelték a megvont jogok visszaállítását, valamint a szovjet csapatok azonnali távozását, de az idegen zsoldba szegődött hatalom mégis rájuk támadt. Ennek az alattas és gyáva tettnek a hatására robbant ki végül a szabadságharcba torkolló fegyveres felkelés, melyhez pillanatok alatt az ország egésze csatlakozott.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

          A világ persze nem számított a halálos álomba révült magyarság hirtelen felocsúdására, arra pedig még kevésbé, hogy olyan elemi erővel fogja szétszaggatni láncait, hogy az még a Földgolyó felét uraló Szovjet birodalmat is földrengésszerűen megremegteti. Csoda volt ez? Lehet, hogy az, viszont csodák is csak akkor történhetnek, ha megátalkodottan hiszünk a valóra válásukban és teszünk is azért, hogy bekövetkezzenek.

 

 

 

Bedő Zoltán: Székely Hírmondó

Kommentárok ( 0 )
Kommentáld
Lépj be a kontódba, hogy kommentáld ezt a cikket. ha még nincs kontód a kikelet.ro -n feliratkozhatsz itt
Login:

Elfelejtetted a jelszavad?


[ Vissza ]