Utolsó 10 cikk
Esély a megmaradásraEsély a megmaradásra

 

          Évtizedek óta egy ránk nézve végzetes folyamat, ingatlanjaink kiárusításának a cselekvő részvevői és ebből kifolyólag bűnrészesei vagyunk. Hiszen földjeink, erdeink, és házaink idegen kézbe történő juttatásának a megakadályozása helyett, inkább eladjuk őseink vagyonát.

Légy az első aki kommentálja
Gyűlöletszítás a hatalomért Gyűlöletszítás a hatalomért

         

          Kihasználva a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban való jelenlétét, az egyre erősödő magyarellenes hisztériáról, annak hátteréről és céljairól, semlegesítésének lehetőségeiről, valamint a magyar – román kapcsolatok jövőjéről faggattuk dr. Valentin Stant, a Bukaresti Egyetem Történelem Karának professzorát.

Légy az első aki kommentálja
Mi nem ünnepelhetünkMi nem ünnepelhetünk

 

          Újabb magyarellenes hisztériát váltott ki a román médiában Kelemen Hunor RMDSZ elnöknek ama kijelentése, mely szerint a románságnak el kell fogadnia, hogy mi nem fogjuk tudni és nem is akarjuk ünnepelni 1918-at.

Légy az első aki kommentálja
Államfő SzékelyföldönÁllamfő Székelyföldön

 

          Klaus Iohannis román államfő július 18 –n Hargita és Kovászna megyébe látogat, jelentette be meglepetésszerűen Madalina Dobrovolschi, az elnöki hivatal szóvivője.

Légy az első aki kommentálja
Örök bizonyosságÖrök bizonyosság

 

Isten az embert érző, gondolkodó, valamint tudattal és szabad akarattal rendelkező lénynek teremtette, ezzel megnyitván előtte a korlátlan fejlődés lehetőségét, de a csúfos bukásét is. És csak tiszteletet, szeretetet, valamint némi engedelmességet kért ezért cserébe.

Légy az első aki kommentálja
Múltunk ismerete a jövőnk zálogaMúltunk ismerete a jövőnk záloga

 

          1848. március 15. örökre beleégette magát a magyar nemzet lelkébe és tudatába, mert egy olyan dicsőséges korszaknak a kezdetét jelentette, melyre tudomásom szerint nem akad példa a történelemben.

Légy az első aki kommentálja
Székely SzabadságSzékely Szabadság

 

Immár 97 esztendeje, hogy a székely nemzet újból idegen uralom alá került. És ezúttal sem a saját hibájából, netán gyávaságából, hanem egy vérlázító békediktátum következtében, hiszen idegenek döntöttek rólunk - nélkülünk és akaratunk ellenére.

Légy az első aki kommentálja
Szekus módszerek és intézkedésekSzekus módszerek és intézkedések

 

          Az erdélyi magyar sajtóban az elmúlt héten futótűzként terjedt a hír, hogy a marosvásárhelyi II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Gimnázium több diákjának a szüleit beidézte és tanúként hallgatta ki a korrupcióellenes ügyészség.

Légy az első aki kommentálja
Az üldözöttre emlékeztekAz üldözöttre emlékeztek

 

          Halálának évfordulója alkalmából (1998. február 17) Sepsiszentgyörgyön ebben az esztendőben szombat délután hajtottak fejet Wass Albert emberi nagysága előtt.

Légy az első aki kommentálja
A példaképünk volt és maradA példaképünk volt és marad

 

          Egy megcsonkított testű, idegen határok közé szorított, vagyonából kiforgatott, intézményeiből kilakoltatott, szülőföldjén üldözött nemzetnek nem marad más kapaszkodója csak a múltja. Életereje pedig az önazonosságát meghatározó nyelvéből és a kultúrájából fakad.

Légy az első aki kommentálja


2016 december 06 :: Publicisztika :: Visszautasítjuk a fenyegetést
Visszautasítjuk a fenyegetést

 

 

 

 

 

Visszautasítjuk a fenyegetést

 

 

 

 

          „Orbán Viktor kormányának e kalandorai nem értik meg, hogy az igazi Románia a Tiszáig tart. Őrizzen meg az Isten benneteket attól, hogy ez egyszer csak eszünkbe jusson, budapesti csahos kutyák.” Így reagált Traian Băsescu volt államfő Szijjártó Péter magyar külügyminiszternek a magyar diplomatákhoz és minisztériumi alkalmazottakhoz intézett azon felhívására, mely megtiltotta a román nemzeti ünnep alkalmából szervezett ünnepségeken való részvételüket.

 

 

 

 

 

 

 

 

          Nyílt fenyegetés ez a javából, mégpedig egy jeles, de román részről agyon hallgatott évforduló küszöbén, ugyanis december 6 – án épp száz esztendeje annak, hogy Mackensen tábornok vezetésével a német és magyar csapatok bevonultak Bukarestbe. Mindez pedig az 1916. augusztus 27 bekövetkezett hadüzenet nélküli támadás következménye volt, melynek során Románia hátba támadta a vele szövetséges Magyar Királyságot.

 

 

 

 

 

 

 

 

          Úgy látszik azonban, hogy az sorozatos árulások júdásdíjaként innen-onnan elcsent területekkel megnövelt ország volt és jelenlegi vezetői semmit sem tanultak a történtekből és ismét, illetve még mindig Magyarországra acsarkodnak. Ha nem így lenne ugyanis, el kellett volna, határolódjanak a Romániát tíz éven át kormányozó, de már levitézlett hajóskapitány ilyen és hasonló megnyilvánulásaitól. Már csak azért is, mert egy szövetségest illet hadüzenettel felérő kijelentésekkel, egy olyan történelmi pillanatban, amikor ez súlyos következményekkel járhat mindkét félre nézve. Jelenleg ugyanis folyamatos támadás éri Európát, ezért az összefogás idejét éljük és nem az ellenségeskedését.

 

 

 

 

 

 

 

 

          Ennek ellenére azonban nem hallgathatjuk el az igazságot, és az 1862 óta létező Románia nyugati határával kapcsolatban kénytelenek vagyunk emlékeztetni, hogy a trianoni diktátumig az a Kárpátok hágóinál véget. Onnan ugyanis az Árpád nagyfejedelem által 890 táján újraalapított magyar állam vette kezdetét, melynek fennhatósága alá tartoztak évszázadokon át a román vajdaságok is. Cserébe pedig a mindenkori magyar uralkodó, majd Mohács után az erdélyi fejedelem védelme alatt álltak, Bukaresten is nem egyszer vonultak végig székely hadak.

 

 

 

 

 

 

 

 

          Szijjártó Péter december elsejével kapcsolatos intézkedéséről pedig úgy vélekedünk, hogy nem csak jogos, hanem üdvözlendő is, hiszen már rég véget kellett volna vetni a nemtelen és megalázó hajlongásnak.

 

 

 

 

Bedő Zoltán: Székely Hírmondó

 

Kommentárok ( 0 )
Kommentáld
Lépj be a kontódba, hogy kommentáld ezt a cikket. ha még nincs kontód a kikelet.ro -n feliratkozhatsz itt
Login:

Elfelejtetted a jelszavad?


[ Vissza ]