Utolsó 10 cikk
Megbocsájtunk, de nem feledünkMegbocsájtunk, de nem feledünk

 

          A történelem folyamán nem csak messziről jött hordák fosztogatták és mészárolták le a magyarságot, hanem a területszerzési szándékkal ellenünk szövetkezett szomszéd népek is. És cselekedték ezt annak ellenére, hogy éppen a Magyar Királyság védőszárnyai alatt cseperedtek nemzetté.

Légy az első aki kommentálja
A küzdelem folytatódikA küzdelem folytatódik

 

          A nyugati világ kormányai, beleértve a szabadság és demokrácia védelmezőjének magát világszerte kikiáltó Amerikai Egyesült Államokét is, 1956 őszén már a kibontakozásának pillanatában elárulták a magyar forradalmat.

Légy az első aki kommentálja
Gondolatok egy évfordulónGondolatok egy évfordulón

 

          A szabadságvágyat és igényt nem lehet feledtetni, pótolni, vagy elfojtani. Sem megbilincselni, gúzsba kötni és leláncolni. De száműzni, börtönbe zárni, illetve elpusztítani sem.

Légy az első aki kommentálja
Örök főhajtás jár nekikÖrök főhajtás jár nekik

 

          Elődeink alakjának és tetteinek a felidézése nem csak erkölcsi kötelesség, hanem hosszútávon a siker záloga is. Úgy egyénenként, mint nemzetként. Hiszen erényeikből és hibáikból egyaránt tanulni lehet, emberi tartásuk pedig minket is helytállásra kötelez.

Légy az első aki kommentálja
A demokrácia megcsúfolásaA demokrácia megcsúfolása

 

 

          Rendőri erőszakba torkolt Katalóniában a vasárnap megtartott népszavazás, mely a jelenleg Spanyolországhoz tartozó tartomány függetlenségéről, vagy ennek elutasításáról volt hívatott dönteni.

Légy az első aki kommentálja
A németeknek elegük lettA németeknek elegük lett

 

          Vereségnek is beillő győzelmet aratott Németországban az Angela Merkel által vezetett CDU/CSU, vagyis a Kereszténydemokrata Unió és Bajor Keresztény – szociális Unió által alkotott pártszövetség a vasárnapi választásokon.

Légy az első aki kommentálja
Esély a megmaradásraEsély a megmaradásra

 

          Évtizedek óta egy ránk nézve végzetes folyamat, ingatlanjaink kiárusításának a cselekvő részvevői és ebből kifolyólag bűnrészesei vagyunk. Hiszen földjeink, erdeink, és házaink idegen kézbe történő juttatásának a megakadályozása helyett, inkább eladjuk őseink vagyonát.

Légy az első aki kommentálja
Gyűlöletszítás a hatalomért Gyűlöletszítás a hatalomért

         

          Kihasználva a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban való jelenlétét, az egyre erősödő magyarellenes hisztériáról, annak hátteréről és céljairól, semlegesítésének lehetőségeiről, valamint a magyar – román kapcsolatok jövőjéről faggattuk dr. Valentin Stant, a Bukaresti Egyetem Történelem Karának professzorát.

Légy az első aki kommentálja
Mi nem ünnepelhetünkMi nem ünnepelhetünk

 

          Újabb magyarellenes hisztériát váltott ki a román médiában Kelemen Hunor RMDSZ elnöknek ama kijelentése, mely szerint a románságnak el kell fogadnia, hogy mi nem fogjuk tudni és nem is akarjuk ünnepelni 1918-at.

Légy az első aki kommentálja
Államfő SzékelyföldönÁllamfő Székelyföldön

 

          Klaus Iohannis román államfő július 18 –n Hargita és Kovászna megyébe látogat, jelentette be meglepetésszerűen Madalina Dobrovolschi, az elnöki hivatal szóvivője.

Légy az első aki kommentálja


2016 október 23 :: Publicisztika :: Példájuk örök
Példájuk örök

 

 

 

 

 

Példájuk örök

 

 

 

 

          Éppen hatvan esztendeje annak, hogy a nemzetét eláruló és országát kiárusító kommunista hatalom Debrecenben, majd Budapesten ismét gyilkolni kezdett. És ezúttal is saját népe volt az áldozat csupán azért, mert nem volt hajlandó tovább tűrni az idegen megszállást és a zsarnokságot. Vérszomjas belügyis hóhérlegények lőtték a békés tömeget, melyet azonban Budapesten még így sem sikerült feloszlatni, sőt felfegyverkezett és visszavágott. Ezzel vette kezdetét a főváros fegyveres felkelése, mely a szovjet hadsereg beavatkozásának ellenére Magyarországon végül a pártállam összeomlásához és a megszálló csapatok kivonulásához, vagyis a forradalom győzelméhez vezetett.

 

 

 

 

 

 

 

          Erre a győzedelmes forradalomra és annak kezdetére tekintünk vissza minden év október 23 – án. Mert azoknak a dicsőséges napoknak a szellemi ragyogását nem halványíthatja el sem a Magyarországnak később nekirontó orosz tankok, sem a segítségükkel hatalomra került bábkormány bitófáinak árnyéka. Azt ugyanis a szabadságért, valamint nemzeti függetlenségért harcoló és érte életüket áldozó honfitársaink tettei csiszolták fényesre. Így váltak ők számunkra a hazaszeretet, bátorság és szabadságvágy örök példaképeivé. Emléküket pedig kitörülhetetlenül bele égette a lelkünkbe és tudatunkba a történelem.

 

 

 

 

 

 

 

          Az a történelem mely az idők során bebizonyította, hogy egy elődeire és rajtuk keresztül magára büszke nemzetet a fegyverek erejével sem lehet önfeladásra kényszeríteni. Éppen ezért most már a tudatunk kilúgozása és lelkünk megfertőzése által akarják értékeink elvesztését, önazonosságunk feladását és szabadságvágyunk kihunyását elérni. Megcsonkított anyaországunkban és a tőle elszakított területeken egyaránt. Így talán soha nem volt olyan nagy szükségünk a példaképeinkre, mint napjainkban. Hiszen a minket ismét leigázni akaró sötét erőket csak hitünk, emberi méltóságunk és nemzeti tartásunk megőrzésével tudjuk a céljaik elérésében megakadályozni. Ez viszont csak akkor sikerülhet, ha múltunkat és hőseinket nem engedjük elmerülni a feledés homályában.

 

 

 

 

Bedő Zoltán: Székely Hírmondó

 

Kommentárok ( 0 )
Kommentáld
Lépj be a kontódba, hogy kommentáld ezt a cikket. ha még nincs kontód a kikelet.ro -n feliratkozhatsz itt
Login:

Elfelejtetted a jelszavad?


[ Vissza ]