Utolsó 10 cikk
Tudatos rémhírkeltés?Tudatos rémhírkeltés?

 

          „Meg nem erősített hírek szerint, a mai napon megérkezett Sepsiszentgyörgyre a Románia által az EU követelésének megfelelően befogadott migránsok első ötvenfős csoportja, amelyet a városban telepített le a román hatalom."  

Légy az első aki kommentálja
Rágalmaz és félrevezetRágalmaz és félrevezet

 

          Háborús bűnök és népirtás nyilvános támogatása, illetve demagóg eszmék nyilvános hirdetése vádjával tett feljelentést a brassói táblabíróság mellett működő ügyészségen Mircea Diacon, a Kovászna Megyei Fogyasztóvédelmi Hatóság vezetője, Tamás Sándor, Kovászna megye önkormányzatának elnöke ellen

Légy az első aki kommentálja
A közös imádság felhajtó ereje.A közös imádság felhajtó ereje.

 

Amint a testnek, úgy a léleknek is szüksége van táplálékra, melynek alapját, mint kenyérben a kovász, az Ige képezi. Hiszen van-e, lehet-e, bárminek mélyebb szellemi és igazságtöltete, mint Isten kimondott, kinyilatkoztatott, vagy megtestesült szavának?

Légy az első aki kommentálja
Szabadságot követelünk!Szabadságot követelünk!

 

          Hétfő esti maratoni ülésén, a Szociáldemokrata Párt Országos végrehajtó Bizottsága megvonta a támogatást Mihai Tudose kormányfőtől, aki ezt követően bejelentette, hogy azonnali hatállyal lemond. Mi, erdélyi magyarok akár örülhetnénk is a hír hallatán, hiszen megszabadultunk a székelyeket akasztással fenyegető miniszterelnöktől, de sajnos erre semmi okunk.

Légy az első aki kommentálja
Példaképünk marad Példaképünk marad

 

          Születésének 110. évfordulóján (1908. január 8.) Gróf Czegei Wass Albert erdélyi nagybirtokosra, katonatisztre, íróra, költőre, közéleti személyiségre és politikusra emlékezünk. Egy olyan egyéniségre, aki a vészterhelt 20. század legsötétebb időszakaiban is erkölcsi fáklyaként lobogva mutatta az irányt amerre haladnunk kellett és az utat, amelyen a fényre juthatunk.

Légy az első aki kommentálja
A kormányfőnek távozni kellA kormányfőnek távozni kell

 

 

          Amennyiben a székely zászlót kitűzik a helyi intézményekre, mellette fognak lógni a helyi felelősök is – fenyegette meg Mihai Tudose a székelyeket a Realitatea hírtelevízió egyenes adásában.

Légy az első aki kommentálja
Madéfalva üzeneteMadéfalva üzenete

 

          1764. január 7. vérrel íródott be a székelység történelmébe. E nap hajnalán, ugyanis Madéfalván több száz ártatlan személyt, köztük gyermekeket, asszonyokat és öregeket gyilkoltak halomra báró Siskovicz (mások szerint Siskovics vagy Siskowich) József altábornagy parancsára, Caratto osztrák császári ezredes katonái.

Légy az első aki kommentálja
Embert próbáló időkEmbert próbáló idők

 

          Óesztendő vége és az újnak kezdete a vissza, illetve magunkba tekintés, összegzés és számadás időszaka kell, hogy legyen. Csak így tudjuk ugyanis megállapítani, hogy földi létünk vándorútján most éppen hol járunk, és milyen irányba tartunk.

Légy az első aki kommentálja
Cinkos magyarellenességCinkos magyarellenesség

 

          Az ünneplés egy természetes emberi szükséglet, ezért egyénnek és közösségeknek egyaránt jogában áll, mint ahogy az erre okot adó esemény kiválasztása is. Ez utóbbi során viszont tekintettel kellene lenni mások érzékenységére is.

Légy az első aki kommentálja
Románia nem jogállamRománia nem jogállam

 

          November 15 – én Sepsiszentgyörgyön újra bebizonyosodott, hogy Románia nem jogállam, hiszen egy olyan ország, melyben csendőr bakanccsal tiporják el a magyar nemzeti közösség akaratát, nem nevezhető annak.

Légy az első aki kommentálja


2016 október 23 :: Publicisztika :: Példájuk örök
Példájuk örök

 

 

 

 

 

Példájuk örök

 

 

 

 

          Éppen hatvan esztendeje annak, hogy a nemzetét eláruló és országát kiárusító kommunista hatalom Debrecenben, majd Budapesten ismét gyilkolni kezdett. És ezúttal is saját népe volt az áldozat csupán azért, mert nem volt hajlandó tovább tűrni az idegen megszállást és a zsarnokságot. Vérszomjas belügyis hóhérlegények lőtték a békés tömeget, melyet azonban Budapesten még így sem sikerült feloszlatni, sőt felfegyverkezett és visszavágott. Ezzel vette kezdetét a főváros fegyveres felkelése, mely a szovjet hadsereg beavatkozásának ellenére Magyarországon végül a pártállam összeomlásához és a megszálló csapatok kivonulásához, vagyis a forradalom győzelméhez vezetett.

 

 

 

 

 

 

 

          Erre a győzedelmes forradalomra és annak kezdetére tekintünk vissza minden év október 23 – án. Mert azoknak a dicsőséges napoknak a szellemi ragyogását nem halványíthatja el sem a Magyarországnak később nekirontó orosz tankok, sem a segítségükkel hatalomra került bábkormány bitófáinak árnyéka. Azt ugyanis a szabadságért, valamint nemzeti függetlenségért harcoló és érte életüket áldozó honfitársaink tettei csiszolták fényesre. Így váltak ők számunkra a hazaszeretet, bátorság és szabadságvágy örök példaképeivé. Emléküket pedig kitörülhetetlenül bele égette a lelkünkbe és tudatunkba a történelem.

 

 

 

 

 

 

 

          Az a történelem mely az idők során bebizonyította, hogy egy elődeire és rajtuk keresztül magára büszke nemzetet a fegyverek erejével sem lehet önfeladásra kényszeríteni. Éppen ezért most már a tudatunk kilúgozása és lelkünk megfertőzése által akarják értékeink elvesztését, önazonosságunk feladását és szabadságvágyunk kihunyását elérni. Megcsonkított anyaországunkban és a tőle elszakított területeken egyaránt. Így talán soha nem volt olyan nagy szükségünk a példaképeinkre, mint napjainkban. Hiszen a minket ismét leigázni akaró sötét erőket csak hitünk, emberi méltóságunk és nemzeti tartásunk megőrzésével tudjuk a céljaik elérésében megakadályozni. Ez viszont csak akkor sikerülhet, ha múltunkat és hőseinket nem engedjük elmerülni a feledés homályában.

 

 

 

 

Bedő Zoltán: Székely Hírmondó

 

Kommentárok ( 0 )
Kommentáld
Lépj be a kontódba, hogy kommentáld ezt a cikket. ha még nincs kontód a kikelet.ro -n feliratkozhatsz itt
Login:

Elfelejtetted a jelszavad?


[ Vissza ]