Utolsó 10 cikk
Nem hagyhatjuk szó nélkülNem hagyhatjuk szó nélkül

 

          Az elmúlt nyolc esztendő legnagyobb kormány ellenes tűntetése zajlott szombaton este Budapesten. Joguk van hozzá, hiszen egy működő demokrácia ezt lehetővé teszi. Sokat mondó azonban, hogy erre mindössze hat nappal a FIDESZ – KDMP pártszövetség elsöprő, győzelmét hozó parlamenti választások után került sor.

 

Légy az első aki kommentálja
Az intő ukrán példaAz intő ukrán példa

 

          A Magyarországon vasárnap lezajlott parlamenti választás eredményei csak szombaton fognak majd véglegessé válni, azonban a leadott szavazatok 98% - a megszámlálása után az már kiderült, hogy a FIDESZ – KDMP koalíció elsöprő győzelmet aratott.  

Légy az első aki kommentálja
Fontoljuk megFontoljuk meg

 

 

          Európa nyugati fele egyre nagyobb léptekkel rohan a vesztébe. És ez a folyamat visszafordíthatatlannak tűnik, mert megroppantották az egykor hatalmas és befolyásos nemzetek gerincét.Európa nyugati fele egyre nagyobb léptekkel rohan a vesztébe. 

Légy az első aki kommentálja
Nem adhatjuk felNem adhatjuk fel

 

          Húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe, hiszen nagypénteken bekövetkezett kereszthalálával Jézus megváltotta bűneitől az emberiséget. Vasárnapi feltámadása által pedig az elmúlás fölött is győzedelmeskedett és ezzel beteljesítette a próféciát.  

Légy az első aki kommentálja
Ördögi színjátékÖrdögi színjáték

 

          Felháborító ugyan, de nem meglepő a román taláros testület hétfői döntése, mely kimondja, hogy a marosvásárhelyi római katolikus iskola újraalapításáról rendelkező törvény alkotmányellenes. 

Légy az első aki kommentálja
SzabadságharcainkSzabadságharcaink

 

       Az 1848 – 49 – es magyar forradalom és szabadságharc magasztos eszméinek, valamint dicső tetteinek emlékezete örökre beleégett a nemzet lelkébe, illetve tudatába. Onnan pedig sem utasítással, sem parancsszóval, de még fenyegetőzéssel sem lehet kitörülni, mert ez a mi szellemi örökségünk és az is marad.

Légy az első aki kommentálja
Tiltott megemlékezésTiltott megemlékezés

   

     Halálának (1998. 02. 17) évfordulóján, Sepsiszentgyörgyön immár negyedik alkalommal hajtottak fejet Wass Albert emberi nagysága előtt a vártemplom fala mellett tiszteletére ültetett fa tövében elhelyezett emléktáblánál. Az idei megemlékezést azonban beárnyékolta a rendőrség, fenyegetésnek is beillő átirata, melyben a rendezvény megtartásának súlyos következményeire figyelmeztették az érintetteteket.

Légy az első aki kommentálja
Fenyegetés és jogsértésFenyegetés és jogsértés

 

      A 2002/31 – es sürgősségi kormányrendelet 5. cikkelye szerint Romániában 3 hónaptól 3 évig terjedő börtönnel és bizonyos jogok megvonásával büntethető az emberiesség elleni népirtásért, illetve háborús bűncselekményekért elítélt személyek kultuszának nyilvánosság előtt történő népszerűsítése

Légy az első aki kommentálja
Tudatos rémhírkeltés?Tudatos rémhírkeltés?

 

          „Meg nem erősített hírek szerint, a mai napon megérkezett Sepsiszentgyörgyre a Románia által az EU követelésének megfelelően befogadott migránsok első ötvenfős csoportja, amelyet a városban telepített le a román hatalom."  

Légy az első aki kommentálja
Rágalmaz és félrevezetRágalmaz és félrevezet

 

          Háborús bűnök és népirtás nyilvános támogatása, illetve demagóg eszmék nyilvános hirdetése vádjával tett feljelentést a brassói táblabíróság mellett működő ügyészségen Mircea Diacon, a Kovászna Megyei Fogyasztóvédelmi Hatóság vezetője, Tamás Sándor, Kovászna megye önkormányzatának elnöke ellen

Légy az első aki kommentálja


2016 október 23 :: Publicisztika :: Példájuk örök
Példájuk örök

 

 

 

 

 

Példájuk örök

 

 

 

 

          Éppen hatvan esztendeje annak, hogy a nemzetét eláruló és országát kiárusító kommunista hatalom Debrecenben, majd Budapesten ismét gyilkolni kezdett. És ezúttal is saját népe volt az áldozat csupán azért, mert nem volt hajlandó tovább tűrni az idegen megszállást és a zsarnokságot. Vérszomjas belügyis hóhérlegények lőtték a békés tömeget, melyet azonban Budapesten még így sem sikerült feloszlatni, sőt felfegyverkezett és visszavágott. Ezzel vette kezdetét a főváros fegyveres felkelése, mely a szovjet hadsereg beavatkozásának ellenére Magyarországon végül a pártállam összeomlásához és a megszálló csapatok kivonulásához, vagyis a forradalom győzelméhez vezetett.

 

 

 

 

 

 

 

          Erre a győzedelmes forradalomra és annak kezdetére tekintünk vissza minden év október 23 – án. Mert azoknak a dicsőséges napoknak a szellemi ragyogását nem halványíthatja el sem a Magyarországnak később nekirontó orosz tankok, sem a segítségükkel hatalomra került bábkormány bitófáinak árnyéka. Azt ugyanis a szabadságért, valamint nemzeti függetlenségért harcoló és érte életüket áldozó honfitársaink tettei csiszolták fényesre. Így váltak ők számunkra a hazaszeretet, bátorság és szabadságvágy örök példaképeivé. Emléküket pedig kitörülhetetlenül bele égette a lelkünkbe és tudatunkba a történelem.

 

 

 

 

 

 

 

          Az a történelem mely az idők során bebizonyította, hogy egy elődeire és rajtuk keresztül magára büszke nemzetet a fegyverek erejével sem lehet önfeladásra kényszeríteni. Éppen ezért most már a tudatunk kilúgozása és lelkünk megfertőzése által akarják értékeink elvesztését, önazonosságunk feladását és szabadságvágyunk kihunyását elérni. Megcsonkított anyaországunkban és a tőle elszakított területeken egyaránt. Így talán soha nem volt olyan nagy szükségünk a példaképeinkre, mint napjainkban. Hiszen a minket ismét leigázni akaró sötét erőket csak hitünk, emberi méltóságunk és nemzeti tartásunk megőrzésével tudjuk a céljaik elérésében megakadályozni. Ez viszont csak akkor sikerülhet, ha múltunkat és hőseinket nem engedjük elmerülni a feledés homályában.

 

 

 

 

Bedő Zoltán: Székely Hírmondó

 

Kommentárok ( 0 )
Kommentáld
Lépj be a kontódba, hogy kommentáld ezt a cikket. ha még nincs kontód a kikelet.ro -n feliratkozhatsz itt
Login:

Elfelejtetted a jelszavad?


[ Vissza ]