Utolsó 10 cikk
Nem hagyhatjuk szó nélkülNem hagyhatjuk szó nélkül

 

          Az elmúlt nyolc esztendő legnagyobb kormány ellenes tűntetése zajlott szombaton este Budapesten. Joguk van hozzá, hiszen egy működő demokrácia ezt lehetővé teszi. Sokat mondó azonban, hogy erre mindössze hat nappal a FIDESZ – KDMP pártszövetség elsöprő, győzelmét hozó parlamenti választások után került sor.

 

Légy az első aki kommentálja
Az intő ukrán példaAz intő ukrán példa

 

          A Magyarországon vasárnap lezajlott parlamenti választás eredményei csak szombaton fognak majd véglegessé válni, azonban a leadott szavazatok 98% - a megszámlálása után az már kiderült, hogy a FIDESZ – KDMP koalíció elsöprő győzelmet aratott.  

Légy az első aki kommentálja
Fontoljuk megFontoljuk meg

 

 

          Európa nyugati fele egyre nagyobb léptekkel rohan a vesztébe. És ez a folyamat visszafordíthatatlannak tűnik, mert megroppantották az egykor hatalmas és befolyásos nemzetek gerincét.Európa nyugati fele egyre nagyobb léptekkel rohan a vesztébe. 

Légy az első aki kommentálja
Nem adhatjuk felNem adhatjuk fel

 

          Húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe, hiszen nagypénteken bekövetkezett kereszthalálával Jézus megváltotta bűneitől az emberiséget. Vasárnapi feltámadása által pedig az elmúlás fölött is győzedelmeskedett és ezzel beteljesítette a próféciát.  

Légy az első aki kommentálja
Ördögi színjátékÖrdögi színjáték

 

          Felháborító ugyan, de nem meglepő a román taláros testület hétfői döntése, mely kimondja, hogy a marosvásárhelyi római katolikus iskola újraalapításáról rendelkező törvény alkotmányellenes. 

Légy az első aki kommentálja
SzabadságharcainkSzabadságharcaink

 

       Az 1848 – 49 – es magyar forradalom és szabadságharc magasztos eszméinek, valamint dicső tetteinek emlékezete örökre beleégett a nemzet lelkébe, illetve tudatába. Onnan pedig sem utasítással, sem parancsszóval, de még fenyegetőzéssel sem lehet kitörülni, mert ez a mi szellemi örökségünk és az is marad.

Légy az első aki kommentálja
Tiltott megemlékezésTiltott megemlékezés

   

     Halálának (1998. 02. 17) évfordulóján, Sepsiszentgyörgyön immár negyedik alkalommal hajtottak fejet Wass Albert emberi nagysága előtt a vártemplom fala mellett tiszteletére ültetett fa tövében elhelyezett emléktáblánál. Az idei megemlékezést azonban beárnyékolta a rendőrség, fenyegetésnek is beillő átirata, melyben a rendezvény megtartásának súlyos következményeire figyelmeztették az érintetteteket.

Légy az első aki kommentálja
Fenyegetés és jogsértésFenyegetés és jogsértés

 

      A 2002/31 – es sürgősségi kormányrendelet 5. cikkelye szerint Romániában 3 hónaptól 3 évig terjedő börtönnel és bizonyos jogok megvonásával büntethető az emberiesség elleni népirtásért, illetve háborús bűncselekményekért elítélt személyek kultuszának nyilvánosság előtt történő népszerűsítése

Légy az első aki kommentálja
Tudatos rémhírkeltés?Tudatos rémhírkeltés?

 

          „Meg nem erősített hírek szerint, a mai napon megérkezett Sepsiszentgyörgyre a Románia által az EU követelésének megfelelően befogadott migránsok első ötvenfős csoportja, amelyet a városban telepített le a román hatalom."  

Légy az első aki kommentálja
Rágalmaz és félrevezetRágalmaz és félrevezet

 

          Háborús bűnök és népirtás nyilvános támogatása, illetve demagóg eszmék nyilvános hirdetése vádjával tett feljelentést a brassói táblabíróság mellett működő ügyészségen Mircea Diacon, a Kovászna Megyei Fogyasztóvédelmi Hatóság vezetője, Tamás Sándor, Kovászna megye önkormányzatának elnöke ellen

Légy az első aki kommentálja


2016 december 06 :: Publicisztika :: Visszautasítjuk a fenyegetést
Visszautasítjuk a fenyegetést

 

 

 

 

 

Visszautasítjuk a fenyegetést

 

 

 

 

          „Orbán Viktor kormányának e kalandorai nem értik meg, hogy az igazi Románia a Tiszáig tart. Őrizzen meg az Isten benneteket attól, hogy ez egyszer csak eszünkbe jusson, budapesti csahos kutyák.” Így reagált Traian Băsescu volt államfő Szijjártó Péter magyar külügyminiszternek a magyar diplomatákhoz és minisztériumi alkalmazottakhoz intézett azon felhívására, mely megtiltotta a román nemzeti ünnep alkalmából szervezett ünnepségeken való részvételüket.

 

 

 

 

 

 

 

 

          Nyílt fenyegetés ez a javából, mégpedig egy jeles, de román részről agyon hallgatott évforduló küszöbén, ugyanis december 6 – án épp száz esztendeje annak, hogy Mackensen tábornok vezetésével a német és magyar csapatok bevonultak Bukarestbe. Mindez pedig az 1916. augusztus 27 bekövetkezett hadüzenet nélküli támadás következménye volt, melynek során Románia hátba támadta a vele szövetséges Magyar Királyságot.

 

 

 

 

 

 

 

 

          Úgy látszik azonban, hogy az sorozatos árulások júdásdíjaként innen-onnan elcsent területekkel megnövelt ország volt és jelenlegi vezetői semmit sem tanultak a történtekből és ismét, illetve még mindig Magyarországra acsarkodnak. Ha nem így lenne ugyanis, el kellett volna, határolódjanak a Romániát tíz éven át kormányozó, de már levitézlett hajóskapitány ilyen és hasonló megnyilvánulásaitól. Már csak azért is, mert egy szövetségest illet hadüzenettel felérő kijelentésekkel, egy olyan történelmi pillanatban, amikor ez súlyos következményekkel járhat mindkét félre nézve. Jelenleg ugyanis folyamatos támadás éri Európát, ezért az összefogás idejét éljük és nem az ellenségeskedését.

 

 

 

 

 

 

 

 

          Ennek ellenére azonban nem hallgathatjuk el az igazságot, és az 1862 óta létező Románia nyugati határával kapcsolatban kénytelenek vagyunk emlékeztetni, hogy a trianoni diktátumig az a Kárpátok hágóinál véget. Onnan ugyanis az Árpád nagyfejedelem által 890 táján újraalapított magyar állam vette kezdetét, melynek fennhatósága alá tartoztak évszázadokon át a román vajdaságok is. Cserébe pedig a mindenkori magyar uralkodó, majd Mohács után az erdélyi fejedelem védelme alatt álltak, Bukaresten is nem egyszer vonultak végig székely hadak.

 

 

 

 

 

 

 

 

          Szijjártó Péter december elsejével kapcsolatos intézkedéséről pedig úgy vélekedünk, hogy nem csak jogos, hanem üdvözlendő is, hiszen már rég véget kellett volna vetni a nemtelen és megalázó hajlongásnak.

 

 

 

 

Bedő Zoltán: Székely Hírmondó

 

Kommentárok ( 0 )
Kommentáld
Lépj be a kontódba, hogy kommentáld ezt a cikket. ha még nincs kontód a kikelet.ro -n feliratkozhatsz itt
Login:

Elfelejtetted a jelszavad?


[ Vissza ]