Utolsó 10 cikk
SzabadságharcainkSzabadságharcaink

 

       Az 1848 – 49 – es magyar forradalom és szabadságharc magasztos eszméinek, valamint dicső tetteinek emlékezete örökre beleégett a nemzet lelkébe, illetve tudatába. Onnan pedig sem utasítással, sem parancsszóval, de még fenyegetőzéssel sem lehet kitörülni, mert ez a mi szellemi örökségünk és az is marad.

Légy az első aki kommentálja
Tiltott megemlékezésTiltott megemlékezés

   

     Halálának (1998. 02. 17) évfordulóján, Sepsiszentgyörgyön immár negyedik alkalommal hajtottak fejet Wass Albert emberi nagysága előtt a vártemplom fala mellett tiszteletére ültetett fa tövében elhelyezett emléktáblánál. Az idei megemlékezést azonban beárnyékolta a rendőrség, fenyegetésnek is beillő átirata, melyben a rendezvény megtartásának súlyos következményeire figyelmeztették az érintetteteket.

Légy az első aki kommentálja
Fenyegetés és jogsértésFenyegetés és jogsértés

 

      A 2002/31 – es sürgősségi kormányrendelet 5. cikkelye szerint Romániában 3 hónaptól 3 évig terjedő börtönnel és bizonyos jogok megvonásával büntethető az emberiesség elleni népirtásért, illetve háborús bűncselekményekért elítélt személyek kultuszának nyilvánosság előtt történő népszerűsítése

Légy az első aki kommentálja
Tudatos rémhírkeltés?Tudatos rémhírkeltés?

 

          „Meg nem erősített hírek szerint, a mai napon megérkezett Sepsiszentgyörgyre a Románia által az EU követelésének megfelelően befogadott migránsok első ötvenfős csoportja, amelyet a városban telepített le a román hatalom."  

Légy az első aki kommentálja
Rágalmaz és félrevezetRágalmaz és félrevezet

 

          Háborús bűnök és népirtás nyilvános támogatása, illetve demagóg eszmék nyilvános hirdetése vádjával tett feljelentést a brassói táblabíróság mellett működő ügyészségen Mircea Diacon, a Kovászna Megyei Fogyasztóvédelmi Hatóság vezetője, Tamás Sándor, Kovászna megye önkormányzatának elnöke ellen

Légy az első aki kommentálja
A közös imádság felhajtó ereje.A közös imádság felhajtó ereje.

 

Amint a testnek, úgy a léleknek is szüksége van táplálékra, melynek alapját, mint kenyérben a kovász, az Ige képezi. Hiszen van-e, lehet-e, bárminek mélyebb szellemi és igazságtöltete, mint Isten kimondott, kinyilatkoztatott, vagy megtestesült szavának?

Légy az első aki kommentálja
Szabadságot követelünk!Szabadságot követelünk!

 

          Hétfő esti maratoni ülésén, a Szociáldemokrata Párt Országos végrehajtó Bizottsága megvonta a támogatást Mihai Tudose kormányfőtől, aki ezt követően bejelentette, hogy azonnali hatállyal lemond. Mi, erdélyi magyarok akár örülhetnénk is a hír hallatán, hiszen megszabadultunk a székelyeket akasztással fenyegető miniszterelnöktől, de sajnos erre semmi okunk.

Légy az első aki kommentálja
Példaképünk marad Példaképünk marad

 

          Születésének 110. évfordulóján (1908. január 8.) Gróf Czegei Wass Albert erdélyi nagybirtokosra, katonatisztre, íróra, költőre, közéleti személyiségre és politikusra emlékezünk. Egy olyan egyéniségre, aki a vészterhelt 20. század legsötétebb időszakaiban is erkölcsi fáklyaként lobogva mutatta az irányt amerre haladnunk kellett és az utat, amelyen a fényre juthatunk.

Légy az első aki kommentálja
A kormányfőnek távozni kellA kormányfőnek távozni kell

 

 

          Amennyiben a székely zászlót kitűzik a helyi intézményekre, mellette fognak lógni a helyi felelősök is – fenyegette meg Mihai Tudose a székelyeket a Realitatea hírtelevízió egyenes adásában.

Légy az első aki kommentálja
Madéfalva üzeneteMadéfalva üzenete

 

          1764. január 7. vérrel íródott be a székelység történelmébe. E nap hajnalán, ugyanis Madéfalván több száz ártatlan személyt, köztük gyermekeket, asszonyokat és öregeket gyilkoltak halomra báró Siskovicz (mások szerint Siskovics vagy Siskowich) József altábornagy parancsára, Caratto osztrák császári ezredes katonái.

Légy az első aki kommentálja


2018 január 15 :: Publicisztika :: A kormányfőnek távozni kell
A kormányfőnek távozni kell


 

 

 

 

A kormányfőnek távozni kell

 

 

 

 

          Amennyiben a székely zászlót kitűzik a helyi intézményekre, mellette fognak lógni a helyi felelősök is – fenyegette meg Mihai Tudose a székelyeket a Realitatea hírtelevízió egyenes adásában. Bármennyire is megdöbbentő és felháborító azonban, egy ilyen hadüzenettel is felérő kormányfői nyilatkozat, számunkra pozitív hozadéka is van. Lerántotta ugyanis a leplet a bukaresti hatalom velünk kapcsolatos szándékairól. Ez pedig Trianon óta az erdélyi magyar jelenlét felszámolása volt és maradt, társadalmi rendszerektől és politikai színezettől függetlenül.

 

 

 

 

 

 

 

          A történtek fényében ismételten megállapítható, hogy politikusaink már 28 esztendeje rossz úton járnak. A létünkre törő hódítókkal ugyanis nem szabad egyezkedni, mert ezzel lassú, de óhatatlanul bekövetkező öngyilkosságot követünk el. Újra bebizonyosodott, hogy a nekünk tett apró és bármikor visszavonható engedmények az éberségünk elaltatását és a küzdeni akarásunk lanyhulását szolgáló gesztusok voltak csupán. Céljuk pedig a megmaradásunkat biztosító jogok törvénybe iktatásának elodázása volt. Az idő múlásával folyamatosan fogyó és gyengülő magyarság számára ugyanis ez egyre elérhetetlenebbé válik.

 

 

 

 

 

 

 

 

          Szükségünk volt tehát erre a kirívóan durva és aljas szándékokat tükröző nyilatkozatra, melynek sokkoló hatása remélhetőleg mindnyájunkat ráébreszt az kislépesek politikájának téves és veszélyes voltára. Tudatosítja bennünk, hogy a gyarmatosítók csak kényszer hatására fognak hozzánk másképp viszonyulni. Ennek pedig a parlamenti tiltakozástól az utcára vonuláson át a polgári engedetlenségig több, a jelenlegi alkotmány által is biztosított formája van, csak éppen élni kell vele.

 

 

 

 

 

 

 

          Első lépésként a minket fenyegető kormányfő lemondását és felelősségre vonását kell követelni, mert kijelentése a büntető törvénykönyv több, köztük a gyűlöletkeltésre, uszításra és népirtásra vonatkozó cikkelyébe ütközik. A 21. század Európájában egy ilyen súlyos kijelentés különben sem hangozhat el következmények nélkül, még Románia miniszterelnökének a szájából sem.

 

 

 

Bedő Zoltán: Székely Hírmondó

Kommentárok ( 0 )
Kommentáld
Lépj be a kontódba, hogy kommentáld ezt a cikket. ha még nincs kontód a kikelet.ro -n feliratkozhatsz itt
Login:

Elfelejtetted a jelszavad?


[ Vissza ]