Utolsó 10 cikk
A küzdelmet folytatni kellA küzdelmet folytatni kell

 

 

     Mellbevágóan kevesen voltunk július 12 –én a székely politikai foglyok, Beke István és Szőcs Zoltán ellen hozott igazságtalan ítélet miatt, Kézdivásárhelyre meghirdetett tiltakozó nagygyűlésen. 

Légy az első aki kommentálja
A követendő példaA követendő példa

 

 

     „Vedd el e nép múltját, és azt teszel velük, amit akarsz!"- válaszolta 1805-ben Francois Talleyrand Napóleonnak, amikor a francia uralkodó Bécs városához érkezve megkérdezte tőle, hogy mit tegyen a magyarokkal.  

Légy az első aki kommentálja
Üzent a hatalomÜzent a hatalom

 

     Románia Legfelsőbb Ítélő és Semmitőszéke öt év letöltendő börtönbüntetéssel sújtotta a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) terrorizmussal vádolt kézdivásárhelyi tagjait, Beke Istvánt és Szőcs Zoltánt.  

Légy az első aki kommentálja
Addig nem tűnhetünk el….Addig nem tűnhetünk el….

 

 

     Most, hogy örökre eltávozott közülünk, elemi erővel törnek fel belőlem a Kányádi Sándorhoz fűződő személyes élményeim. Ezek egyike végérvényesen beleégette magát a tudatomba és kapaszkodót nyújtott életem nehéz pillanataiban, ezért közkincsé teszem.

Légy az első aki kommentálja
Tartson meg téged nekünk az Úr!Tartson meg téged nekünk az Úr!

 

 

          Vannak emberek, akik szikáron állják a történelem viharait, akár a sziklatörmelékkel megszórt székely földbe kapaszkodó fenyők és nem hajolnak meg a nagy időben.  

Légy az első aki kommentálja
A haza szolgálatábanA haza szolgálatában

     

 

          Éppen 150 évvel ezelőtt, 1868. június 18. látott napvilágot Kenderesen Vitéz Nagybányai Horthy Miklós, egy olyan református család sarjaként, amely 1657 – ben nyerte el a nemességet Erdélyben.

Légy az első aki kommentálja
Voltunk, vagyunk és leszünk!Voltunk, vagyunk és leszünk!

 

 

          A Párizs melletti versailles-i kastély parkjában található Nagy – Trianon palotában, 1920. június 4 –én Magyarországot rákényszerítették egy olyan békeszerződésnek hazudott diktátum aláírására, melynek következtében elveszítette területének 71,5 (232.448 km2) és lakósságának 63, 5% - t (13 271 370 fő).

Légy az első aki kommentálja
Elismerték Székelyföld létezésétElismerték Székelyföld létezését

 

          A képviselőház után kedden 96 ellene és 9 mellette szóló szavazattal a román parlament szenátusa is elutasította Székelyföld területi autonómiájának a törvénytervezetét, amelyet a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) dolgozott ki és Kulcsár - Terza József háromszéki képviselő terjesztett be az elmúlt esztendőben.  

Légy az első aki kommentálja
A megmaradás életerő kérdéseA megmaradás életerő kérdése

           

 

          A múltba tekintve, de a jövőbe nézve, derűlátón, de nem elbizakodottan, kellő szerénységgel, de határozottan fogalmazta meg a valóság alapjára épített, azonban merészen felfelé ívelő terveit Orbán Viktor, a miniszterelnöki eskü letétele után. Úgy, ahogyan ez egy magyar kormányfőtől elvárható.

Légy az első aki kommentálja
A magyar érdek és igazság védelmébenA magyar érdek és igazság védelmében

 

          Magyarországot és annak demokratikusan megválasztott kormányát gyalázták az Európai Parlament április 26 – án lezajlott ülésén, aljas rágalmak és hazugságok tömkelegét zúdítva rájuk. Minderre pedig a LIBE Bizottság, anyaországunkról szóló jelentéstervezetének az ismertetése szolgáltatott alkalmat és nyújtott lehetőséget. 

Légy az első aki kommentálja


2018 április 18 :: Publicisztika :: Nem hagyhatjuk szó nélkül
Nem hagyhatjuk szó nélkül

 

 

 

 

 

Nem hagyhatjuk szó nélkül

 

 

 

 

          Az elmúlt nyolc esztendő legnagyobb kormány ellenes tűntetése zajlott szombaton este Budapesten. Joguk van hozzá, hiszen egy működő demokrácia ezt lehetővé teszi. Sokat mondó azonban, hogy erre mindössze hat nappal a FIDESZ – KDMP pártszövetség elsöprő, győzelmét hozó parlamenti választások után került sor. Mint ahogy az is, hogy a választáson csúfos vereséget szenvedett pártok kényszerből lemondott, illetve tisztségben maradt vezetői egyaránt részt vettek az egyértelműen Orbán és FIDESZ ellenes megmozduláson. A győztesek iránti féktelen gyűlölet és beteges hatalomvágy ugyanis szövetségessé tette őket.

 

 

 

 

 

 

 

 

          Így eshetett meg, hogy Vona Gábor például együtt masírozott a határokon kívül szorult magyarokat következetesen románnak, szlováknak, szerbnek és ukránnak nevező Gyurcsány Ferenccel. Azzal a politikussal, aki miniszterelnökként lovas és rohamrendőröket vezényelt az 56 - os forradalom 50. évfordulóján békésen emlékező tömegnek. Aki ebben a választási kampányban is az elszakított nemzettestek ellen uszította az anyaországi magyarokat.

 

 

 

 

 

 

 

 

          Látványosan összeborult tehát a magát nemzetinek hazudó Jobbik, valamint a hírhedten magyarellenes DK, az országot több ízben kifosztó MSZP és a gyászos emlékű liberálisok utódpártjának szerepét betöltő LMP vezérkara. Lelkük rajta. A Kossuth téren összegyűlt több tízezres tömeg előtt az igazság civil bajnokaként tetszelgő Gulyás Balázs, Gyetvai Viktor és Hommonay Gergely beszédeit viszont nem hagyhatjuk szó nélkül. Már csak azért sem, mert a csalás bélyegét ütötték egy tisztességesen lebonyolított választásra. Kétségbe vonták a sajtószabadságot, miközben a túlnyomó részt ellenzéki kézben lévő médiában folyamatosan rágalmazhatják a kormányt. Diktatúrát kiáltottak, amikor bárki szabadon megnyilvánulhat, amint azt a szombati tűntetés is ékesen bizonyítja.

 

 

 

 

 

 

 

 

          Mindezt pedig erőszakos stílusban, uszító és fenyegető hangnemben tették, egyetlen céljuk, a választások megismétlése érdekében. És a jóhiszemű, de félretájékoztatott többség elszéledése után az is kiderült, hogy ebbéli igyekezetükben bőrfejűekre, alkohol és kábítószer függőkre, valamint az örökös balhét kereső anarchistákra támaszkodnak, akik felháborító módon provokálták az Országházat védő rendőröket.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bedő Zoltán: Székely Hírmondó
 

Kommentárok ( 0 )
Kommentáld
Lépj be a kontódba, hogy kommentáld ezt a cikket. ha még nincs kontód a kikelet.ro -n feliratkozhatsz itt
Login:

Elfelejtetted a jelszavad?


[ Vissza ]