Utolsó 10 cikk
A küzdelmet folytatni kellA küzdelmet folytatni kell

 

 

     Mellbevágóan kevesen voltunk július 12 –én a székely politikai foglyok, Beke István és Szőcs Zoltán ellen hozott igazságtalan ítélet miatt, Kézdivásárhelyre meghirdetett tiltakozó nagygyűlésen. 

Légy az első aki kommentálja
A követendő példaA követendő példa

 

 

     „Vedd el e nép múltját, és azt teszel velük, amit akarsz!"- válaszolta 1805-ben Francois Talleyrand Napóleonnak, amikor a francia uralkodó Bécs városához érkezve megkérdezte tőle, hogy mit tegyen a magyarokkal.  

Légy az első aki kommentálja
Üzent a hatalomÜzent a hatalom

 

     Románia Legfelsőbb Ítélő és Semmitőszéke öt év letöltendő börtönbüntetéssel sújtotta a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) terrorizmussal vádolt kézdivásárhelyi tagjait, Beke Istvánt és Szőcs Zoltánt.  

Légy az első aki kommentálja
Addig nem tűnhetünk el….Addig nem tűnhetünk el….

 

 

     Most, hogy örökre eltávozott közülünk, elemi erővel törnek fel belőlem a Kányádi Sándorhoz fűződő személyes élményeim. Ezek egyike végérvényesen beleégette magát a tudatomba és kapaszkodót nyújtott életem nehéz pillanataiban, ezért közkincsé teszem.

Légy az első aki kommentálja
Tartson meg téged nekünk az Úr!Tartson meg téged nekünk az Úr!

 

 

          Vannak emberek, akik szikáron állják a történelem viharait, akár a sziklatörmelékkel megszórt székely földbe kapaszkodó fenyők és nem hajolnak meg a nagy időben.  

Légy az első aki kommentálja
A haza szolgálatábanA haza szolgálatában

     

 

          Éppen 150 évvel ezelőtt, 1868. június 18. látott napvilágot Kenderesen Vitéz Nagybányai Horthy Miklós, egy olyan református család sarjaként, amely 1657 – ben nyerte el a nemességet Erdélyben.

Légy az első aki kommentálja
Voltunk, vagyunk és leszünk!Voltunk, vagyunk és leszünk!

 

 

          A Párizs melletti versailles-i kastély parkjában található Nagy – Trianon palotában, 1920. június 4 –én Magyarországot rákényszerítették egy olyan békeszerződésnek hazudott diktátum aláírására, melynek következtében elveszítette területének 71,5 (232.448 km2) és lakósságának 63, 5% - t (13 271 370 fő).

Légy az első aki kommentálja
Elismerték Székelyföld létezésétElismerték Székelyföld létezését

 

          A képviselőház után kedden 96 ellene és 9 mellette szóló szavazattal a román parlament szenátusa is elutasította Székelyföld területi autonómiájának a törvénytervezetét, amelyet a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) dolgozott ki és Kulcsár - Terza József háromszéki képviselő terjesztett be az elmúlt esztendőben.  

Légy az első aki kommentálja
A megmaradás életerő kérdéseA megmaradás életerő kérdése

           

 

          A múltba tekintve, de a jövőbe nézve, derűlátón, de nem elbizakodottan, kellő szerénységgel, de határozottan fogalmazta meg a valóság alapjára épített, azonban merészen felfelé ívelő terveit Orbán Viktor, a miniszterelnöki eskü letétele után. Úgy, ahogyan ez egy magyar kormányfőtől elvárható.

Légy az első aki kommentálja
A magyar érdek és igazság védelmébenA magyar érdek és igazság védelmében

 

          Magyarországot és annak demokratikusan megválasztott kormányát gyalázták az Európai Parlament április 26 – án lezajlott ülésén, aljas rágalmak és hazugságok tömkelegét zúdítva rájuk. Minderre pedig a LIBE Bizottság, anyaországunkról szóló jelentéstervezetének az ismertetése szolgáltatott alkalmat és nyújtott lehetőséget. 

Légy az első aki kommentálja


2018 április 06 :: Publicisztika :: Fontoljuk meg
Fontoljuk meg

 

 

 

 

 

Fontoljuk meg

 

 

 

 

          Európa nyugati fele egyre nagyobb léptekkel rohan a vesztébe. És ez a folyamat visszafordíthatatlannak tűnik, mert megroppantották az egykor hatalmas és befolyásos nemzetek gerincét. Hiszen emberi tartást csak a hit, erkölcs, józanész, önazonosság, hagyománytisztelet és a belőlük fakadó értékrend biztosíthat. Mindezek igényét azonban kilúgozták a lelkükből és a tudatukból.

 

 

 

 

 

 

 

 

          Módszeresen, szívósan és céltudatosan. Nyilván nem véletlenül, hanem a Föld politikai és gazdasági irányítása megkaparintásának az érdekében. Az egykor Istenben, nemzetben és hazában gondolkodó európaiak ugyanis e törekvések útjában álltak, ezért elhatározták a megsemmisítésüket.

 

 

 

 

 

 

 

 

          Egy ilyen ördögi terv megvalósítása azonban napjainkban nem katonai, hanem szellemi síkon folyik, például a szokásrend és gondolkodásmód fokozatos megváltoztatása által. Ennek viszont leghatásosabb módszere a téves eszmék, és hamis hírek terjesztése, amiket a tömegkommunikációs csatornáknak pillanatok alatt világgá röpítenek. Folyamatos hatásuk következményeként pedig az európai ember egyre inkább elszakad a valóságtól és önpusztítóvá válik. És az érték önmaga fonákjává, a szabadságvágy - szabadossággá, a szerelem – kéjsóvárgássá, az egyneműek kapcsolata követendővé és a gyermekvállalás elítélendővé.

 

 

 

 

 

 

 

 

          Európa napról – napra gyengül tehát, miközben menekülteknek álcázott életerős milliók özönlenek ide Afrikából, valamint Ázsiából, a hódítás nem is titkolt szándékával. Lerombolják a templomokat, meggyalázzák az asszonyokat, rettegésben tartják, valamint gyilkolják az őshonos lakósságot, amely szellemileg, érzelmileg és fizikailag egyaránt eltunyulván, még a védekezésre is képtelen.

 

 

 

 

 

 

 

 

          A tőlünk nyugatra zajló folyamatokat és történéseket szemlélve azonban, óhatatlanul felvetődik a kérdés, hogy mi, magyarok, vajon milyen jövőt szánunk magunknak? Megszeretnénk-e tartani azt a földet, melyen laknunk adatott? Őseink hitét, nyelvét és szokásait? Mert, ha igen, akkor továbbra is meg kell, állítanunk a minket elsöpréssel fenyegető emberáradatot. Ez viszont csak az ehhez szükséges szándék, akarat és elszántság birtokában lehetséges. Éppen ezért jól fontoljuk meg, hogy vasárnap kire bízzuk az ország vezetését.

 

 

 


Bedő Zoltán: Székely Hírmondó

Kommentárok ( 0 )
Kommentáld
Lépj be a kontódba, hogy kommentáld ezt a cikket. ha még nincs kontód a kikelet.ro -n feliratkozhatsz itt
Login:

Elfelejtetted a jelszavad?


[ Vissza ]