Utolsó 10 cikk
Tudatos rémhírkeltés?Tudatos rémhírkeltés?

 

          „Meg nem erősített hírek szerint, a mai napon megérkezett Sepsiszentgyörgyre a Románia által az EU követelésének megfelelően befogadott migránsok első ötvenfős csoportja, amelyet a városban telepített le a román hatalom."  

Légy az első aki kommentálja
Rágalmaz és félrevezetRágalmaz és félrevezet

 

          Háborús bűnök és népirtás nyilvános támogatása, illetve demagóg eszmék nyilvános hirdetése vádjával tett feljelentést a brassói táblabíróság mellett működő ügyészségen Mircea Diacon, a Kovászna Megyei Fogyasztóvédelmi Hatóság vezetője, Tamás Sándor, Kovászna megye önkormányzatának elnöke ellen

Légy az első aki kommentálja
A közös imádság felhajtó ereje.A közös imádság felhajtó ereje.

 

Amint a testnek, úgy a léleknek is szüksége van táplálékra, melynek alapját, mint kenyérben a kovász, az Ige képezi. Hiszen van-e, lehet-e, bárminek mélyebb szellemi és igazságtöltete, mint Isten kimondott, kinyilatkoztatott, vagy megtestesült szavának?

Légy az első aki kommentálja
Szabadságot követelünk!Szabadságot követelünk!

 

          Hétfő esti maratoni ülésén, a Szociáldemokrata Párt Országos végrehajtó Bizottsága megvonta a támogatást Mihai Tudose kormányfőtől, aki ezt követően bejelentette, hogy azonnali hatállyal lemond. Mi, erdélyi magyarok akár örülhetnénk is a hír hallatán, hiszen megszabadultunk a székelyeket akasztással fenyegető miniszterelnöktől, de sajnos erre semmi okunk.

Légy az első aki kommentálja
Példaképünk marad Példaképünk marad

 

          Születésének 110. évfordulóján (1908. január 8.) Gróf Czegei Wass Albert erdélyi nagybirtokosra, katonatisztre, íróra, költőre, közéleti személyiségre és politikusra emlékezünk. Egy olyan egyéniségre, aki a vészterhelt 20. század legsötétebb időszakaiban is erkölcsi fáklyaként lobogva mutatta az irányt amerre haladnunk kellett és az utat, amelyen a fényre juthatunk.

Légy az első aki kommentálja
A kormányfőnek távozni kellA kormányfőnek távozni kell

 

 

          Amennyiben a székely zászlót kitűzik a helyi intézményekre, mellette fognak lógni a helyi felelősök is – fenyegette meg Mihai Tudose a székelyeket a Realitatea hírtelevízió egyenes adásában.

Légy az első aki kommentálja
Madéfalva üzeneteMadéfalva üzenete

 

          1764. január 7. vérrel íródott be a székelység történelmébe. E nap hajnalán, ugyanis Madéfalván több száz ártatlan személyt, köztük gyermekeket, asszonyokat és öregeket gyilkoltak halomra báró Siskovicz (mások szerint Siskovics vagy Siskowich) József altábornagy parancsára, Caratto osztrák császári ezredes katonái.

Légy az első aki kommentálja
Embert próbáló időkEmbert próbáló idők

 

          Óesztendő vége és az újnak kezdete a vissza, illetve magunkba tekintés, összegzés és számadás időszaka kell, hogy legyen. Csak így tudjuk ugyanis megállapítani, hogy földi létünk vándorútján most éppen hol járunk, és milyen irányba tartunk.

Légy az első aki kommentálja
Cinkos magyarellenességCinkos magyarellenesség

 

          Az ünneplés egy természetes emberi szükséglet, ezért egyénnek és közösségeknek egyaránt jogában áll, mint ahogy az erre okot adó esemény kiválasztása is. Ez utóbbi során viszont tekintettel kellene lenni mások érzékenységére is.

Légy az első aki kommentálja
Románia nem jogállamRománia nem jogállam

 

          November 15 – én Sepsiszentgyörgyön újra bebizonyosodott, hogy Románia nem jogállam, hiszen egy olyan ország, melyben csendőr bakanccsal tiporják el a magyar nemzeti közösség akaratát, nem nevezhető annak.

Légy az első aki kommentálja


2016 november 25 :: Publicisztika :: A jogainkat követeljük!
A jogainkat követeljük!

 

 

 

 

 

A jogainkat követeljük!

 

 

 

 

          Az 1918. december elsejei egyesülés a román nemzetnek és a romániai magyarságnak is egy győzelem volt – jelentette ki Liviu Dragnea a Szociáldemokrata Párt elnöke vasárnap este a Realitatea televízióban.

 

 

 

 

Liviu Dragnea

 Fotó: bugetul.ro

 

 

 

 

 

          Nem hagyhatjuk szó nélkül a korrupció miatt jogerősen két év felfüggesztett börtönbűntetésre ítélt pártvezér e vélekedését, mert pontosan tükrözi, miként viszonyulnak hozzánk, és hogyan vélekednek rólunk a Román Kommunista Párt szellemi utódjának vezéregyéniségei. Újra rádöbbent, hogy semmibe veszik és lenézik az erdélyi magyarságot, hiszen szellemi fogyatékosok közösségének tartanak, akik még a saját helyzetük felmérésére és megítélésére sem képesek. Éppen ezért, nyomatékosítanunk kell ország - világ nyilvánossága előtt, hogy igenis, mi a nagy egyesülésük veszteseinek, valamint kárvallottainak érezzük, illetve tekintjük magunkat. A román állam fennhatósága alatt eltöltött kilencvenkilenc esztendőben nekünk ugyanis csak a bánat és a könny jutott.

 

 

 

 

A Székely Szabadság Napja, Sepsiszentgyörgy 2015. 03. 10

Fotó: Bedő Zoltán

 

 

 

 

 

 

          Vagy talán örülnünk kellene, hogy elkobozták vagyonunkat, és koldusbotra jutattak minket? Hogy megfosztottak intézményeinktől és felszámolták iskolarendszerünket? Hogy mesterségesen megváltoztatták városaink etnikai összetételét és most a falvainkat akarják kiüresíteni? Vagy azért legyünk hálásak és boldogak, hogy saját szülőföldünkön ellenségként kezelnek, és kockázati tényezőnek tekintenek? Hogy naponta üldöznek, megaláznak és anyanyelvünk elsorvasztásán fáradoznak? Hogy folyamatosan kiszipolyozzák Erdélyt és az itt megtermelt adólejek kizárólag a Kárpátokon túli régiókat gazdagítják?

 

 

 

 

A Székely Szabadság Napja, Sepsiszentgyörgy 2015. 03. 10.

Fotó: Bedő Zoltán

 

 

 

         

          És, ha már ez a köztörvényes bűnöző rákényszerített minket e rövid számvetésre, egyúttal hangosan és jól érthetően kijelentjük: elegünk van a megalázásból, és az elnyomásból! Nem tűrjük tovább, hogy másodrangú állampolgárként kezeljenek minket! És azt sem, hogy koholt vádak alapján meghurcolhassák az értünk tenni akaró vezetőket! Ugyanakkor követeljük, hogy maradéktalanul tartsák be a ránk vonatkozó 1918 –as gyulafehérvári ígéreteket, melyek értelmében saját ügyeink intézése kizárólag ránk tartozik!

                       

 

 

 

  Bedő Zoltán: Székely Hírmondó

 

 

 

 

 

 

Kommentárok ( 0 )
Kommentáld
Lépj be a kontódba, hogy kommentáld ezt a cikket. ha még nincs kontód a kikelet.ro -n feliratkozhatsz itt
Login:

Elfelejtetted a jelszavad?


[ Vissza ]