Utolsó 10 cikk
Tudatos rémhírkeltés?Tudatos rémhírkeltés?

 

          „Meg nem erősített hírek szerint, a mai napon megérkezett Sepsiszentgyörgyre a Románia által az EU követelésének megfelelően befogadott migránsok első ötvenfős csoportja, amelyet a városban telepített le a román hatalom."  

Légy az első aki kommentálja
Rágalmaz és félrevezetRágalmaz és félrevezet

 

          Háborús bűnök és népirtás nyilvános támogatása, illetve demagóg eszmék nyilvános hirdetése vádjával tett feljelentést a brassói táblabíróság mellett működő ügyészségen Mircea Diacon, a Kovászna Megyei Fogyasztóvédelmi Hatóság vezetője, Tamás Sándor, Kovászna megye önkormányzatának elnöke ellen

Légy az első aki kommentálja
A közös imádság felhajtó ereje.A közös imádság felhajtó ereje.

 

Amint a testnek, úgy a léleknek is szüksége van táplálékra, melynek alapját, mint kenyérben a kovász, az Ige képezi. Hiszen van-e, lehet-e, bárminek mélyebb szellemi és igazságtöltete, mint Isten kimondott, kinyilatkoztatott, vagy megtestesült szavának?

Légy az első aki kommentálja
Szabadságot követelünk!Szabadságot követelünk!

 

          Hétfő esti maratoni ülésén, a Szociáldemokrata Párt Országos végrehajtó Bizottsága megvonta a támogatást Mihai Tudose kormányfőtől, aki ezt követően bejelentette, hogy azonnali hatállyal lemond. Mi, erdélyi magyarok akár örülhetnénk is a hír hallatán, hiszen megszabadultunk a székelyeket akasztással fenyegető miniszterelnöktől, de sajnos erre semmi okunk.

Légy az első aki kommentálja
Példaképünk marad Példaképünk marad

 

          Születésének 110. évfordulóján (1908. január 8.) Gróf Czegei Wass Albert erdélyi nagybirtokosra, katonatisztre, íróra, költőre, közéleti személyiségre és politikusra emlékezünk. Egy olyan egyéniségre, aki a vészterhelt 20. század legsötétebb időszakaiban is erkölcsi fáklyaként lobogva mutatta az irányt amerre haladnunk kellett és az utat, amelyen a fényre juthatunk.

Légy az első aki kommentálja
A kormányfőnek távozni kellA kormányfőnek távozni kell

 

 

          Amennyiben a székely zászlót kitűzik a helyi intézményekre, mellette fognak lógni a helyi felelősök is – fenyegette meg Mihai Tudose a székelyeket a Realitatea hírtelevízió egyenes adásában.

Légy az első aki kommentálja
Madéfalva üzeneteMadéfalva üzenete

 

          1764. január 7. vérrel íródott be a székelység történelmébe. E nap hajnalán, ugyanis Madéfalván több száz ártatlan személyt, köztük gyermekeket, asszonyokat és öregeket gyilkoltak halomra báró Siskovicz (mások szerint Siskovics vagy Siskowich) József altábornagy parancsára, Caratto osztrák császári ezredes katonái.

Légy az első aki kommentálja
Embert próbáló időkEmbert próbáló idők

 

          Óesztendő vége és az újnak kezdete a vissza, illetve magunkba tekintés, összegzés és számadás időszaka kell, hogy legyen. Csak így tudjuk ugyanis megállapítani, hogy földi létünk vándorútján most éppen hol járunk, és milyen irányba tartunk.

Légy az első aki kommentálja
Cinkos magyarellenességCinkos magyarellenesség

 

          Az ünneplés egy természetes emberi szükséglet, ezért egyénnek és közösségeknek egyaránt jogában áll, mint ahogy az erre okot adó esemény kiválasztása is. Ez utóbbi során viszont tekintettel kellene lenni mások érzékenységére is.

Légy az első aki kommentálja
Románia nem jogállamRománia nem jogállam

 

          November 15 – én Sepsiszentgyörgyön újra bebizonyosodott, hogy Románia nem jogállam, hiszen egy olyan ország, melyben csendőr bakanccsal tiporják el a magyar nemzeti közösség akaratát, nem nevezhető annak.

Légy az első aki kommentálja


2014 december 16 :: Publicisztika :: Vérszemet kapott a román hatalom
Vérszemet kapott a román hatalom

 

 

 

 

Vérszemet kapott a román hatalom

 

 

 

           Kovászna megye prefektusa miután 5000 lejes bírsággal sújtotta Kézdivásárhely polgármesterét, a román zászlók december 1-én kötelező kifüggesztésének állítólagos elmulasztása miatt, a Magyar Polgári Pártra is azonos nagyságrendű pénzbírságot rótt ki. Lépésének kiváltó okát a magyar himnusznak az általuk szervezett trianoni rendezvényen történt eléneklésében jelölte meg. Így állunk tehát jogainkat illetően 2014 decemberében, csupán néhány nappal a kommunizmus bukását előidéző temesvári népfelkelés kirobbanásának 25. évfordulója előtt. Forognak a sírjukban mindazok, akik életüket áldozták azért, hogy utódaik egy szabad és gyűlöletmentes országban éljenek.

 

 

 

 

 

 

 

                  A mindenkori román hatalom birtokosainak velünk történő packázása nem új keletű ugyan, azonban olyan messzire még soha nem merészkedtek el, mint az elmúlt időszakban, melyben egymást érték az ellenünk irányuló intézkedéseik. És nehogy azt gondolja valaki, hogy ezekért csak egy Codrin Munteanu, Dumitru Marinescu, vagy Marius Popică nevezetű kormánymegbízottat terhel a felelősség, ugyanis ilyen nyiltan magyarellenes lépéseket még ezek a nyakunkba ültetett helytartók sem mernének tenni, Bukarest gőgös urainak bíztatása, vagy utasítása nélkül. Ennél súlyosabb a helyzet, mert olyan felülről megtervezett és mesterien összehangolt hadművelet folyik ellenünk, mely most már a puszta létünket is veszélyezteti, hiszen a front kiszélesedésének hatására egyre többen veszik kezükbe a vándorbotot közülünk és hagyják el szülőföldjüket, vagy olvadnak be a többségi nemzet soraiba.

 

 

 

 

 

 

 

           Éppen ezért legfőbb ideje, hogy megálljt parancsoljunk a rajtunk élősködő, minket naponta megalázó, anyagi és szellemi értékeinket megsemmisítő, jogainkat lábbal tipró gyarmatosítóknak! Véget kell vetnünk a nemzeti létünkre törő próbálkozásoknak és a Dîmboviţa partján ezeket kitervelő és irányító agresszorokat végre rá kell döbbentenünk, hogy mi békében akarunk élni ugyan, de a harctól sem riadunk vissza, ha arra rákényszerítenek!

 

 

 

 

 

 

 

       Mindezt pedig csakis a nemzeti érdekek mentén történő egységes felsorakozással, az értük való folyamatos kiállással, egyenes beszéddel, gerinccel és tartással, utcára vonulással, valamint a polgári engedetlenség különböző formáinak alkalmazásával érhetjük el.

 

 

 

Bedő Zoltán: Székely Hírmondó

 

Kommentárok ( 0 )
Kommentáld
Lépj be a kontódba, hogy kommentáld ezt a cikket. ha még nincs kontód a kikelet.ro -n feliratkozhatsz itt
Login:

Elfelejtetted a jelszavad?


[ Vissza ]