Utolsó 10 cikk
A küzdelmet folytatni kellA küzdelmet folytatni kell

 

 

     Mellbevágóan kevesen voltunk július 12 –én a székely politikai foglyok, Beke István és Szőcs Zoltán ellen hozott igazságtalan ítélet miatt, Kézdivásárhelyre meghirdetett tiltakozó nagygyűlésen. 

Légy az első aki kommentálja
A követendő példaA követendő példa

 

 

     „Vedd el e nép múltját, és azt teszel velük, amit akarsz!"- válaszolta 1805-ben Francois Talleyrand Napóleonnak, amikor a francia uralkodó Bécs városához érkezve megkérdezte tőle, hogy mit tegyen a magyarokkal.  

Légy az első aki kommentálja
Üzent a hatalomÜzent a hatalom

 

     Románia Legfelsőbb Ítélő és Semmitőszéke öt év letöltendő börtönbüntetéssel sújtotta a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) terrorizmussal vádolt kézdivásárhelyi tagjait, Beke Istvánt és Szőcs Zoltánt.  

Légy az első aki kommentálja
Addig nem tűnhetünk el….Addig nem tűnhetünk el….

 

 

     Most, hogy örökre eltávozott közülünk, elemi erővel törnek fel belőlem a Kányádi Sándorhoz fűződő személyes élményeim. Ezek egyike végérvényesen beleégette magát a tudatomba és kapaszkodót nyújtott életem nehéz pillanataiban, ezért közkincsé teszem.

Légy az első aki kommentálja
Tartson meg téged nekünk az Úr!Tartson meg téged nekünk az Úr!

 

 

          Vannak emberek, akik szikáron állják a történelem viharait, akár a sziklatörmelékkel megszórt székely földbe kapaszkodó fenyők és nem hajolnak meg a nagy időben.  

Légy az első aki kommentálja
A haza szolgálatábanA haza szolgálatában

     

 

          Éppen 150 évvel ezelőtt, 1868. június 18. látott napvilágot Kenderesen Vitéz Nagybányai Horthy Miklós, egy olyan református család sarjaként, amely 1657 – ben nyerte el a nemességet Erdélyben.

Légy az első aki kommentálja
Voltunk, vagyunk és leszünk!Voltunk, vagyunk és leszünk!

 

 

          A Párizs melletti versailles-i kastély parkjában található Nagy – Trianon palotában, 1920. június 4 –én Magyarországot rákényszerítették egy olyan békeszerződésnek hazudott diktátum aláírására, melynek következtében elveszítette területének 71,5 (232.448 km2) és lakósságának 63, 5% - t (13 271 370 fő).

Légy az első aki kommentálja
Elismerték Székelyföld létezésétElismerték Székelyföld létezését

 

          A képviselőház után kedden 96 ellene és 9 mellette szóló szavazattal a román parlament szenátusa is elutasította Székelyföld területi autonómiájának a törvénytervezetét, amelyet a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) dolgozott ki és Kulcsár - Terza József háromszéki képviselő terjesztett be az elmúlt esztendőben.  

Légy az első aki kommentálja
A megmaradás életerő kérdéseA megmaradás életerő kérdése

           

 

          A múltba tekintve, de a jövőbe nézve, derűlátón, de nem elbizakodottan, kellő szerénységgel, de határozottan fogalmazta meg a valóság alapjára épített, azonban merészen felfelé ívelő terveit Orbán Viktor, a miniszterelnöki eskü letétele után. Úgy, ahogyan ez egy magyar kormányfőtől elvárható.

Légy az első aki kommentálja
A magyar érdek és igazság védelmébenA magyar érdek és igazság védelmében

 

          Magyarországot és annak demokratikusan megválasztott kormányát gyalázták az Európai Parlament április 26 – án lezajlott ülésén, aljas rágalmak és hazugságok tömkelegét zúdítva rájuk. Minderre pedig a LIBE Bizottság, anyaországunkról szóló jelentéstervezetének az ismertetése szolgáltatott alkalmat és nyújtott lehetőséget. 

Légy az első aki kommentálja


2018 április 12 :: Publicisztika :: Az intő ukrán példa
Az intő ukrán példa

 

 

 

 

 

Az intő ukrán példa

 

 

 

 

        A Magyarországon vasárnap lezajlott parlamenti választás eredményei csak szombaton fognak majd véglegessé válni, azonban a leadott szavazatok 98% - a megszámlálása után az már kiderült, hogy a FIDESZ – KDMP koalíció elsöprő győzelmet aratott. Az országgyűlésben elfoglalható 199 képviselői helyből ugyanis 134, vagyis 67,34 % nekik jutott, ami kétharmados többséget jelent. A külföldön leadott szavazatok pedig tovább növelhetik a jelenleg is kormányzó pártok súlyát.

 

 

 

 

 

 

 

 

          Kétségtelenül bebizonyosodott tehát, hogy sorsfordító időkben a magyar nemzet túlnyomó része felnő önmagához és bölcs döntéseket hoz. Hogy megfontoltan és higgadtan cselekszik. Hogy felelősséget érez és vállal a hazáért. Hogy fejlődő, biztonságos, független és szabad országban akar élni. A balliberális oldalról érkező hazugságáradat, rágalomhadjárat, egymásnak ugrasztás és gyűlöletkeltés ellenére. Mindez pedig örömmel, megelégedéssel és büszkeséggel kell, hogy eltöltsön minket.

 

 

 

 

 

 

 

 

          A nemzetben, hazában, valamint keresztényi értékrendben gondolkodó politikai alakulatok elvárt, remélt és megnyugtató győzelme azonban nem szabad önhitté, elbizakodottá, illetve kényelmessé tegye őket. Hiszen egy fontos csatát megnyertek ugyan, de a háború ezzel még nem ért véget. Éppen ezért továbbra is szükség van a most megmutatkozott egyetértésre, tisztán látásra és összefogásra. Ébernek kell maradni, bátornak és elszántnak, mert a világot gazdasági, valamint politikai járomba hajtani akaró külső erők, illetve belföldi szövetségeseik nem adták fel törekvéseiket, csak újabb terveket szőnek. Megvalósításuk érdekében pedig semmitől sem riadnak vissza, így a tömeghisztéria keltésétől sem.

 

 

 

 

 

 

 

 

      Erre utal Gyurcsány beszéde is, melyben megkérdőjelezte a választások tisztaságát és törvényszerűségét. Nyilván nem véletlenül, hanem a leendő kormány megdöntésére irányuló felforgató tevékenység és ennek nyomán esetleg bekövetkező erőszakos cselekmények indoklása érdekében. Ennek lehetőségét ugyanis nem szabad kizárni, amint az Ukrajnán pár éve végigsöprő zendülés is bizonyítja, melyről utólag kiderült, hogy a hatalom megszerzésében érdekelt háttérerők készítettek elő, robbantottak ki és irányítottak.

 

 

 

 

Bedő Zoltán: Székely Hírmondó

Kommentárok ( 0 )
Kommentáld
Lépj be a kontódba, hogy kommentáld ezt a cikket. ha még nincs kontód a kikelet.ro -n feliratkozhatsz itt
Login:

Elfelejtetted a jelszavad?


[ Vissza ]