Utolsó 10 cikk
Tudatos rémhírkeltés?Tudatos rémhírkeltés?

 

          „Meg nem erősített hírek szerint, a mai napon megérkezett Sepsiszentgyörgyre a Románia által az EU követelésének megfelelően befogadott migránsok első ötvenfős csoportja, amelyet a városban telepített le a román hatalom."  

Légy az első aki kommentálja
Rágalmaz és félrevezetRágalmaz és félrevezet

 

          Háborús bűnök és népirtás nyilvános támogatása, illetve demagóg eszmék nyilvános hirdetése vádjával tett feljelentést a brassói táblabíróság mellett működő ügyészségen Mircea Diacon, a Kovászna Megyei Fogyasztóvédelmi Hatóság vezetője, Tamás Sándor, Kovászna megye önkormányzatának elnöke ellen

Légy az első aki kommentálja
A közös imádság felhajtó ereje.A közös imádság felhajtó ereje.

 

Amint a testnek, úgy a léleknek is szüksége van táplálékra, melynek alapját, mint kenyérben a kovász, az Ige képezi. Hiszen van-e, lehet-e, bárminek mélyebb szellemi és igazságtöltete, mint Isten kimondott, kinyilatkoztatott, vagy megtestesült szavának?

Légy az első aki kommentálja
Szabadságot követelünk!Szabadságot követelünk!

 

          Hétfő esti maratoni ülésén, a Szociáldemokrata Párt Országos végrehajtó Bizottsága megvonta a támogatást Mihai Tudose kormányfőtől, aki ezt követően bejelentette, hogy azonnali hatállyal lemond. Mi, erdélyi magyarok akár örülhetnénk is a hír hallatán, hiszen megszabadultunk a székelyeket akasztással fenyegető miniszterelnöktől, de sajnos erre semmi okunk.

Légy az első aki kommentálja
Példaképünk marad Példaképünk marad

 

          Születésének 110. évfordulóján (1908. január 8.) Gróf Czegei Wass Albert erdélyi nagybirtokosra, katonatisztre, íróra, költőre, közéleti személyiségre és politikusra emlékezünk. Egy olyan egyéniségre, aki a vészterhelt 20. század legsötétebb időszakaiban is erkölcsi fáklyaként lobogva mutatta az irányt amerre haladnunk kellett és az utat, amelyen a fényre juthatunk.

Légy az első aki kommentálja
A kormányfőnek távozni kellA kormányfőnek távozni kell

 

 

          Amennyiben a székely zászlót kitűzik a helyi intézményekre, mellette fognak lógni a helyi felelősök is – fenyegette meg Mihai Tudose a székelyeket a Realitatea hírtelevízió egyenes adásában.

Légy az első aki kommentálja
Madéfalva üzeneteMadéfalva üzenete

 

          1764. január 7. vérrel íródott be a székelység történelmébe. E nap hajnalán, ugyanis Madéfalván több száz ártatlan személyt, köztük gyermekeket, asszonyokat és öregeket gyilkoltak halomra báró Siskovicz (mások szerint Siskovics vagy Siskowich) József altábornagy parancsára, Caratto osztrák császári ezredes katonái.

Légy az első aki kommentálja
Embert próbáló időkEmbert próbáló idők

 

          Óesztendő vége és az újnak kezdete a vissza, illetve magunkba tekintés, összegzés és számadás időszaka kell, hogy legyen. Csak így tudjuk ugyanis megállapítani, hogy földi létünk vándorútján most éppen hol járunk, és milyen irányba tartunk.

Légy az első aki kommentálja
Cinkos magyarellenességCinkos magyarellenesség

 

          Az ünneplés egy természetes emberi szükséglet, ezért egyénnek és közösségeknek egyaránt jogában áll, mint ahogy az erre okot adó esemény kiválasztása is. Ez utóbbi során viszont tekintettel kellene lenni mások érzékenységére is.

Légy az első aki kommentálja
Románia nem jogállamRománia nem jogállam

 

          November 15 – én Sepsiszentgyörgyön újra bebizonyosodott, hogy Románia nem jogállam, hiszen egy olyan ország, melyben csendőr bakanccsal tiporják el a magyar nemzeti közösség akaratát, nem nevezhető annak.

Légy az első aki kommentálja


2018 február 13 :: Publicisztika :: Tudatos rémhírkeltés?
Tudatos rémhírkeltés?

 

 

 

 

 

Tudatos rémhírkeltés?

 

 

 

 

 

          „Meg nem erősített hírek szerint, a mai napon megérkezett Sepsiszentgyörgyre a Románia által az EU követelésének megfelelően befogadott migránsok első ötvenfős csoportja, amelyet a városban telepített le a román hatalom. Információink szerint Háromszék megye (Kovászna) fővárosán kívül Kézdivásárhelyre és Csíkszék fővárosába, Csíkszeredára is tervezik nagyobb számú migráns csoportok letelepítését.”

 

 

 

 

 

 

 

 

          Ez a hír az elmúlt héten röppent fel és terjedt vészes gyorsasággal a virtuális térben, elkeseredést, illetve felháborodást keltve Székelyföld – szerte, kiben – kiben a beállítottsága és vérmérséklete szerint. Nemsokára azonban fellélegezhettünk, mert bebizonyosodott, hogy nincs valós alapja, ezért aggodalomra sincs okunk.

 

 

 

 

 

 

 

 

      Vagy talán mégis? Ősi igazság ugyanis, hogy szél fúvatlan nem indul. A rémhírkeltés pedig az elnyomó hatalom egyik eszköze volt a közhangulat lemérésére, már az ókorban is. Ugyanakkor máig alkalmas a tűrőképességi határ megállapítására. Ha ugyanis egy – egy megszorító intézkedéssel szemben várható ellenállás mértékét kritikusnak ítélik az erre hivatott titkosszolgálatok, akkor a halasztást, vagy elvetést javasolják. Ellenkező esetben viszont zöld utat adnak az életbeléptetésének.

 

 

 

 

 

 

 

 

          Nem volt és nincs ez másképp Romániában sem és ránk, erdélyi magyarokra vonatkozóan fokozottan igaz, hiszen a hatalmi szervek nyíltan és köztudottan az állam egységét fenyegető veszélyforrásként tekintenek reánk. Így nem véletlen, hogy kis híján 100 esztendeje a megsemmisítésünkre törekednek. És az évek folyamán csupán a módszerek változtak, de a cél maradt.

 

 

 

 

 

 

 

 

         Mindezt szem előtt tartva kénytelenek vagyunk belátni tehát, hogy a migránsáradat akár kapóra is jöhet a tőlünk szabadulni akaró bukaresti hatalomnak. Azt gondolhatja ugyanis, hogy a Székelyföldre telepítésükkel sokunkat ennek elhagyására kényszerít, a maradék autonómiaharcát pedig az idegengyűlölet bélyegének rásütésével lehetetleníti el. Éppen ezért félreérthetetlen jelét kell adni már most, hogy egy ilyen ördögi terv megvalósítása részünkről ki van zárva. Adott esetben egységesen és elszántan lépnénk fel ellene.

 

 

 

 

Bedő Zoltán: Székely Hírmondó
 

Kommentárok ( 0 )
Kommentáld
Lépj be a kontódba, hogy kommentáld ezt a cikket. ha még nincs kontód a kikelet.ro -n feliratkozhatsz itt
Login:

Elfelejtetted a jelszavad?


[ Vissza ]