Utolsó 10 cikk
Megbocsájtunk, de nem feledünkMegbocsájtunk, de nem feledünk

 

          A történelem folyamán nem csak messziről jött hordák fosztogatták és mészárolták le a magyarságot, hanem a területszerzési szándékkal ellenünk szövetkezett szomszéd népek is. És cselekedték ezt annak ellenére, hogy éppen a Magyar Királyság védőszárnyai alatt cseperedtek nemzetté.

Légy az első aki kommentálja
A küzdelem folytatódikA küzdelem folytatódik

 

          A nyugati világ kormányai, beleértve a szabadság és demokrácia védelmezőjének magát világszerte kikiáltó Amerikai Egyesült Államokét is, 1956 őszén már a kibontakozásának pillanatában elárulták a magyar forradalmat.

Légy az első aki kommentálja
Gondolatok egy évfordulónGondolatok egy évfordulón

 

          A szabadságvágyat és igényt nem lehet feledtetni, pótolni, vagy elfojtani. Sem megbilincselni, gúzsba kötni és leláncolni. De száműzni, börtönbe zárni, illetve elpusztítani sem.

Légy az első aki kommentálja
Örök főhajtás jár nekikÖrök főhajtás jár nekik

 

          Elődeink alakjának és tetteinek a felidézése nem csak erkölcsi kötelesség, hanem hosszútávon a siker záloga is. Úgy egyénenként, mint nemzetként. Hiszen erényeikből és hibáikból egyaránt tanulni lehet, emberi tartásuk pedig minket is helytállásra kötelez.

Légy az első aki kommentálja
A demokrácia megcsúfolásaA demokrácia megcsúfolása

 

 

          Rendőri erőszakba torkolt Katalóniában a vasárnap megtartott népszavazás, mely a jelenleg Spanyolországhoz tartozó tartomány függetlenségéről, vagy ennek elutasításáról volt hívatott dönteni.

Légy az első aki kommentálja
A németeknek elegük lettA németeknek elegük lett

 

          Vereségnek is beillő győzelmet aratott Németországban az Angela Merkel által vezetett CDU/CSU, vagyis a Kereszténydemokrata Unió és Bajor Keresztény – szociális Unió által alkotott pártszövetség a vasárnapi választásokon.

Légy az első aki kommentálja
Esély a megmaradásraEsély a megmaradásra

 

          Évtizedek óta egy ránk nézve végzetes folyamat, ingatlanjaink kiárusításának a cselekvő részvevői és ebből kifolyólag bűnrészesei vagyunk. Hiszen földjeink, erdeink, és házaink idegen kézbe történő juttatásának a megakadályozása helyett, inkább eladjuk őseink vagyonát.

Légy az első aki kommentálja
Gyűlöletszítás a hatalomért Gyűlöletszítás a hatalomért

         

          Kihasználva a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban való jelenlétét, az egyre erősödő magyarellenes hisztériáról, annak hátteréről és céljairól, semlegesítésének lehetőségeiről, valamint a magyar – román kapcsolatok jövőjéről faggattuk dr. Valentin Stant, a Bukaresti Egyetem Történelem Karának professzorát.

Légy az első aki kommentálja
Mi nem ünnepelhetünkMi nem ünnepelhetünk

 

          Újabb magyarellenes hisztériát váltott ki a román médiában Kelemen Hunor RMDSZ elnöknek ama kijelentése, mely szerint a románságnak el kell fogadnia, hogy mi nem fogjuk tudni és nem is akarjuk ünnepelni 1918-at.

Légy az első aki kommentálja
Államfő SzékelyföldönÁllamfő Székelyföldön

 

          Klaus Iohannis román államfő július 18 –n Hargita és Kovászna megyébe látogat, jelentette be meglepetésszerűen Madalina Dobrovolschi, az elnöki hivatal szóvivője.

Légy az első aki kommentálja


2014 december 16 :: Publicisztika :: Vérszemet kapott a román hatalom
Vérszemet kapott a román hatalom

 

 

 

 

Vérszemet kapott a román hatalom

 

 

 

           Kovászna megye prefektusa miután 5000 lejes bírsággal sújtotta Kézdivásárhely polgármesterét, a román zászlók december 1-én kötelező kifüggesztésének állítólagos elmulasztása miatt, a Magyar Polgári Pártra is azonos nagyságrendű pénzbírságot rótt ki. Lépésének kiváltó okát a magyar himnusznak az általuk szervezett trianoni rendezvényen történt eléneklésében jelölte meg. Így állunk tehát jogainkat illetően 2014 decemberében, csupán néhány nappal a kommunizmus bukását előidéző temesvári népfelkelés kirobbanásának 25. évfordulója előtt. Forognak a sírjukban mindazok, akik életüket áldozták azért, hogy utódaik egy szabad és gyűlöletmentes országban éljenek.

 

 

 

 

 

 

 

                  A mindenkori román hatalom birtokosainak velünk történő packázása nem új keletű ugyan, azonban olyan messzire még soha nem merészkedtek el, mint az elmúlt időszakban, melyben egymást érték az ellenünk irányuló intézkedéseik. És nehogy azt gondolja valaki, hogy ezekért csak egy Codrin Munteanu, Dumitru Marinescu, vagy Marius Popică nevezetű kormánymegbízottat terhel a felelősség, ugyanis ilyen nyiltan magyarellenes lépéseket még ezek a nyakunkba ültetett helytartók sem mernének tenni, Bukarest gőgös urainak bíztatása, vagy utasítása nélkül. Ennél súlyosabb a helyzet, mert olyan felülről megtervezett és mesterien összehangolt hadművelet folyik ellenünk, mely most már a puszta létünket is veszélyezteti, hiszen a front kiszélesedésének hatására egyre többen veszik kezükbe a vándorbotot közülünk és hagyják el szülőföldjüket, vagy olvadnak be a többségi nemzet soraiba.

 

 

 

 

 

 

 

           Éppen ezért legfőbb ideje, hogy megálljt parancsoljunk a rajtunk élősködő, minket naponta megalázó, anyagi és szellemi értékeinket megsemmisítő, jogainkat lábbal tipró gyarmatosítóknak! Véget kell vetnünk a nemzeti létünkre törő próbálkozásoknak és a Dîmboviţa partján ezeket kitervelő és irányító agresszorokat végre rá kell döbbentenünk, hogy mi békében akarunk élni ugyan, de a harctól sem riadunk vissza, ha arra rákényszerítenek!

 

 

 

 

 

 

 

       Mindezt pedig csakis a nemzeti érdekek mentén történő egységes felsorakozással, az értük való folyamatos kiállással, egyenes beszéddel, gerinccel és tartással, utcára vonulással, valamint a polgári engedetlenség különböző formáinak alkalmazásával érhetjük el.

 

 

 

Bedő Zoltán: Székely Hírmondó

 

Kommentárok ( 0 )
Kommentáld
Lépj be a kontódba, hogy kommentáld ezt a cikket. ha még nincs kontód a kikelet.ro -n feliratkozhatsz itt
Login:

Elfelejtetted a jelszavad?


[ Vissza ]