Utolsó 10 cikk
A megmaradás életerő kérdéseA megmaradás életerő kérdése

           A múltba tekintve, de a jövőbe nézve, derűlátón, de nem elbizakodottan, kellő szerénységgel, de határozottan fogalmazta meg a valóság alapjára épített, azonban merészen felfelé ívelő terveit Orbán Viktor, a miniszterelnöki eskü letétele után. Úgy, ahogyan ez egy magyar kormányfőtől elvárható.

Légy az első aki kommentálja
A magyar érdek és igazság védelmébenA magyar érdek és igazság védelmében

 

          Magyarországot és annak demokratikusan megválasztott kormányát gyalázták az Európai Parlament április 26 – án lezajlott ülésén, aljas rágalmak és hazugságok tömkelegét zúdítva rájuk. Minderre pedig a LIBE Bizottság, anyaországunkról szóló jelentéstervezetének az ismertetése szolgáltatott alkalmat és nyújtott lehetőséget. 

Légy az első aki kommentálja
Nem hagyhatjuk szó nélkülNem hagyhatjuk szó nélkül

 

          Az elmúlt nyolc esztendő legnagyobb kormány ellenes tűntetése zajlott szombaton este Budapesten. Joguk van hozzá, hiszen egy működő demokrácia ezt lehetővé teszi. Sokat mondó azonban, hogy erre mindössze hat nappal a FIDESZ – KDMP pártszövetség elsöprő, győzelmét hozó parlamenti választások után került sor.

 

Légy az első aki kommentálja
Az intő ukrán példaAz intő ukrán példa

 

          A Magyarországon vasárnap lezajlott parlamenti választás eredményei csak szombaton fognak majd véglegessé válni, azonban a leadott szavazatok 98% - a megszámlálása után az már kiderült, hogy a FIDESZ – KDMP koalíció elsöprő győzelmet aratott.  

Légy az első aki kommentálja
Fontoljuk megFontoljuk meg

 

 

          Európa nyugati fele egyre nagyobb léptekkel rohan a vesztébe. És ez a folyamat visszafordíthatatlannak tűnik, mert megroppantották az egykor hatalmas és befolyásos nemzetek gerincét.Európa nyugati fele egyre nagyobb léptekkel rohan a vesztébe. 

Légy az első aki kommentálja
Nem adhatjuk felNem adhatjuk fel

 

          Húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe, hiszen nagypénteken bekövetkezett kereszthalálával Jézus megváltotta bűneitől az emberiséget. Vasárnapi feltámadása által pedig az elmúlás fölött is győzedelmeskedett és ezzel beteljesítette a próféciát.  

Légy az első aki kommentálja
Ördögi színjátékÖrdögi színjáték

 

          Felháborító ugyan, de nem meglepő a román taláros testület hétfői döntése, mely kimondja, hogy a marosvásárhelyi római katolikus iskola újraalapításáról rendelkező törvény alkotmányellenes. 

Légy az első aki kommentálja
SzabadságharcainkSzabadságharcaink

 

       Az 1848 – 49 – es magyar forradalom és szabadságharc magasztos eszméinek, valamint dicső tetteinek emlékezete örökre beleégett a nemzet lelkébe, illetve tudatába. Onnan pedig sem utasítással, sem parancsszóval, de még fenyegetőzéssel sem lehet kitörülni, mert ez a mi szellemi örökségünk és az is marad.

Légy az első aki kommentálja
Tiltott megemlékezésTiltott megemlékezés

   

     Halálának (1998. 02. 17) évfordulóján, Sepsiszentgyörgyön immár negyedik alkalommal hajtottak fejet Wass Albert emberi nagysága előtt a vártemplom fala mellett tiszteletére ültetett fa tövében elhelyezett emléktáblánál. Az idei megemlékezést azonban beárnyékolta a rendőrség, fenyegetésnek is beillő átirata, melyben a rendezvény megtartásának súlyos következményeire figyelmeztették az érintetteteket.

Légy az első aki kommentálja
Fenyegetés és jogsértésFenyegetés és jogsértés

 

      A 2002/31 – es sürgősségi kormányrendelet 5. cikkelye szerint Romániában 3 hónaptól 3 évig terjedő börtönnel és bizonyos jogok megvonásával büntethető az emberiesség elleni népirtásért, illetve háborús bűncselekményekért elítélt személyek kultuszának nyilvánosság előtt történő népszerűsítése

Légy az első aki kommentálja


2018 április 06 :: Publicisztika :: Fontoljuk meg
Fontoljuk meg

 

 

 

 

 

Fontoljuk meg

 

 

 

 

          Európa nyugati fele egyre nagyobb léptekkel rohan a vesztébe. És ez a folyamat visszafordíthatatlannak tűnik, mert megroppantották az egykor hatalmas és befolyásos nemzetek gerincét. Hiszen emberi tartást csak a hit, erkölcs, józanész, önazonosság, hagyománytisztelet és a belőlük fakadó értékrend biztosíthat. Mindezek igényét azonban kilúgozták a lelkükből és a tudatukból.

 

 

 

 

 

 

 

 

          Módszeresen, szívósan és céltudatosan. Nyilván nem véletlenül, hanem a Föld politikai és gazdasági irányítása megkaparintásának az érdekében. Az egykor Istenben, nemzetben és hazában gondolkodó európaiak ugyanis e törekvések útjában álltak, ezért elhatározták a megsemmisítésüket.

 

 

 

 

 

 

 

 

          Egy ilyen ördögi terv megvalósítása azonban napjainkban nem katonai, hanem szellemi síkon folyik, például a szokásrend és gondolkodásmód fokozatos megváltoztatása által. Ennek viszont leghatásosabb módszere a téves eszmék, és hamis hírek terjesztése, amiket a tömegkommunikációs csatornáknak pillanatok alatt világgá röpítenek. Folyamatos hatásuk következményeként pedig az európai ember egyre inkább elszakad a valóságtól és önpusztítóvá válik. És az érték önmaga fonákjává, a szabadságvágy - szabadossággá, a szerelem – kéjsóvárgássá, az egyneműek kapcsolata követendővé és a gyermekvállalás elítélendővé.

 

 

 

 

 

 

 

 

          Európa napról – napra gyengül tehát, miközben menekülteknek álcázott életerős milliók özönlenek ide Afrikából, valamint Ázsiából, a hódítás nem is titkolt szándékával. Lerombolják a templomokat, meggyalázzák az asszonyokat, rettegésben tartják, valamint gyilkolják az őshonos lakósságot, amely szellemileg, érzelmileg és fizikailag egyaránt eltunyulván, még a védekezésre is képtelen.

 

 

 

 

 

 

 

 

          A tőlünk nyugatra zajló folyamatokat és történéseket szemlélve azonban, óhatatlanul felvetődik a kérdés, hogy mi, magyarok, vajon milyen jövőt szánunk magunknak? Megszeretnénk-e tartani azt a földet, melyen laknunk adatott? Őseink hitét, nyelvét és szokásait? Mert, ha igen, akkor továbbra is meg kell, állítanunk a minket elsöpréssel fenyegető emberáradatot. Ez viszont csak az ehhez szükséges szándék, akarat és elszántság birtokában lehetséges. Éppen ezért jól fontoljuk meg, hogy vasárnap kire bízzuk az ország vezetését.

 

 

 


Bedő Zoltán: Székely Hírmondó

Kommentárok ( 0 )
Kommentáld
Lépj be a kontódba, hogy kommentáld ezt a cikket. ha még nincs kontód a kikelet.ro -n feliratkozhatsz itt
Login:

Elfelejtetted a jelszavad?


[ Vissza ]