Utolsó 10 cikk
Megbocsájtunk, de nem feledünkMegbocsájtunk, de nem feledünk

 

          A történelem folyamán nem csak messziről jött hordák fosztogatták és mészárolták le a magyarságot, hanem a területszerzési szándékkal ellenünk szövetkezett szomszéd népek is. És cselekedték ezt annak ellenére, hogy éppen a Magyar Királyság védőszárnyai alatt cseperedtek nemzetté.

Légy az első aki kommentálja
A küzdelem folytatódikA küzdelem folytatódik

 

          A nyugati világ kormányai, beleértve a szabadság és demokrácia védelmezőjének magát világszerte kikiáltó Amerikai Egyesült Államokét is, 1956 őszén már a kibontakozásának pillanatában elárulták a magyar forradalmat.

Légy az első aki kommentálja
Gondolatok egy évfordulónGondolatok egy évfordulón

 

          A szabadságvágyat és igényt nem lehet feledtetni, pótolni, vagy elfojtani. Sem megbilincselni, gúzsba kötni és leláncolni. De száműzni, börtönbe zárni, illetve elpusztítani sem.

Légy az első aki kommentálja
Örök főhajtás jár nekikÖrök főhajtás jár nekik

 

          Elődeink alakjának és tetteinek a felidézése nem csak erkölcsi kötelesség, hanem hosszútávon a siker záloga is. Úgy egyénenként, mint nemzetként. Hiszen erényeikből és hibáikból egyaránt tanulni lehet, emberi tartásuk pedig minket is helytállásra kötelez.

Légy az első aki kommentálja
A demokrácia megcsúfolásaA demokrácia megcsúfolása

 

 

          Rendőri erőszakba torkolt Katalóniában a vasárnap megtartott népszavazás, mely a jelenleg Spanyolországhoz tartozó tartomány függetlenségéről, vagy ennek elutasításáról volt hívatott dönteni.

Légy az első aki kommentálja
A németeknek elegük lettA németeknek elegük lett

 

          Vereségnek is beillő győzelmet aratott Németországban az Angela Merkel által vezetett CDU/CSU, vagyis a Kereszténydemokrata Unió és Bajor Keresztény – szociális Unió által alkotott pártszövetség a vasárnapi választásokon.

Légy az első aki kommentálja
Esély a megmaradásraEsély a megmaradásra

 

          Évtizedek óta egy ránk nézve végzetes folyamat, ingatlanjaink kiárusításának a cselekvő részvevői és ebből kifolyólag bűnrészesei vagyunk. Hiszen földjeink, erdeink, és házaink idegen kézbe történő juttatásának a megakadályozása helyett, inkább eladjuk őseink vagyonát.

Légy az első aki kommentálja
Gyűlöletszítás a hatalomért Gyűlöletszítás a hatalomért

         

          Kihasználva a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban való jelenlétét, az egyre erősödő magyarellenes hisztériáról, annak hátteréről és céljairól, semlegesítésének lehetőségeiről, valamint a magyar – román kapcsolatok jövőjéről faggattuk dr. Valentin Stant, a Bukaresti Egyetem Történelem Karának professzorát.

Légy az első aki kommentálja
Mi nem ünnepelhetünkMi nem ünnepelhetünk

 

          Újabb magyarellenes hisztériát váltott ki a román médiában Kelemen Hunor RMDSZ elnöknek ama kijelentése, mely szerint a románságnak el kell fogadnia, hogy mi nem fogjuk tudni és nem is akarjuk ünnepelni 1918-at.

Légy az első aki kommentálja
Államfő SzékelyföldönÁllamfő Székelyföldön

 

          Klaus Iohannis román államfő július 18 –n Hargita és Kovászna megyébe látogat, jelentette be meglepetésszerűen Madalina Dobrovolschi, az elnöki hivatal szóvivője.

Légy az első aki kommentálja


2016 november 25 :: Publicisztika :: A jogainkat követeljük!
A jogainkat követeljük!

 

 

 

 

 

A jogainkat követeljük!

 

 

 

 

          Az 1918. december elsejei egyesülés a román nemzetnek és a romániai magyarságnak is egy győzelem volt – jelentette ki Liviu Dragnea a Szociáldemokrata Párt elnöke vasárnap este a Realitatea televízióban.

 

 

 

 

Liviu Dragnea

 Fotó: bugetul.ro

 

 

 

 

 

          Nem hagyhatjuk szó nélkül a korrupció miatt jogerősen két év felfüggesztett börtönbűntetésre ítélt pártvezér e vélekedését, mert pontosan tükrözi, miként viszonyulnak hozzánk, és hogyan vélekednek rólunk a Román Kommunista Párt szellemi utódjának vezéregyéniségei. Újra rádöbbent, hogy semmibe veszik és lenézik az erdélyi magyarságot, hiszen szellemi fogyatékosok közösségének tartanak, akik még a saját helyzetük felmérésére és megítélésére sem képesek. Éppen ezért, nyomatékosítanunk kell ország - világ nyilvánossága előtt, hogy igenis, mi a nagy egyesülésük veszteseinek, valamint kárvallottainak érezzük, illetve tekintjük magunkat. A román állam fennhatósága alatt eltöltött kilencvenkilenc esztendőben nekünk ugyanis csak a bánat és a könny jutott.

 

 

 

 

A Székely Szabadság Napja, Sepsiszentgyörgy 2015. 03. 10

Fotó: Bedő Zoltán

 

 

 

 

 

 

          Vagy talán örülnünk kellene, hogy elkobozták vagyonunkat, és koldusbotra jutattak minket? Hogy megfosztottak intézményeinktől és felszámolták iskolarendszerünket? Hogy mesterségesen megváltoztatták városaink etnikai összetételét és most a falvainkat akarják kiüresíteni? Vagy azért legyünk hálásak és boldogak, hogy saját szülőföldünkön ellenségként kezelnek, és kockázati tényezőnek tekintenek? Hogy naponta üldöznek, megaláznak és anyanyelvünk elsorvasztásán fáradoznak? Hogy folyamatosan kiszipolyozzák Erdélyt és az itt megtermelt adólejek kizárólag a Kárpátokon túli régiókat gazdagítják?

 

 

 

 

A Székely Szabadság Napja, Sepsiszentgyörgy 2015. 03. 10.

Fotó: Bedő Zoltán

 

 

 

         

          És, ha már ez a köztörvényes bűnöző rákényszerített minket e rövid számvetésre, egyúttal hangosan és jól érthetően kijelentjük: elegünk van a megalázásból, és az elnyomásból! Nem tűrjük tovább, hogy másodrangú állampolgárként kezeljenek minket! És azt sem, hogy koholt vádak alapján meghurcolhassák az értünk tenni akaró vezetőket! Ugyanakkor követeljük, hogy maradéktalanul tartsák be a ránk vonatkozó 1918 –as gyulafehérvári ígéreteket, melyek értelmében saját ügyeink intézése kizárólag ránk tartozik!

                       

 

 

 

  Bedő Zoltán: Székely Hírmondó

 

 

 

 

 

 

Kommentárok ( 0 )
Kommentáld
Lépj be a kontódba, hogy kommentáld ezt a cikket. ha még nincs kontód a kikelet.ro -n feliratkozhatsz itt
Login:

Elfelejtetted a jelszavad?


[ Vissza ]