Utolsó 10 cikk
A megmaradás életerő kérdéseA megmaradás életerő kérdése

           A múltba tekintve, de a jövőbe nézve, derűlátón, de nem elbizakodottan, kellő szerénységgel, de határozottan fogalmazta meg a valóság alapjára épített, azonban merészen felfelé ívelő terveit Orbán Viktor, a miniszterelnöki eskü letétele után. Úgy, ahogyan ez egy magyar kormányfőtől elvárható.

Légy az első aki kommentálja
A magyar érdek és igazság védelmébenA magyar érdek és igazság védelmében

 

          Magyarországot és annak demokratikusan megválasztott kormányát gyalázták az Európai Parlament április 26 – án lezajlott ülésén, aljas rágalmak és hazugságok tömkelegét zúdítva rájuk. Minderre pedig a LIBE Bizottság, anyaországunkról szóló jelentéstervezetének az ismertetése szolgáltatott alkalmat és nyújtott lehetőséget. 

Légy az első aki kommentálja
Nem hagyhatjuk szó nélkülNem hagyhatjuk szó nélkül

 

          Az elmúlt nyolc esztendő legnagyobb kormány ellenes tűntetése zajlott szombaton este Budapesten. Joguk van hozzá, hiszen egy működő demokrácia ezt lehetővé teszi. Sokat mondó azonban, hogy erre mindössze hat nappal a FIDESZ – KDMP pártszövetség elsöprő, győzelmét hozó parlamenti választások után került sor.

 

Légy az első aki kommentálja
Az intő ukrán példaAz intő ukrán példa

 

          A Magyarországon vasárnap lezajlott parlamenti választás eredményei csak szombaton fognak majd véglegessé válni, azonban a leadott szavazatok 98% - a megszámlálása után az már kiderült, hogy a FIDESZ – KDMP koalíció elsöprő győzelmet aratott.  

Légy az első aki kommentálja
Fontoljuk megFontoljuk meg

 

 

          Európa nyugati fele egyre nagyobb léptekkel rohan a vesztébe. És ez a folyamat visszafordíthatatlannak tűnik, mert megroppantották az egykor hatalmas és befolyásos nemzetek gerincét.Európa nyugati fele egyre nagyobb léptekkel rohan a vesztébe. 

Légy az első aki kommentálja
Nem adhatjuk felNem adhatjuk fel

 

          Húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe, hiszen nagypénteken bekövetkezett kereszthalálával Jézus megváltotta bűneitől az emberiséget. Vasárnapi feltámadása által pedig az elmúlás fölött is győzedelmeskedett és ezzel beteljesítette a próféciát.  

Légy az első aki kommentálja
Ördögi színjátékÖrdögi színjáték

 

          Felháborító ugyan, de nem meglepő a román taláros testület hétfői döntése, mely kimondja, hogy a marosvásárhelyi római katolikus iskola újraalapításáról rendelkező törvény alkotmányellenes. 

Légy az első aki kommentálja
SzabadságharcainkSzabadságharcaink

 

       Az 1848 – 49 – es magyar forradalom és szabadságharc magasztos eszméinek, valamint dicső tetteinek emlékezete örökre beleégett a nemzet lelkébe, illetve tudatába. Onnan pedig sem utasítással, sem parancsszóval, de még fenyegetőzéssel sem lehet kitörülni, mert ez a mi szellemi örökségünk és az is marad.

Légy az első aki kommentálja
Tiltott megemlékezésTiltott megemlékezés

   

     Halálának (1998. 02. 17) évfordulóján, Sepsiszentgyörgyön immár negyedik alkalommal hajtottak fejet Wass Albert emberi nagysága előtt a vártemplom fala mellett tiszteletére ültetett fa tövében elhelyezett emléktáblánál. Az idei megemlékezést azonban beárnyékolta a rendőrség, fenyegetésnek is beillő átirata, melyben a rendezvény megtartásának súlyos következményeire figyelmeztették az érintetteteket.

Légy az első aki kommentálja
Fenyegetés és jogsértésFenyegetés és jogsértés

 

      A 2002/31 – es sürgősségi kormányrendelet 5. cikkelye szerint Romániában 3 hónaptól 3 évig terjedő börtönnel és bizonyos jogok megvonásával büntethető az emberiesség elleni népirtásért, illetve háborús bűncselekményekért elítélt személyek kultuszának nyilvánosság előtt történő népszerűsítése

Légy az első aki kommentálja


2018 január 15 :: Publicisztika :: A kormányfőnek távozni kell
A kormányfőnek távozni kell


 

 

 

 

A kormányfőnek távozni kell

 

 

 

 

          Amennyiben a székely zászlót kitűzik a helyi intézményekre, mellette fognak lógni a helyi felelősök is – fenyegette meg Mihai Tudose a székelyeket a Realitatea hírtelevízió egyenes adásában. Bármennyire is megdöbbentő és felháborító azonban, egy ilyen hadüzenettel is felérő kormányfői nyilatkozat, számunkra pozitív hozadéka is van. Lerántotta ugyanis a leplet a bukaresti hatalom velünk kapcsolatos szándékairól. Ez pedig Trianon óta az erdélyi magyar jelenlét felszámolása volt és maradt, társadalmi rendszerektől és politikai színezettől függetlenül.

 

 

 

 

 

 

 

          A történtek fényében ismételten megállapítható, hogy politikusaink már 28 esztendeje rossz úton járnak. A létünkre törő hódítókkal ugyanis nem szabad egyezkedni, mert ezzel lassú, de óhatatlanul bekövetkező öngyilkosságot követünk el. Újra bebizonyosodott, hogy a nekünk tett apró és bármikor visszavonható engedmények az éberségünk elaltatását és a küzdeni akarásunk lanyhulását szolgáló gesztusok voltak csupán. Céljuk pedig a megmaradásunkat biztosító jogok törvénybe iktatásának elodázása volt. Az idő múlásával folyamatosan fogyó és gyengülő magyarság számára ugyanis ez egyre elérhetetlenebbé válik.

 

 

 

 

 

 

 

 

          Szükségünk volt tehát erre a kirívóan durva és aljas szándékokat tükröző nyilatkozatra, melynek sokkoló hatása remélhetőleg mindnyájunkat ráébreszt az kislépesek politikájának téves és veszélyes voltára. Tudatosítja bennünk, hogy a gyarmatosítók csak kényszer hatására fognak hozzánk másképp viszonyulni. Ennek pedig a parlamenti tiltakozástól az utcára vonuláson át a polgári engedetlenségig több, a jelenlegi alkotmány által is biztosított formája van, csak éppen élni kell vele.

 

 

 

 

 

 

 

          Első lépésként a minket fenyegető kormányfő lemondását és felelősségre vonását kell követelni, mert kijelentése a büntető törvénykönyv több, köztük a gyűlöletkeltésre, uszításra és népirtásra vonatkozó cikkelyébe ütközik. A 21. század Európájában egy ilyen súlyos kijelentés különben sem hangozhat el következmények nélkül, még Románia miniszterelnökének a szájából sem.

 

 

 

Bedő Zoltán: Székely Hírmondó

Kommentárok ( 0 )
Kommentáld
Lépj be a kontódba, hogy kommentáld ezt a cikket. ha még nincs kontód a kikelet.ro -n feliratkozhatsz itt
Login:

Elfelejtetted a jelszavad?


[ Vissza ]