Utolsó 10 cikk
Esély a megmaradásraEsély a megmaradásra

 

          Évtizedek óta egy ránk nézve végzetes folyamat, ingatlanjaink kiárusításának a cselekvő részvevői és ebből kifolyólag bűnrészesei vagyunk. Hiszen földjeink, erdeink, és házaink idegen kézbe történő juttatásának a megakadályozása helyett, inkább eladjuk őseink vagyonát.

Légy az első aki kommentálja
Gyűlöletszítás a hatalomért Gyűlöletszítás a hatalomért

         

          Kihasználva a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban való jelenlétét, az egyre erősödő magyarellenes hisztériáról, annak hátteréről és céljairól, semlegesítésének lehetőségeiről, valamint a magyar – román kapcsolatok jövőjéről faggattuk dr. Valentin Stant, a Bukaresti Egyetem Történelem Karának professzorát.

Légy az első aki kommentálja
Mi nem ünnepelhetünkMi nem ünnepelhetünk

 

          Újabb magyarellenes hisztériát váltott ki a román médiában Kelemen Hunor RMDSZ elnöknek ama kijelentése, mely szerint a románságnak el kell fogadnia, hogy mi nem fogjuk tudni és nem is akarjuk ünnepelni 1918-at.

Légy az első aki kommentálja
Államfő SzékelyföldönÁllamfő Székelyföldön

 

          Klaus Iohannis román államfő július 18 –n Hargita és Kovászna megyébe látogat, jelentette be meglepetésszerűen Madalina Dobrovolschi, az elnöki hivatal szóvivője.

Légy az első aki kommentálja
Örök bizonyosságÖrök bizonyosság

 

Isten az embert érző, gondolkodó, valamint tudattal és szabad akarattal rendelkező lénynek teremtette, ezzel megnyitván előtte a korlátlan fejlődés lehetőségét, de a csúfos bukásét is. És csak tiszteletet, szeretetet, valamint némi engedelmességet kért ezért cserébe.

Légy az első aki kommentálja
Múltunk ismerete a jövőnk zálogaMúltunk ismerete a jövőnk záloga

 

          1848. március 15. örökre beleégette magát a magyar nemzet lelkébe és tudatába, mert egy olyan dicsőséges korszaknak a kezdetét jelentette, melyre tudomásom szerint nem akad példa a történelemben.

Légy az első aki kommentálja
Székely SzabadságSzékely Szabadság

 

Immár 97 esztendeje, hogy a székely nemzet újból idegen uralom alá került. És ezúttal sem a saját hibájából, netán gyávaságából, hanem egy vérlázító békediktátum következtében, hiszen idegenek döntöttek rólunk - nélkülünk és akaratunk ellenére.

Légy az első aki kommentálja
Szekus módszerek és intézkedésekSzekus módszerek és intézkedések

 

          Az erdélyi magyar sajtóban az elmúlt héten futótűzként terjedt a hír, hogy a marosvásárhelyi II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Gimnázium több diákjának a szüleit beidézte és tanúként hallgatta ki a korrupcióellenes ügyészség.

Légy az első aki kommentálja
Az üldözöttre emlékeztekAz üldözöttre emlékeztek

 

          Halálának évfordulója alkalmából (1998. február 17) Sepsiszentgyörgyön ebben az esztendőben szombat délután hajtottak fejet Wass Albert emberi nagysága előtt.

Légy az első aki kommentálja
A példaképünk volt és maradA példaképünk volt és marad

 

          Egy megcsonkított testű, idegen határok közé szorított, vagyonából kiforgatott, intézményeiből kilakoltatott, szülőföldjén üldözött nemzetnek nem marad más kapaszkodója csak a múltja. Életereje pedig az önazonosságát meghatározó nyelvéből és a kultúrájából fakad.

Légy az első aki kommentálja


2016 november 25 :: Publicisztika :: A jogainkat követeljük!
A jogainkat követeljük!

 

 

 

 

 

A jogainkat követeljük!

 

 

 

 

          Az 1918. december elsejei egyesülés a román nemzetnek és a romániai magyarságnak is egy győzelem volt – jelentette ki Liviu Dragnea a Szociáldemokrata Párt elnöke vasárnap este a Realitatea televízióban.

 

 

 

 

Liviu Dragnea

 Fotó: bugetul.ro

 

 

 

 

 

          Nem hagyhatjuk szó nélkül a korrupció miatt jogerősen két év felfüggesztett börtönbűntetésre ítélt pártvezér e vélekedését, mert pontosan tükrözi, miként viszonyulnak hozzánk, és hogyan vélekednek rólunk a Román Kommunista Párt szellemi utódjának vezéregyéniségei. Újra rádöbbent, hogy semmibe veszik és lenézik az erdélyi magyarságot, hiszen szellemi fogyatékosok közösségének tartanak, akik még a saját helyzetük felmérésére és megítélésére sem képesek. Éppen ezért, nyomatékosítanunk kell ország - világ nyilvánossága előtt, hogy igenis, mi a nagy egyesülésük veszteseinek, valamint kárvallottainak érezzük, illetve tekintjük magunkat. A román állam fennhatósága alatt eltöltött kilencvenkilenc esztendőben nekünk ugyanis csak a bánat és a könny jutott.

 

 

 

 

A Székely Szabadság Napja, Sepsiszentgyörgy 2015. 03. 10

Fotó: Bedő Zoltán

 

 

 

 

 

 

          Vagy talán örülnünk kellene, hogy elkobozták vagyonunkat, és koldusbotra jutattak minket? Hogy megfosztottak intézményeinktől és felszámolták iskolarendszerünket? Hogy mesterségesen megváltoztatták városaink etnikai összetételét és most a falvainkat akarják kiüresíteni? Vagy azért legyünk hálásak és boldogak, hogy saját szülőföldünkön ellenségként kezelnek, és kockázati tényezőnek tekintenek? Hogy naponta üldöznek, megaláznak és anyanyelvünk elsorvasztásán fáradoznak? Hogy folyamatosan kiszipolyozzák Erdélyt és az itt megtermelt adólejek kizárólag a Kárpátokon túli régiókat gazdagítják?

 

 

 

 

A Székely Szabadság Napja, Sepsiszentgyörgy 2015. 03. 10.

Fotó: Bedő Zoltán

 

 

 

         

          És, ha már ez a köztörvényes bűnöző rákényszerített minket e rövid számvetésre, egyúttal hangosan és jól érthetően kijelentjük: elegünk van a megalázásból, és az elnyomásból! Nem tűrjük tovább, hogy másodrangú állampolgárként kezeljenek minket! És azt sem, hogy koholt vádak alapján meghurcolhassák az értünk tenni akaró vezetőket! Ugyanakkor követeljük, hogy maradéktalanul tartsák be a ránk vonatkozó 1918 –as gyulafehérvári ígéreteket, melyek értelmében saját ügyeink intézése kizárólag ránk tartozik!

                       

 

 

 

  Bedő Zoltán: Székely Hírmondó

 

 

 

 

 

 

Kommentárok ( 0 )
Kommentáld
Lépj be a kontódba, hogy kommentáld ezt a cikket. ha még nincs kontód a kikelet.ro -n feliratkozhatsz itt
Login:

Elfelejtetted a jelszavad?


[ Vissza ]