Utolsó 10 cikk
Esély a megmaradásraEsély a megmaradásra

 

          Évtizedek óta egy ránk nézve végzetes folyamat, ingatlanjaink kiárusításának a cselekvő részvevői és ebből kifolyólag bűnrészesei vagyunk. Hiszen földjeink, erdeink, és házaink idegen kézbe történő juttatásának a megakadályozása helyett, inkább eladjuk őseink vagyonát.

Légy az első aki kommentálja
Gyűlöletszítás a hatalomért Gyűlöletszítás a hatalomért

         

          Kihasználva a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban való jelenlétét, az egyre erősödő magyarellenes hisztériáról, annak hátteréről és céljairól, semlegesítésének lehetőségeiről, valamint a magyar – román kapcsolatok jövőjéről faggattuk dr. Valentin Stant, a Bukaresti Egyetem Történelem Karának professzorát.

Légy az első aki kommentálja
Mi nem ünnepelhetünkMi nem ünnepelhetünk

 

          Újabb magyarellenes hisztériát váltott ki a román médiában Kelemen Hunor RMDSZ elnöknek ama kijelentése, mely szerint a románságnak el kell fogadnia, hogy mi nem fogjuk tudni és nem is akarjuk ünnepelni 1918-at.

Légy az első aki kommentálja
Államfő SzékelyföldönÁllamfő Székelyföldön

 

          Klaus Iohannis román államfő július 18 –n Hargita és Kovászna megyébe látogat, jelentette be meglepetésszerűen Madalina Dobrovolschi, az elnöki hivatal szóvivője.

Légy az első aki kommentálja
Örök bizonyosságÖrök bizonyosság

 

Isten az embert érző, gondolkodó, valamint tudattal és szabad akarattal rendelkező lénynek teremtette, ezzel megnyitván előtte a korlátlan fejlődés lehetőségét, de a csúfos bukásét is. És csak tiszteletet, szeretetet, valamint némi engedelmességet kért ezért cserébe.

Légy az első aki kommentálja
Múltunk ismerete a jövőnk zálogaMúltunk ismerete a jövőnk záloga

 

          1848. március 15. örökre beleégette magát a magyar nemzet lelkébe és tudatába, mert egy olyan dicsőséges korszaknak a kezdetét jelentette, melyre tudomásom szerint nem akad példa a történelemben.

Légy az első aki kommentálja
Székely SzabadságSzékely Szabadság

 

Immár 97 esztendeje, hogy a székely nemzet újból idegen uralom alá került. És ezúttal sem a saját hibájából, netán gyávaságából, hanem egy vérlázító békediktátum következtében, hiszen idegenek döntöttek rólunk - nélkülünk és akaratunk ellenére.

Légy az első aki kommentálja
Szekus módszerek és intézkedésekSzekus módszerek és intézkedések

 

          Az erdélyi magyar sajtóban az elmúlt héten futótűzként terjedt a hír, hogy a marosvásárhelyi II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Gimnázium több diákjának a szüleit beidézte és tanúként hallgatta ki a korrupcióellenes ügyészség.

Légy az első aki kommentálja
Az üldözöttre emlékeztekAz üldözöttre emlékeztek

 

          Halálának évfordulója alkalmából (1998. február 17) Sepsiszentgyörgyön ebben az esztendőben szombat délután hajtottak fejet Wass Albert emberi nagysága előtt.

Légy az első aki kommentálja
A példaképünk volt és maradA példaképünk volt és marad

 

          Egy megcsonkított testű, idegen határok közé szorított, vagyonából kiforgatott, intézményeiből kilakoltatott, szülőföldjén üldözött nemzetnek nem marad más kapaszkodója csak a múltja. Életereje pedig az önazonosságát meghatározó nyelvéből és a kultúrájából fakad.

Légy az első aki kommentálja


2015 július 19 :: Publicisztika :: Magyarországot meg kell, védeni!
Magyarországot meg kell, védeni!

 

 

 

 

Magyarországot meg kell, védeni!

 

 

 

           Az idén, minden eddigi rekordot megdöntő bevándorló hullám söpört végig Európán, melynek szintje az idő múlásával egyre emelkedik. Elsősorban a déli államok vannak kitéve, a Földközi tenger felől az öreg földrész partjait ostromló emberáradatnak, azonban az év kezdete óta Magyarország határát is 78 190 személy lépte át törvénytelenül, közülük 77 600 pedig a szerb határon át érkezett.

 

 

 

 

 

 

 

 

          Figyelembe véve az önmagukért beszélő számokat és a növekvő tendenciát, nem kell különösebb jós tehetség ahhoz, hogy belássuk, egy olyan folyamat, szenvedő alanyaivá váltunk, melynek következményei nem csak biztonságpolitikai kockázatokkal járnak, hanem állami létünket és megmaradásunkat is fenyegetik. Néhány, fölöttébb furcsa, azonban mindeddig figyelmen kívül hagyott tény pedig csak fokozza aggodalmunkat a jövőt illetően. Éppen ezért, kötelességünk feltenni a belőlük fakadó, és a tisztánlátásunkat segítő kérdéseket, a válaszok megadását viszont rábízzuk a kedves olvasóra.

 

 

 

 

 

 

 

 

         Elképzelhető- e, hogy különböző országokból szervezetlenül kelljenek útra milliók, egyszerre és azonos célpont felé?

 

          Honnan van az odahaza nyomorgó embereknek egyénenként több ezer eurójuk a csempészésüket vállaló vezetők kifizetésére?

         Mivel magyarázható, hogy a kivándorlók többsége jó kötésű, fizikai erőtől duzzadó férfi?

          Hogyan engedhetik meg maguknak, hogy például Magyarországon erőszakos cselekményeket kövessenek el az őket befogadó és felkaroló hatósági szervekkel szemben?

 

 

 

 

 

 

 

 

          A történések hatására, összeesküvés elméletek gyártása nélkül is meg kellene, szólaljon a vészcsengő minden hazája sorsáért aggódó és nemzete jövőjét féltő magyar ember tudatában, hiszen a trianoni diktátummal pontosan azért vették el tőlünk országunk területének több mint kétharmadát, mert ezer esztendőn keresztül befogadtuk és felkaroltuk az idegeneket, ők viszont hála helyett minden adandó alkalommal hátba támadtak minket. Éppen ezért, ennek tudatában lefasisztázni mindazoknak, akik egy újabb és ezúttal végzetes nemzeti tragédia bekövetkeztének elkerülése érdekében visszautasítják a bevándorlók tíz és százezreinek befogadását, felér a nemzet és hazaárulással, mert a jelenlegi helyzetben igenis, a maradék Magyarországot meg kell, védeni.

 

 

 

 

 

 

 

 

          A jogos önvédelmet pedig még rosszindulattal sem lehet összetéveszteni a fasizmussal, mert mi hisszük és valljuk, hogy minden népnek és kultúrának joga van a léthez, de nem egy másik rovására és területén.

 

 

 

Bedő Zoltán: Székely Hírmondó


 

Kommentárok ( 0 )
Kommentáld
Lépj be a kontódba, hogy kommentáld ezt a cikket. ha még nincs kontód a kikelet.ro -n feliratkozhatsz itt
Login:

Elfelejtetted a jelszavad?


[ Vissza ]