Utolsó 10 cikk
A megmaradás életerő kérdéseA megmaradás életerő kérdése

           A múltba tekintve, de a jövőbe nézve, derűlátón, de nem elbizakodottan, kellő szerénységgel, de határozottan fogalmazta meg a valóság alapjára épített, azonban merészen felfelé ívelő terveit Orbán Viktor, a miniszterelnöki eskü letétele után. Úgy, ahogyan ez egy magyar kormányfőtől elvárható.

Légy az első aki kommentálja
A magyar érdek és igazság védelmébenA magyar érdek és igazság védelmében

 

          Magyarországot és annak demokratikusan megválasztott kormányát gyalázták az Európai Parlament április 26 – án lezajlott ülésén, aljas rágalmak és hazugságok tömkelegét zúdítva rájuk. Minderre pedig a LIBE Bizottság, anyaországunkról szóló jelentéstervezetének az ismertetése szolgáltatott alkalmat és nyújtott lehetőséget. 

Légy az első aki kommentálja
Nem hagyhatjuk szó nélkülNem hagyhatjuk szó nélkül

 

          Az elmúlt nyolc esztendő legnagyobb kormány ellenes tűntetése zajlott szombaton este Budapesten. Joguk van hozzá, hiszen egy működő demokrácia ezt lehetővé teszi. Sokat mondó azonban, hogy erre mindössze hat nappal a FIDESZ – KDMP pártszövetség elsöprő, győzelmét hozó parlamenti választások után került sor.

 

Légy az első aki kommentálja
Az intő ukrán példaAz intő ukrán példa

 

          A Magyarországon vasárnap lezajlott parlamenti választás eredményei csak szombaton fognak majd véglegessé válni, azonban a leadott szavazatok 98% - a megszámlálása után az már kiderült, hogy a FIDESZ – KDMP koalíció elsöprő győzelmet aratott.  

Légy az első aki kommentálja
Fontoljuk megFontoljuk meg

 

 

          Európa nyugati fele egyre nagyobb léptekkel rohan a vesztébe. És ez a folyamat visszafordíthatatlannak tűnik, mert megroppantották az egykor hatalmas és befolyásos nemzetek gerincét.Európa nyugati fele egyre nagyobb léptekkel rohan a vesztébe. 

Légy az első aki kommentálja
Nem adhatjuk felNem adhatjuk fel

 

          Húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe, hiszen nagypénteken bekövetkezett kereszthalálával Jézus megváltotta bűneitől az emberiséget. Vasárnapi feltámadása által pedig az elmúlás fölött is győzedelmeskedett és ezzel beteljesítette a próféciát.  

Légy az első aki kommentálja
Ördögi színjátékÖrdögi színjáték

 

          Felháborító ugyan, de nem meglepő a román taláros testület hétfői döntése, mely kimondja, hogy a marosvásárhelyi római katolikus iskola újraalapításáról rendelkező törvény alkotmányellenes. 

Légy az első aki kommentálja
SzabadságharcainkSzabadságharcaink

 

       Az 1848 – 49 – es magyar forradalom és szabadságharc magasztos eszméinek, valamint dicső tetteinek emlékezete örökre beleégett a nemzet lelkébe, illetve tudatába. Onnan pedig sem utasítással, sem parancsszóval, de még fenyegetőzéssel sem lehet kitörülni, mert ez a mi szellemi örökségünk és az is marad.

Légy az első aki kommentálja
Tiltott megemlékezésTiltott megemlékezés

   

     Halálának (1998. 02. 17) évfordulóján, Sepsiszentgyörgyön immár negyedik alkalommal hajtottak fejet Wass Albert emberi nagysága előtt a vártemplom fala mellett tiszteletére ültetett fa tövében elhelyezett emléktáblánál. Az idei megemlékezést azonban beárnyékolta a rendőrség, fenyegetésnek is beillő átirata, melyben a rendezvény megtartásának súlyos következményeire figyelmeztették az érintetteteket.

Légy az első aki kommentálja
Fenyegetés és jogsértésFenyegetés és jogsértés

 

      A 2002/31 – es sürgősségi kormányrendelet 5. cikkelye szerint Romániában 3 hónaptól 3 évig terjedő börtönnel és bizonyos jogok megvonásával büntethető az emberiesség elleni népirtásért, illetve háborús bűncselekményekért elítélt személyek kultuszának nyilvánosság előtt történő népszerűsítése

Légy az első aki kommentálja


2014 december 16 :: Publicisztika :: Vérszemet kapott a román hatalom
Vérszemet kapott a román hatalom

 

 

 

 

Vérszemet kapott a román hatalom

 

 

 

           Kovászna megye prefektusa miután 5000 lejes bírsággal sújtotta Kézdivásárhely polgármesterét, a román zászlók december 1-én kötelező kifüggesztésének állítólagos elmulasztása miatt, a Magyar Polgári Pártra is azonos nagyságrendű pénzbírságot rótt ki. Lépésének kiváltó okát a magyar himnusznak az általuk szervezett trianoni rendezvényen történt eléneklésében jelölte meg. Így állunk tehát jogainkat illetően 2014 decemberében, csupán néhány nappal a kommunizmus bukását előidéző temesvári népfelkelés kirobbanásának 25. évfordulója előtt. Forognak a sírjukban mindazok, akik életüket áldozták azért, hogy utódaik egy szabad és gyűlöletmentes országban éljenek.

 

 

 

 

 

 

 

                  A mindenkori román hatalom birtokosainak velünk történő packázása nem új keletű ugyan, azonban olyan messzire még soha nem merészkedtek el, mint az elmúlt időszakban, melyben egymást érték az ellenünk irányuló intézkedéseik. És nehogy azt gondolja valaki, hogy ezekért csak egy Codrin Munteanu, Dumitru Marinescu, vagy Marius Popică nevezetű kormánymegbízottat terhel a felelősség, ugyanis ilyen nyiltan magyarellenes lépéseket még ezek a nyakunkba ültetett helytartók sem mernének tenni, Bukarest gőgös urainak bíztatása, vagy utasítása nélkül. Ennél súlyosabb a helyzet, mert olyan felülről megtervezett és mesterien összehangolt hadművelet folyik ellenünk, mely most már a puszta létünket is veszélyezteti, hiszen a front kiszélesedésének hatására egyre többen veszik kezükbe a vándorbotot közülünk és hagyják el szülőföldjüket, vagy olvadnak be a többségi nemzet soraiba.

 

 

 

 

 

 

 

           Éppen ezért legfőbb ideje, hogy megálljt parancsoljunk a rajtunk élősködő, minket naponta megalázó, anyagi és szellemi értékeinket megsemmisítő, jogainkat lábbal tipró gyarmatosítóknak! Véget kell vetnünk a nemzeti létünkre törő próbálkozásoknak és a Dîmboviţa partján ezeket kitervelő és irányító agresszorokat végre rá kell döbbentenünk, hogy mi békében akarunk élni ugyan, de a harctól sem riadunk vissza, ha arra rákényszerítenek!

 

 

 

 

 

 

 

       Mindezt pedig csakis a nemzeti érdekek mentén történő egységes felsorakozással, az értük való folyamatos kiállással, egyenes beszéddel, gerinccel és tartással, utcára vonulással, valamint a polgári engedetlenség különböző formáinak alkalmazásával érhetjük el.

 

 

 

Bedő Zoltán: Székely Hírmondó

 

Kommentárok ( 0 )
Kommentáld
Lépj be a kontódba, hogy kommentáld ezt a cikket. ha még nincs kontód a kikelet.ro -n feliratkozhatsz itt
Login:

Elfelejtetted a jelszavad?


[ Vissza ]