Utolsó 10 cikk
Addig nem tűnhetünk el….Addig nem tűnhetünk el….

 

 

Most, hogy örökre eltávozott közülünk, elemi erővel törnek fel belőlem a Kányádi Sándorhoz fűződő személyes élményeim. Ezek egyike végérvényesen beleégette magát a tudatomba és kapaszkodót nyújtott életem nehéz pillanataiban, ezért közkincsé teszem.

Légy az első aki kommentálja
Tartson meg téged nekünk az Úr!Tartson meg téged nekünk az Úr!

 

 

          Vannak emberek, akik szikáron állják a történelem viharait, akár a sziklatörmelékkel megszórt székely földbe kapaszkodó fenyők és nem hajolnak meg a nagy időben.  

Légy az első aki kommentálja
A haza szolgálatábanA haza szolgálatában

     

 

          Éppen 150 évvel ezelőtt, 1868. június 18. látott napvilágot Kenderesen Vitéz Nagybányai Horthy Miklós, egy olyan református család sarjaként, amely 1657 – ben nyerte el a nemességet Erdélyben.

Légy az első aki kommentálja
Voltunk, vagyunk és leszünk!Voltunk, vagyunk és leszünk!

 

 

          A Párizs melletti versailles-i kastély parkjában található Nagy – Trianon palotában, 1920. június 4 –én Magyarországot rákényszerítették egy olyan békeszerződésnek hazudott diktátum aláírására, melynek következtében elveszítette területének 71,5 (232.448 km2) és lakósságának 63, 5% - t (13 271 370 fő).

Légy az első aki kommentálja
Elismerték Székelyföld létezésétElismerték Székelyföld létezését

 

          A képviselőház után kedden 96 ellene és 9 mellette szóló szavazattal a román parlament szenátusa is elutasította Székelyföld területi autonómiájának a törvénytervezetét, amelyet a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) dolgozott ki és Kulcsár - Terza József háromszéki képviselő terjesztett be az elmúlt esztendőben.  

Légy az első aki kommentálja
A megmaradás életerő kérdéseA megmaradás életerő kérdése

           

 

          A múltba tekintve, de a jövőbe nézve, derűlátón, de nem elbizakodottan, kellő szerénységgel, de határozottan fogalmazta meg a valóság alapjára épített, azonban merészen felfelé ívelő terveit Orbán Viktor, a miniszterelnöki eskü letétele után. Úgy, ahogyan ez egy magyar kormányfőtől elvárható.

Légy az első aki kommentálja
A magyar érdek és igazság védelmébenA magyar érdek és igazság védelmében

 

          Magyarországot és annak demokratikusan megválasztott kormányát gyalázták az Európai Parlament április 26 – án lezajlott ülésén, aljas rágalmak és hazugságok tömkelegét zúdítva rájuk. Minderre pedig a LIBE Bizottság, anyaországunkról szóló jelentéstervezetének az ismertetése szolgáltatott alkalmat és nyújtott lehetőséget. 

Légy az első aki kommentálja
Nem hagyhatjuk szó nélkülNem hagyhatjuk szó nélkül

 

          Az elmúlt nyolc esztendő legnagyobb kormány ellenes tűntetése zajlott szombaton este Budapesten. Joguk van hozzá, hiszen egy működő demokrácia ezt lehetővé teszi. Sokat mondó azonban, hogy erre mindössze hat nappal a FIDESZ – KDMP pártszövetség elsöprő, győzelmét hozó parlamenti választások után került sor.

 

Légy az első aki kommentálja
Az intő ukrán példaAz intő ukrán példa

 

          A Magyarországon vasárnap lezajlott parlamenti választás eredményei csak szombaton fognak majd véglegessé válni, azonban a leadott szavazatok 98% - a megszámlálása után az már kiderült, hogy a FIDESZ – KDMP koalíció elsöprő győzelmet aratott.  

Légy az első aki kommentálja
Fontoljuk megFontoljuk meg

 

 

          Európa nyugati fele egyre nagyobb léptekkel rohan a vesztébe. És ez a folyamat visszafordíthatatlannak tűnik, mert megroppantották az egykor hatalmas és befolyásos nemzetek gerincét.Európa nyugati fele egyre nagyobb léptekkel rohan a vesztébe. 

Légy az első aki kommentálja


2015 július 19 :: Publicisztika :: Magyarországot meg kell, védeni!
Magyarországot meg kell, védeni!

 

 

 

 

Magyarországot meg kell, védeni!

 

 

 

           Az idén, minden eddigi rekordot megdöntő bevándorló hullám söpört végig Európán, melynek szintje az idő múlásával egyre emelkedik. Elsősorban a déli államok vannak kitéve, a Földközi tenger felől az öreg földrész partjait ostromló emberáradatnak, azonban az év kezdete óta Magyarország határát is 78 190 személy lépte át törvénytelenül, közülük 77 600 pedig a szerb határon át érkezett.

 

 

 

 

 

 

 

 

          Figyelembe véve az önmagukért beszélő számokat és a növekvő tendenciát, nem kell különösebb jós tehetség ahhoz, hogy belássuk, egy olyan folyamat, szenvedő alanyaivá váltunk, melynek következményei nem csak biztonságpolitikai kockázatokkal járnak, hanem állami létünket és megmaradásunkat is fenyegetik. Néhány, fölöttébb furcsa, azonban mindeddig figyelmen kívül hagyott tény pedig csak fokozza aggodalmunkat a jövőt illetően. Éppen ezért, kötelességünk feltenni a belőlük fakadó, és a tisztánlátásunkat segítő kérdéseket, a válaszok megadását viszont rábízzuk a kedves olvasóra.

 

 

 

 

 

 

 

 

         Elképzelhető- e, hogy különböző országokból szervezetlenül kelljenek útra milliók, egyszerre és azonos célpont felé?

 

          Honnan van az odahaza nyomorgó embereknek egyénenként több ezer eurójuk a csempészésüket vállaló vezetők kifizetésére?

         Mivel magyarázható, hogy a kivándorlók többsége jó kötésű, fizikai erőtől duzzadó férfi?

          Hogyan engedhetik meg maguknak, hogy például Magyarországon erőszakos cselekményeket kövessenek el az őket befogadó és felkaroló hatósági szervekkel szemben?

 

 

 

 

 

 

 

 

          A történések hatására, összeesküvés elméletek gyártása nélkül is meg kellene, szólaljon a vészcsengő minden hazája sorsáért aggódó és nemzete jövőjét féltő magyar ember tudatában, hiszen a trianoni diktátummal pontosan azért vették el tőlünk országunk területének több mint kétharmadát, mert ezer esztendőn keresztül befogadtuk és felkaroltuk az idegeneket, ők viszont hála helyett minden adandó alkalommal hátba támadtak minket. Éppen ezért, ennek tudatában lefasisztázni mindazoknak, akik egy újabb és ezúttal végzetes nemzeti tragédia bekövetkeztének elkerülése érdekében visszautasítják a bevándorlók tíz és százezreinek befogadását, felér a nemzet és hazaárulással, mert a jelenlegi helyzetben igenis, a maradék Magyarországot meg kell, védeni.

 

 

 

 

 

 

 

 

          A jogos önvédelmet pedig még rosszindulattal sem lehet összetéveszteni a fasizmussal, mert mi hisszük és valljuk, hogy minden népnek és kultúrának joga van a léthez, de nem egy másik rovására és területén.

 

 

 

Bedő Zoltán: Székely Hírmondó


 

Kommentárok ( 0 )
Kommentáld
Lépj be a kontódba, hogy kommentáld ezt a cikket. ha még nincs kontód a kikelet.ro -n feliratkozhatsz itt
Login:

Elfelejtetted a jelszavad?


[ Vissza ]