Utolsó 10 cikk
Tudatos rémhírkeltés?Tudatos rémhírkeltés?

 

          „Meg nem erősített hírek szerint, a mai napon megérkezett Sepsiszentgyörgyre a Románia által az EU követelésének megfelelően befogadott migránsok első ötvenfős csoportja, amelyet a városban telepített le a román hatalom."  

Légy az első aki kommentálja
Rágalmaz és félrevezetRágalmaz és félrevezet

 

          Háborús bűnök és népirtás nyilvános támogatása, illetve demagóg eszmék nyilvános hirdetése vádjával tett feljelentést a brassói táblabíróság mellett működő ügyészségen Mircea Diacon, a Kovászna Megyei Fogyasztóvédelmi Hatóság vezetője, Tamás Sándor, Kovászna megye önkormányzatának elnöke ellen

Légy az első aki kommentálja
A közös imádság felhajtó ereje.A közös imádság felhajtó ereje.

 

Amint a testnek, úgy a léleknek is szüksége van táplálékra, melynek alapját, mint kenyérben a kovász, az Ige képezi. Hiszen van-e, lehet-e, bárminek mélyebb szellemi és igazságtöltete, mint Isten kimondott, kinyilatkoztatott, vagy megtestesült szavának?

Légy az első aki kommentálja
Szabadságot követelünk!Szabadságot követelünk!

 

          Hétfő esti maratoni ülésén, a Szociáldemokrata Párt Országos végrehajtó Bizottsága megvonta a támogatást Mihai Tudose kormányfőtől, aki ezt követően bejelentette, hogy azonnali hatállyal lemond. Mi, erdélyi magyarok akár örülhetnénk is a hír hallatán, hiszen megszabadultunk a székelyeket akasztással fenyegető miniszterelnöktől, de sajnos erre semmi okunk.

Légy az első aki kommentálja
Példaképünk marad Példaképünk marad

 

          Születésének 110. évfordulóján (1908. január 8.) Gróf Czegei Wass Albert erdélyi nagybirtokosra, katonatisztre, íróra, költőre, közéleti személyiségre és politikusra emlékezünk. Egy olyan egyéniségre, aki a vészterhelt 20. század legsötétebb időszakaiban is erkölcsi fáklyaként lobogva mutatta az irányt amerre haladnunk kellett és az utat, amelyen a fényre juthatunk.

Légy az első aki kommentálja
A kormányfőnek távozni kellA kormányfőnek távozni kell

 

 

          Amennyiben a székely zászlót kitűzik a helyi intézményekre, mellette fognak lógni a helyi felelősök is – fenyegette meg Mihai Tudose a székelyeket a Realitatea hírtelevízió egyenes adásában.

Légy az első aki kommentálja
Madéfalva üzeneteMadéfalva üzenete

 

          1764. január 7. vérrel íródott be a székelység történelmébe. E nap hajnalán, ugyanis Madéfalván több száz ártatlan személyt, köztük gyermekeket, asszonyokat és öregeket gyilkoltak halomra báró Siskovicz (mások szerint Siskovics vagy Siskowich) József altábornagy parancsára, Caratto osztrák császári ezredes katonái.

Légy az első aki kommentálja
Embert próbáló időkEmbert próbáló idők

 

          Óesztendő vége és az újnak kezdete a vissza, illetve magunkba tekintés, összegzés és számadás időszaka kell, hogy legyen. Csak így tudjuk ugyanis megállapítani, hogy földi létünk vándorútján most éppen hol járunk, és milyen irányba tartunk.

Légy az első aki kommentálja
Cinkos magyarellenességCinkos magyarellenesség

 

          Az ünneplés egy természetes emberi szükséglet, ezért egyénnek és közösségeknek egyaránt jogában áll, mint ahogy az erre okot adó esemény kiválasztása is. Ez utóbbi során viszont tekintettel kellene lenni mások érzékenységére is.

Légy az első aki kommentálja
Románia nem jogállamRománia nem jogállam

 

          November 15 – én Sepsiszentgyörgyön újra bebizonyosodott, hogy Románia nem jogállam, hiszen egy olyan ország, melyben csendőr bakanccsal tiporják el a magyar nemzeti közösség akaratát, nem nevezhető annak.

Légy az első aki kommentálja


2018 február 06 :: Publicisztika :: Rágalmaz és félrevezet
Rágalmaz és félrevezet

 

 

 

 

 

Rágalmaz és félrevezet

 

 

 

 

      Háborús bűnök és népirtás nyilvános támogatása, illetve demagóg eszmék nyilvános hirdetése vádjával tett feljelentést a brassói táblabíróság mellett működő ügyészségen Mircea Diacon, a Kovászna Megyei Fogyasztóvédelmi Hatóság vezetője, Tamás Sándor, Kovászna megye önkormányzatának elnöke ellen – terjed a hír napok óta a világhálón.

 

 

 

 

 

 

 

 

          A főellenőr eme lépését pedig a háromszéki elöljáró ama, a sajtó nyilvánossága előtt elhangzott vélekedése váltotta ki, mely szerint „a Kovászna megyei fogyasztóvédelmi hatóság úgy működik, mint száz évvel ezelőtt Amerikában a Ku-Klux-Klan: állami segédlettel alkalmazza a kettős mércét és meg akarnak bélyegezni egy népcsoportot.”

 

 

 

 

 

 

 

          Diaconu magatartása nem meglepő, hiszen köztudottan megragad minden alkalmat és lehetőséget, hogy a székely – magyaroknak egyéni, vagy közösségi szinten ártson. És ilyen sajnos akad bőven, mert egy olyan hatóság élén ültették a nyakunkba – nyilván nem véletlenül, amely még a kákán is csomót talál, ha éppen arra szottyan kedve. És miért ne találna, ha erre még megbízatást is kapott?

 

 

 

 

 

 

 

 

          Így eshetett meg, hogy a fogyasztókat valóban hátrányosan, vagy károsan érintő esetek kiszűrése, valamint az ezekhez vezető okok megszűntetése helyett, őkelme székely ízekre, SIC matricákra, békésen táborozó gyermekekre és őt kritizáló újságírókra, legújabban pedig választott tisztségviselőkre vadászik. Miközben ittas állapotban, nyilvános helyeken tovább duhajkodik.

 

 

 

 

 

 

 

 

          És történik ez annak ellenére, hogy korábban viselt dolgai és magatartása miatt nem, hogy vezetőnek, de még sepregetőnek sem szabadott volna felvenni a Fogyasztóvédelmi Hatósághoz. Bizonyos tisztségek betöltéséhez ugyanis nem csak megfelelő végzettségre, hanem erkölcsi tartásra is szükség van. Ő viszont ezzel bizonyítottan nem rendelkezik, hiszen a rendőrség, majd polgárőrség kötelékéből, egyaránt botrányos, olykor törvénybe ütköző tetteiért, illetve viselkedéséért menesztették.

 

 

 

 

 

 

 

 

        Ami pedig az általa tett feljelentést illeti, mivel nincs valóságtartalma, a benne foglaltak kimerítik a Bűntető Törvénykönyvnek a hatóság félrevezetésére (268/1) és rágalmazásra (225/1) vonatkozó cikkelyeit. Vajon meddig tűrik az illetékesek, hogy Mircea Diacon tovább rombolja a Fogyasztóvédelmi Hatóság és Románia hírnevét?

 

 

 

 

Bedő Zoltán: Székely Hírmondó 

Kommentárok ( 0 )
Kommentáld
Lépj be a kontódba, hogy kommentáld ezt a cikket. ha még nincs kontód a kikelet.ro -n feliratkozhatsz itt
Login:

Elfelejtetted a jelszavad?


[ Vissza ]