Utolsó 10 cikk
Tudatos rémhírkeltés?Tudatos rémhírkeltés?

 

          „Meg nem erősített hírek szerint, a mai napon megérkezett Sepsiszentgyörgyre a Románia által az EU követelésének megfelelően befogadott migránsok első ötvenfős csoportja, amelyet a városban telepített le a román hatalom."  

Légy az első aki kommentálja
Rágalmaz és félrevezetRágalmaz és félrevezet

 

          Háborús bűnök és népirtás nyilvános támogatása, illetve demagóg eszmék nyilvános hirdetése vádjával tett feljelentést a brassói táblabíróság mellett működő ügyészségen Mircea Diacon, a Kovászna Megyei Fogyasztóvédelmi Hatóság vezetője, Tamás Sándor, Kovászna megye önkormányzatának elnöke ellen

Légy az első aki kommentálja
A közös imádság felhajtó ereje.A közös imádság felhajtó ereje.

 

Amint a testnek, úgy a léleknek is szüksége van táplálékra, melynek alapját, mint kenyérben a kovász, az Ige képezi. Hiszen van-e, lehet-e, bárminek mélyebb szellemi és igazságtöltete, mint Isten kimondott, kinyilatkoztatott, vagy megtestesült szavának?

Légy az első aki kommentálja
Szabadságot követelünk!Szabadságot követelünk!

 

          Hétfő esti maratoni ülésén, a Szociáldemokrata Párt Országos végrehajtó Bizottsága megvonta a támogatást Mihai Tudose kormányfőtől, aki ezt követően bejelentette, hogy azonnali hatállyal lemond. Mi, erdélyi magyarok akár örülhetnénk is a hír hallatán, hiszen megszabadultunk a székelyeket akasztással fenyegető miniszterelnöktől, de sajnos erre semmi okunk.

Légy az első aki kommentálja
Példaképünk marad Példaképünk marad

 

          Születésének 110. évfordulóján (1908. január 8.) Gróf Czegei Wass Albert erdélyi nagybirtokosra, katonatisztre, íróra, költőre, közéleti személyiségre és politikusra emlékezünk. Egy olyan egyéniségre, aki a vészterhelt 20. század legsötétebb időszakaiban is erkölcsi fáklyaként lobogva mutatta az irányt amerre haladnunk kellett és az utat, amelyen a fényre juthatunk.

Légy az első aki kommentálja
A kormányfőnek távozni kellA kormányfőnek távozni kell

 

 

          Amennyiben a székely zászlót kitűzik a helyi intézményekre, mellette fognak lógni a helyi felelősök is – fenyegette meg Mihai Tudose a székelyeket a Realitatea hírtelevízió egyenes adásában.

Légy az első aki kommentálja
Madéfalva üzeneteMadéfalva üzenete

 

          1764. január 7. vérrel íródott be a székelység történelmébe. E nap hajnalán, ugyanis Madéfalván több száz ártatlan személyt, köztük gyermekeket, asszonyokat és öregeket gyilkoltak halomra báró Siskovicz (mások szerint Siskovics vagy Siskowich) József altábornagy parancsára, Caratto osztrák császári ezredes katonái.

Légy az első aki kommentálja
Embert próbáló időkEmbert próbáló idők

 

          Óesztendő vége és az újnak kezdete a vissza, illetve magunkba tekintés, összegzés és számadás időszaka kell, hogy legyen. Csak így tudjuk ugyanis megállapítani, hogy földi létünk vándorútján most éppen hol járunk, és milyen irányba tartunk.

Légy az első aki kommentálja
Cinkos magyarellenességCinkos magyarellenesség

 

          Az ünneplés egy természetes emberi szükséglet, ezért egyénnek és közösségeknek egyaránt jogában áll, mint ahogy az erre okot adó esemény kiválasztása is. Ez utóbbi során viszont tekintettel kellene lenni mások érzékenységére is.

Légy az első aki kommentálja
Románia nem jogállamRománia nem jogállam

 

          November 15 – én Sepsiszentgyörgyön újra bebizonyosodott, hogy Románia nem jogállam, hiszen egy olyan ország, melyben csendőr bakanccsal tiporják el a magyar nemzeti közösség akaratát, nem nevezhető annak.

Légy az első aki kommentálja


2016 december 06 :: Publicisztika :: Visszautasítjuk a fenyegetést
Visszautasítjuk a fenyegetést

 

 

 

 

 

Visszautasítjuk a fenyegetést

 

 

 

 

          „Orbán Viktor kormányának e kalandorai nem értik meg, hogy az igazi Románia a Tiszáig tart. Őrizzen meg az Isten benneteket attól, hogy ez egyszer csak eszünkbe jusson, budapesti csahos kutyák.” Így reagált Traian Băsescu volt államfő Szijjártó Péter magyar külügyminiszternek a magyar diplomatákhoz és minisztériumi alkalmazottakhoz intézett azon felhívására, mely megtiltotta a román nemzeti ünnep alkalmából szervezett ünnepségeken való részvételüket.

 

 

 

 

 

 

 

 

          Nyílt fenyegetés ez a javából, mégpedig egy jeles, de román részről agyon hallgatott évforduló küszöbén, ugyanis december 6 – án épp száz esztendeje annak, hogy Mackensen tábornok vezetésével a német és magyar csapatok bevonultak Bukarestbe. Mindez pedig az 1916. augusztus 27 bekövetkezett hadüzenet nélküli támadás következménye volt, melynek során Románia hátba támadta a vele szövetséges Magyar Királyságot.

 

 

 

 

 

 

 

 

          Úgy látszik azonban, hogy az sorozatos árulások júdásdíjaként innen-onnan elcsent területekkel megnövelt ország volt és jelenlegi vezetői semmit sem tanultak a történtekből és ismét, illetve még mindig Magyarországra acsarkodnak. Ha nem így lenne ugyanis, el kellett volna, határolódjanak a Romániát tíz éven át kormányozó, de már levitézlett hajóskapitány ilyen és hasonló megnyilvánulásaitól. Már csak azért is, mert egy szövetségest illet hadüzenettel felérő kijelentésekkel, egy olyan történelmi pillanatban, amikor ez súlyos következményekkel járhat mindkét félre nézve. Jelenleg ugyanis folyamatos támadás éri Európát, ezért az összefogás idejét éljük és nem az ellenségeskedését.

 

 

 

 

 

 

 

 

          Ennek ellenére azonban nem hallgathatjuk el az igazságot, és az 1862 óta létező Románia nyugati határával kapcsolatban kénytelenek vagyunk emlékeztetni, hogy a trianoni diktátumig az a Kárpátok hágóinál véget. Onnan ugyanis az Árpád nagyfejedelem által 890 táján újraalapított magyar állam vette kezdetét, melynek fennhatósága alá tartoztak évszázadokon át a román vajdaságok is. Cserébe pedig a mindenkori magyar uralkodó, majd Mohács után az erdélyi fejedelem védelme alatt álltak, Bukaresten is nem egyszer vonultak végig székely hadak.

 

 

 

 

 

 

 

 

          Szijjártó Péter december elsejével kapcsolatos intézkedéséről pedig úgy vélekedünk, hogy nem csak jogos, hanem üdvözlendő is, hiszen már rég véget kellett volna vetni a nemtelen és megalázó hajlongásnak.

 

 

 

 

Bedő Zoltán: Székely Hírmondó

 

Kommentárok ( 0 )
Kommentáld
Lépj be a kontódba, hogy kommentáld ezt a cikket. ha még nincs kontód a kikelet.ro -n feliratkozhatsz itt
Login:

Elfelejtetted a jelszavad?


[ Vissza ]